Šta je novo?

Virtuelna memorija

Predrag87

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2007
Poena
320
Ljudi treba mi vas savet...Pre nedelju dana drug mi se pozalio kako ne moze da igra neku igricu i da mu XP prijavljuje nedostatak RAM-a...Posavetovao sam ga sta da uradi, tj da treba da jednostavno dokupi isti...Taj problem je resio dodavsi jjedan modul od 1 GB...
Medjutim sada mu XP prijavljuje "manjak" virtuelne memorije (potrebno mu je 768 MB da pokrene igricu)..
Zanima me da li u podesavanjima u control panel->system->advanced->....->virtual memory, smem da mu pomerim i granice initial size i maximum size virtuelne memorije kako bi mogao najzad da se poigra...Sada mu je podeseno na 392-768.Koliko je preporucljivo da namestim u ovom slucaju?
Hvala unapred!!!

Poslednja izmena:
za igranje: min 1-2GB ; max ~

Poslednja izmena:
za igranje: min 1-2GB ; max ~

Znaci ok da mu namestim recimo initial: 1024 max:2048?
Jos jedno glupo pitanje njemu je komp jos malo pa penzioner, moze li da ima nezeljenih posledica? Za svaki sl da pitam jer covek nema kesa sada za nesto novo...
Hvala puno!:wave:

Poslednja izmena:
Ne znam, ja imam 2GB Ram, i UGASENA mi je virtuelna memorija. Nisam imao problem ni sa jednom igrom. Mada uglavnom igram BF2 i PES.

Znaci ok da mu namestim recimo initial: 1024 max:2048?
Jos jedno glupo pitanje njemu je komp jos malo pa penzioner, moze li da ima nezeljenih posledica? Za svaki sl da pitam jer covek nema kesa sada za nesto novo...
Hvala puno!:wave:

Obrati pažnju na slobodan prostor na toj particiji. Čisto da ne preteraš 😉.

Hvala vam svima na odgovorima i savetima!Sutra idem do njega da pokusam, pa cu javiti kako je proslo.
Pozdrav svima!:wave:

Operacija uspela🙂 Sve radi kao sat, covek sad igra nece da ustane od kompa🙂Hvala ljudi jos jednom!Pozdrav!:wave:

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno