Šta je novo?

Virus

• Začetnik teme Začetnik teme risa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

risa

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
675
Pokupio sam kod burazera neko njesra i sad mi na flešu svi folderi se pretvaraju u foldere sa .exe završetkom.
Ne pomaže ni formatiranje fleša. Formatiranje odradi do kraja ali kad napravim nove foldere na flešu sve počne opet ispočetka...
Šta da radim?

pa mozda ti se sada USB zarazi sa tvojom masinom... probaj neki antivirus, da ga ocistis... i skeniraj i svoj racunar.

Ne pretvaraju ti se folderi u .exe, već virus pravi fajlove koji se zovu kao tvoji folderi, a tvoje foldere pretvara u zaštićene sistemske pa ih ne vidiš. Prvo namesti u opcijama da vidiš "hidden" fajlove i "system protected" fajlove, takođe. Tamo bi trebalo da su tvoji originalni folderi. Ako jesu ove sa .exe ekstenzijom možeš da obrišeš, a za skidanje sistemskog atributa sa originalnih moraš da koristiš cmd prompt i komandu "attrib -s -h ime_foldera" za svaki folder. Srećno :wave:

Slican problem neki dan.

Nod V4 i brisanje foldera WIN sa c:\win (inace je bio hidden) je rjesilo problem.

I jas sam imao slican problem, uradim format iz windowsa ali to ne pomaze, ostanu neki fajlovi koji su skriveni i kada skeniram antivirusnim programom kaze mi da je sve OK, ali se kasnije od tih skrivenih fajlova stvori virus. Najcudnije mi je bilo sto mi antivirusni program kaze da na formatiranom flesu postije fajovi a ja ih ne vidim.

Onda sam lepo uzeo bootovoao racunar sa ERD commanderom i tako obrisao fles. Posle proveri sa total commanderom da nema slucajno opet skrivenih falova, naravno u total commanderu prvo ukljuci da prikazuje skrivene fajlove.

A od kada sam instalirao autorunremover:

http://www.autorunremover.com/download.html

ja nemam problema sa flesevima, a AutoRunRemover u sebi ima opciju da ti zastiti fles kako se ne bi zarazio na drugom racunaru (ta opcija se zove Immunity..., a naravno stiti plus tvoj racunar tudjih zarazenih fleseva...

Poslednja izmena:
Hvala
Videću da li je to pomoglo
Autorun Remover zvuči super 🙂

Nazad
Vrh Dno