Šta je novo?

Virus Miner

gorillazz

Zapažen
Učlanjen(a)
03.03.2025
Poena
1
Doobro vece narode, da li neko zna kako mogu da resim problem sa minerom. Pri paljenju obicnog task managera ili bilo kog naprednijeg sta god da je gasi se i ne mogu da nadjem proces nikako, pokusavao sam skeniranje sa antivirusima, MBAM u safe modu i tako dalje, reinstalirao sistem ali i pravio instalaciju za isti na zarazenom kompjuteru tako da je miner i dalje tu. Kakve opcije imam da ga se resim?

Cao Davide, u medjuvremenu sam probao i BitDefender sa kojim sam obrisao neki miner, SCADA.exe. Naravno nisam siguran da li je to to, ili ce ga malwer pustiti ponovo. Evo file. Hvala unapred :D

Prilozi

• LACKO.zip
    454.1 KB · Pregleda: 11
Izgleda mi cisto sve. Preskenirao bih sve instalacije programa sto si instalirao kad si formatirao sistem. Velika verovatnoca je da je malware negde u njima a ne da se ugradio u Windows instalaciju kad si pravio butabilni USB. Mozes koristiti https://www.virustotal.com/gui/home/upload ako su instalacije relativno manje

Izgleda mi cisto sve. Preskenirao bih sve instalacije programa sto si instalirao kad si formatirao sistem. Velika verovatnoca je da je malware negde u njima a ne da se ugradio u Windows instalaciju kad si pravio butabilni USB. Mozes koristiti https://www.virustotal.com/gui/home/upload ako su instalacije relativno manje
Formatirao apsolutno sve kad sam dizao, nema WoMic-a ni u tragovima, jel moguce sad kad sam pobrisao sve sa BitDefenderom da je to to? Ni u regedit-u ne mogu da nadjem nista pod imenima koja sam prikupio.

Antivirusi brisu i sve registry unose za fajl koji je detektovan kao virus, tako da je verovatno odradio posao u potpunosti.

Čudi me da niko nije spomenuo Malwarebytes ? Da li se nešto desilo ?

Nisam znao da je to skraćenica

Neke korisne alatke za uklanjanje virusa:

HitmanPro
RogueKiller
TDSSKiller
ESET Online Scanner
Kaspersky Virus Removal Tool
AdwCleaner
SuperAntiSpyware
Sophos Virus Removal Tool
Microsoft Safety Scanner
FRST (Farbar Recovery Scan Tool)