Šta je novo?

Virus problem - BOO/Whistler was found in Master boot sector

MaXx_!

Cenjen
Učlanjen(a)
23.09.2011
Poena
151
Pre nekoliko dana se javio problem sa Avirom koja prijavljuje, citiram:
A virus or unwanted program 'Boo/Whistler' was found in 'Master boot sector' of drive Master boot sector HD0 (kada odem na remove, nastavlja se sa C:, D:, E:...i tako dalje sa svih 5 particija koje imam).

Uploaded with ImageShack.us

Kada odem na remove, on ucitava, i ne desi se nista, samo predje na sledecu particiju i tako za svih 5 particija, nakon cega se vise ne pojavljuje dok se racunar ne restartuje. Imam Win XP i Win 7 na drugoj particiji. Koji god sistem da pokrenem, ista je situacija.
Kako da obrisem ovaj virus, trazio sam resenje po netu, nisam uspeo da ga pronadjem?

Usput sam primetio jos jednu stvar, a to je da kursor misa konstantno zakucava, radi normalno, pa se na svakih pola minuta zablokira na sekund-dva, oi onda ponovo. Ponekad zasece i muzika ako je upaljena. Ne znam zbog cega se ovo desava. Win XP je star par godina, ali je Win7 sveze instaliran, i ista je situacija, tako da nije do sistema...Imate li nekakvu ideju sta moze da bude?

Konfiguracija je gigabyte ep35 maticna, intel core duo e7300 2.66ghz, kingmax 4gb ram, nvidia 9600gt...tako da nema problema sa sirovom snagom.
hard disk je western digital 640gb i nikada nije pravio nikakve probleme za 2.5+ godine koriscenja. imam i drugi hard disk koji je stariji, na njemu drzim svakakve gluposti, ni on nikada nije pravio probleme...

Nov sam na forumu, mislim da sam odabrao adekvatan deo foruma za pitanje, ukoliko nisam, slobodno ga prebacite. Unapred zahvalan na pomoci !

Treba da zameniš Master Boot Record - podigneš sistem u XP Recovery Console - FIXBOOT, FIXMBR (mislim da bi i Hiren's BOOT poslužio sa fdisk /mbr). Ako ne budeš imao Win7 pri bootu posle ovoga - lako je rešivo s EasyBCD.

Nazad
Vrh Dno