Šta je novo?

virtualna memorija

marinko98

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poena
875
Posto imam 2Gb ram memorije, zanima me koliko bi i da li uopste da koristim virtualnu memoriju?

Ako kompjuter koristis za igranje i prosecan rad u winu (verovatno XP), onda mozes opusteno da iskljucis virtualnu memoriju. Ako makinu koristis za rad u Photoshopu ili nekom drugom profi programu za obradu grafike/muzike/slike, onda bi imalo smisla da ostavis virtualnu memoriju.

U principu racunica je sledeca: Virtualmem=RAMx2, ali u ja u svakom slucaju ne bih stavljao preko 3GB.

Pozdrav!

Ja bih u ovom slučaju isključio swap... doduše možda čovek namerava da igra FEAR :)

Evo ti kako da smestis celo jezgro u RAM: HLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\DisablePagingExecutive "1" . Naravno ovo sve radis u regedit-u.
Posle ovoga je potrebno restartovati racunar.

Mozes i da ostavis a i da iskljucis virtuelnu memoriju ali veruj mi s obzirom koliko imas rama neces osetiti nikakvu razliku osim sto ces iskljucivanjem ustedeti par gibabajta na disku.

Zahvaljujem svima na odgovorima, mozda sam ostao duzan da napisem celu konfiguraciju, pa evo: MB-MSI K8N Neo4(Platinium edition), CPU-AMD64 3200+, GPU-MSI X800XL, Hd Maxtor 160Gb sata 8Mb, ram 4x po 512Mb Kingston modula, napajanje je 420W sa Thermaltake Xaser III kucistem i mada to u ovoj prici nije toliko bitno monitor Samsung LCD 173P. Inace komp. koristimo sin, cerka i ja, on za igrice(ponekad se i ja malo oprobam u Far Cry, Dom 3 FEAR demo)-uglavnom za opustanje, a ozbiljnije ga koristim za obradu video materijala, slika(Photoshop naravno), cerka za muziku(a sta bi drugo) eto to je to.POZDRAV SVIMA

Znas sta, Virutelna ima neke druge namene i pogodnosti u radu, tako da bih ti preporucio da je stavis ne default, ne zauzima bas toliko mnogo prostora na HDD-u.

Vrh Dno