Šta je novo?

Virtuelni Proksimiti

Eddiethehead

Zapažen
Učlanjen(a)
09.10.2022
Poena
15
Ljudi, da li neko može da mi objasni razliku između proksimiti senzora i virtuelnog proksimiti senzora, ambijent lajt, kako se već još zove, da li kod virtuelnog postoje neki problemi sa telefonom? Hvala svima koji odgovore.

Tradicionalan fizički proximity senzor, koristi IR svetlo kako bi merio udaljenost telefona od neke prepreke (obično lice), dok virtualni proximity senzor koristi mahom softversko rešenje.
Virtualni senzor koristi AI kako bi iščitao položaj telefona, ultrazvukom meri udaljenost ekrana od prepreke i tako isključuje ekran za vreme telefonskih poziva ili dok je telefon u džepu.
Koristi žiroskop koji ima svaki telefon, pa sistem zna u kojem je položaju telefon i ultrazvukom meri udaljenost od prepreke i isključuje zaslon...
Tradicionalan fizički proximity senzor, koristi IR svetlo kako bi merio udaljenost telefona od neke prepreke (obično lice), dok virtualni proximity senzor koristi mahom softversko rešenje.
Virtualni senzor koristi AI kako bi iščitao položaj telefona, ultrazvukom meri udaljenost ekrana od prepreke i tako isključuje ekran za vreme telefonskih poziva ili dok je telefon u džepu.
Koristi žiroskop koji ima svaki telefon, pa sistem zna u kojem je položaju telefon i ultrazvukom meri udaljenost od prepreke i isključuje zaslon...

Ljudi, da li neko može da mi objasni razliku između proksimiti senzora i virtuelnog proksimiti senzora, ambijent lajt, kako se već još zove, da li kod virtuelnog postoje neki problemi sa telefonom? Hvala svima koji odgovore.
Postoji kod nekih aparata (imam redmi note 10 Pro), i manifestuje se tako sto u toku razgovora, ako mrdam telefon, moze da upali ekran, a onda ja obrayom pritisnem mute - deilo se vise od jednom. Workaround je da gledas da li sija ekran (smor) i da pritisnes power button koji zakljucava ekran ...

Moze biti vrlo smor, kazu sprski revieweri da su kod novijih aparata bolje ressili taj problem...

Na xiaomi 11 lite 5g ne je užasan virtuelni proximity, kada se koristi bilo koja maska za telefon koja bukvalno ako i mikromilimetar doiruje ekran proximity ludi, bukvalno uvo može da opali preko sto funkcija, kao da uninstalira aplikacije, sve sam doživeo. Skidanjem maske postaje 97% stabilniji.
IR proximity je majka.

Nazad
Vrh Dno