Šta je novo?

Virtuelni Paintjob simulator (boje na auto kao u video igrama)

Dzekson

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.04.2013
Poena
99
Igoritza odlucio da se oproba u postavljanju folija posto sam do sada vec dva puta strucno ofarbao auto (no joke, imam i air brush i iskustva naucenog iz inostranog paint shopa) pa bih voleo prvo vizuelno da testiram to sto ocu na svoj auto da stavim.

Ne ide me iz prve preko google-a pa bih zamolio ako je neko naletao na slicnu aplikaciju ili web based aplikaciju da me uputi. Poenta je da sam zapravo nasao par aplikacija koje to rade, ali je ponuda 3d modela otprilike Dodz vajper, onaj Chevrolet transformers i slicno, a ja bih testirao na 3D modelu Golf 3. E sad, caka je sto ne umem da radim ni sa jednim 3d programom pa da se igram sa necijim 3d modelom golfa trojke. Postoji li takva aplikacija koja bi mi pomogla ? hvala u napred

Bez slika ti nista ne verujemo :)

Koristi KeyShot program, on sluzi za renderovanje ali tu imas ogromnu bazu, materijala kao i boja. Skini 3D model golfa sa ove adrese u ekstenziji .skp http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=10e99b1475098c0aaa69dfdc5532bb13&prevstart=0

Kada pokrenes KeyShot idi na Import (u donjem baru) dugme, selektuj preuzeti model, potvrdi. Pa izaberi Library (u donjem baru). Pa idi na Materials > Paint i tu prevlaci boje. Kada odaberes klikni na Render dugme i dobices verniji prikaz. Ako hoces da dodas pozadinu tamo gde si birao Materials, klikni na Enviroments tab i tu prevuci zeljenu pozadinu.

Evo slike:
3SG6oX6.jpg

Ivan123 ti si kralj car! ovo radi, i jednostavno je. Ja sam bio nasao par sajtova koji imaju 2D rendere preko kojih uglavnom pustas jednu boju, pa sam mislio da se bacim na polu-profilni render i rucno farbanje u Photoshopu, ali ovo je fenomenalno i olaksava mi posao, jer mogu da dobijem tacno ono sto hocu da vidim. hvala puno. Inace radim Crno mat-Karbon fiber pa cu okaciti i testing u ovom programu a i same rezultate na autu posto mi ovo omogucuje da u Difolu kupim tacno onoliko koliko treba folije i ni pedalj vise. zbog cinjenice da originaln3 3M/Oracal/Avery auto folije kostaju puno. Hvala jos jednom

Kakva kičerica su te "karbon folije" tj. folije sa karbon like printom i tako jeftino izgledaju pa bio to 100x 3M, isti đavo ko plastično cveće, fake zlatni lanac, asdisdas patike ili pahanaphonic elektronika. Karbon je karbon ako hoćeš karbon ili plati ili kupi smole i platno pa lij. Kompoziti imaju smisla da zamene metal zbog fizičkih osobina, težine. A da lepiš foliju sa karbon like printom ne poboljšavaš fizičke osobine lima pošto lim je lim a povećavaš masu vozila.

Od mat folije za auto ružnija je samo carbon mat folija.

I znaj sledeće: od babe se ne pravi devojka.

Da li se isplati stavljati na golf 3 pravi karbon? Ja mislim da ne s obzirom da Igoritza ne ide na showroom-ove ili takmicenja vec hoce sebi da udovolji tako da podrzavam da uradi foliju ili kako je vec zamislio.

Pretvori se tema u auto temu sto nisam hteo vec da mi pomognete oko softvera ... Karbon fiber imitaciju cu da koristim minimalisticki, preko crne mat, kako bi doterao par sitnica i detalja a nikako da ceo auto presvucem u nemacko-ciganski stil.

Za tako nešto onda je šteta da ne staviš pravi karbon.
Npr ovako nešto https://www.acpsales.com/Carbon-Fiber-High-Gloss-Woven-Sheets.html

To kad budem brale vozio auto za koji mi nije svejedno dal cu da skrenem u jamu i livadu .. :) Golf 3 sam uzeo silom prilika da bi se kretao (slupao Stila) a 1.8 monopoint lepo nastelovan na plinu trosi manje od 8 litara TNG-a i trenutno mi sluzi kao money-saver/od A do B

Zamolio bih clanove da ne zavrsim ponovo na tapetu zlocinaca benchmark foruma da ucestvuju u daljoj raspravi ili kroz dizajn ideje, ili jos neki softverski predlog kao Ivan123 za vizuelni prikaz onog sto mi treba u prvom postu

Koristi KeyShot program, on sluzi za renderovanje ali tu imas ogromnu bazu, materijala kao i boja. Skini 3D model golfa sa ove adrese u ekstenziji .skp http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=10e99b1475098c0aaa69dfdc5532bb13&prevstart=0

Kada pokrenes KeyShot idi na Import (u donjem baru) dugme, selektuj preuzeti model, potvrdi. Pa izaberi Library (u donjem baru). Pa idi na Materials > Paint i tu prevlaci boje. Kada odaberes klikni na Render dugme i dobices verniji prikaz. Ako hoces da dodas pozadinu tamo gde si birao Materials, klikni na Enviroments tab i tu prevuci zeljenu pozadinu.

Evo slike:
3SG6oX6.jpg

i mene je ovo interesovalo,pa sam skinuo program,ali kada pokusam da importujem taj model,tj bilo koji,kaze mi does not contain 3d geometry...

Pretvori se tema u auto temu sto nisam hteo vec da mi pomognete oko softvera ... Karbon fiber imitaciju cu da koristim minimalisticki, preko crne mat, kako bi doterao par sitnica i detalja a nikako da ceo auto presvucem u nemacko-ciganski stil.

Uopste ne mora lose da izgleda, samo ne preteruj i obavezno Oracal ili 3M carbon folije. Jesu prilicno skuplje od kineskih, ali vredi.
Evo par slika kako sam uradio prednju tablu na 159-ki, da niko ne primecuje da nije fabricki. Uradjen je i volan samo nisam jos slikao.

Prilozi

• DSC_6868a_resize.jpg
    DSC_6868a_resize.jpg
    161.4 KB · Pregleda: 116
  • GOPR0005.jpg
    GOPR0005.jpg
    978.4 KB · Pregleda: 196
  • GOPR0024.jpg
    GOPR0024.jpg
    1 MB · Pregleda: 117
Poslednja izmena:
Nazad