Šta je novo?

Virtualna memorija u XP?

Melhisedek

Čuven
Učlanjen(a)
01.10.2002
Poena
609
Imam
P4 2.26
512 MB RAM i GF 4 Ti 4200 i furam Win XP. Zanima me koji je najbolji seting za Virtualnu Memoriju?
Znam da treba da upisem 2 vrednosti ali ne znam koje 🙁
Svaka pomoc je dobro dosla !
Unapred zahvalan !!!

Istu vrednost za MIN i MAX naravno.

E sad koju vrednost - to je vrlo, vrlo diskutabilno ! Saveti i "saveti" idu od x1 do x2,5 fizickog RAM-a, pa cak i u drugu krajnost do potpunog iskljucivanja ako ti je sistem "cist" tj. ne podizes hiljadu stvari pri podizanju OS-a...

ma sa toliko memorije mozes 1x da stavis ako ne radis neke megalomanske projekte u ps/korel i sl.

Ovako iskreno da kazem furam samo igrice i gledam filmove od stvari koje zaista opterecuju komp. Mada planiram da bacim oko i na 3D Studio pa bi ono zeleo da imam idealnu konfiguraciju 🙂
Stavicu prvu vrednost na 2x ( ni 1x ni 2,5x 🙂)
A na sta da stavim drugu vrednost ???
Koliko pomaze ova virtuelna memorija uopste ??? Zar nije HD milion puta sporiji od RAM ?
Unapred zahvalan !!!

Stavi oba parametra na istu vrednost, tako ces izbeci resize-ovanje, a samim tim i fragmentiranje swap fajla. Kako odrediti potrebnu velicinu svapa? Startuj Task Manager i minimizuj ga. Onda pokreni najzahtevnije aplikacije ili igre koje ces koristiti, radi neko vreme racunaru sve sto normalno radis (ili i vise od toga) i na kraju pogledaj u Task Manageru pod Performance: Commit Charge (K): Peak -- to to je maksimalna kolicina virtuelne memorije koja ti je bila potrebna. Stavi malo vise od toga i miran si.

Eh, da, ako bas naletis na neku aplikaciju kojoj ve potrebno vise virtuelne memorije, sistem ce ti to uredno prijaviti, pa onda mozes povecati limit.

Melhisedek je napisao(la):
Imam
P4 2.26
512 MB RAM i GF 4 Ti 4200 i furam Win XP. Zanima me koji je najbolji seting za Virtualnu Memoriju?
Znam da treba da upisem 2 vrednosti ali ne znam koje 🙁
Svaka pomoc je dobro dosla !
Unapred zahvalan !!!

Pa zar ti nemas P4 na 2.9 ? 😛
Nisi valjda vracao takt ? 🙂 Buaaa !!! I ti si overkloker 🙂

Nazad
Vrh Dno