Šta je novo?

Virtuon i amazon?

Mislim da sa www.amazon.com neces moci, odbija da potvrdi domacu adresu kao odredisnu adresu, gde kupljena stvar ide. Izbaci nesto, kao nemoze tu da salje.
Ali probaj sa www.amazon.de, ako se snadjes sa nemackim. Domen .de bi trebalo da je prilagodjeniji za ovaj deo sveta, .com je vise za americko trziste, a .co.uk je, kao sto i kaze, za UK i okolinu.

Ja sam kupovao filmove sa američkog Amazona. Bez problema mi je stiglo u Srbiju.

Cenu shipping-a možeš da nađeš na Amazonovom sajtu. Odaberi artikal, ubaci u korpu i idi do dela kada trebaš da potvrdiš porudžbinu. Na kraju samo uradis delete artikla.
Carinu nisam platio. Kupovao sam Visa Virtuon karticom Raiffeisen banke. Ima Srbije (i Crne Gore).

^ Nisu novi. Ja sam sa amazona.uk i virtuonom kupio neku seriju pre tacno 2 godine. Posle toga vise nisam probao

Cenu shipping-a možeš da nađeš na Amazonovom sajtu. Odaberi artikal, ubaci u korpu i idi do dela kada trebaš da potvrdiš porudžbinu. Na kraju samo uradis delete artikla.
Carinu nisam platio. Kupovao sam Visa Virtuon karticom Raiffeisen banke. Ima Srbije (i Crne Gore).
Kako si izbegao carinu???

Ja sam kupovao i sa američkog, i sa britanskog, i sa francuskog amazona. Sve tri naplate su prošle bez problema. Muzički CD sa američkog amazona mi nikad nije stigao, refundirali su me. Sa britanskog je isti CD stigao za 6 dana. Sa francuskog sam poručio nešto preko 150€ knjiga i paket im se posle 3 meseca lutanja vratio nazad sa naznakom "ne može se isporučiti - razlog nepoznat". Tako da, od cca. 80 paketa poručenih u proteklih 16 meseci, samo 2 mi nisu stigla, i oba sa Amazona, tako da od njih više ne uzimam.

BTW, carinu naplaćuju kako im se ćefne. Teoretski, ona se plaća na svaki paket preko 20€. Praktično, meni naplate svaki 10. put, i to tako da paket od 7 CD-a oslobode od carine, a za paket od 3 CD-a mi naplate 1000 dinara. Lopovska posla i praksa iz 19. veka, koja će, nadam se, uskoro otići u istoriju.

Da li je neko uspeo da plati Virtuonom Raiffeisen banke na Amazonu posle 1.4.2008.?

Dva puta sam narucio neke knjige i dva puta su mi stigle bez placanja carine. Sa britanskog amazona.

Poslednja izmena:
Ja sam narucivao DVD-je sa americkog Amazona ali uvek po jedan komad u paketu (gledam kad imaju Free Shipping) zbog carine koju nisam nikad placao. Nisam narucivao od kada je Virtuon postao problematican, tako da ne znam da li i dalje radi.

Nazad
Vrh Dno