Šta je novo?

virtual pc

jerichon

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2009
Poena
319
Koji bi mi softwere preporucili za virtual pc.
Instalirao sam neki sunvirtual pc, ali on mi ne da instalaciju drajvera na njemu, vec mi sam pridoda neku audio karticu, isto tako i grafiku... Bez veze...
Dali postoji neki program za virtualizaciju windowsa xp, na visti, ali da podrzava nakon istalacije tog virtualnog xp, instaliranje drajvera, odgovarajuceg softwera i.t.d...
Hvala

Ne.. tako rade svi. Virtual Box i ostali emuliraju hardware i uz program dobijes i drivere za virtuelni hardware.

definitivno vmware, bas sam pre 2 dana prvo instalirao i probao virtualbox, a posle njega vmware (najnovije verzije oba programa) i to bukvalno ne moze da se poredi! pa samo instalacija winxp je na vboxu trajala bar 50% duze, dalje mis nije radio kako treba (kao da ima granice) i nije glatko klizio dok na vmware sve radi ko podmazano! poterao 7zip benchmark na win7 x64 koji je host i winxp koji je virtuelni i razlika je bila mozda 5%. tako da od sada samo vmware. da ne spominjem unity mod (prozori virtuelne mashine se koriste uporedo sa prozorima hosta na hostovom desktopu) i podrsku za 3d (aero u win7 ili visti recimo)

Dzaba VMWare kad coveku ne zavrsava ono sto on trazi a to je da ima mogucnost da instalira sopstvene drajvere za guest OS.

NIjedan mu nece dozvoliti da instalira sopstvene drajvere.

Pitanje je kako stoje VMware i MS Virtual PC sa virtuelizacijom kod AMD procesora. Petarboj može da kaže kako mu VMware radi ko sat.... ali ima E6300 koji podržava Intel VT. Po tom istom principu bi mogao ja da preporučim MS Virtual PC.

Nazad
Vrh Dno