Šta je novo?

Virtual memory too low.Increasing page file size...

ConanSaga

Slavan
Učlanjen(a)
26.12.2005
Poena
309
Imam jedan iritirajuci problem.Naime posle odredjenog vremena mi se u system tray pojavljuje poruka:
"Virtual memory too low.Increasing page file size..."
posle cega racunar pocinje da secka(verovatno prilikom povecanja swap file-a),a ne tako retko se i blokira bez obzira na to da li igram igru,gledam film ili bilo sta drugo.
Konfiguracija je sledeca:
AMD Athlon 64 2.8,NForce 3,1GB rama,9800Pro,Maxtor 80GB ATA 133(na kome je instaliran Win XP SP2) i Maxtor S-ATA 150 160GB.
Probao sam skoro sve od menjanja komponenti,do premestanja-povecavanja swap file-a,itd...Problem je jos uvek ostao.
Da li neko ima ideju kako resiti ovaj problem?
Inace cu da :crash:

Pa zvekni mu fiksnu velicinu swap file-a na npr. 1.5 GB (Minimum i maximum).

RazbojNick je napisao(la):
Da nije neki virus? Si skenirao ceo sistem?
Nije virus,skenirao sam system i
Tarmi Ricmi je napisao(la):
Pa zvekni mu fiksnu velicinu swap file-a na npr. 1.5 GB (Minimum i maximum).
i probao sam i fiksnu velicnu swap file od 1-10 GB.
Da li neko ima jos neku ideju?

kolika ti je C particija na kojoj ti je win?

da koliko imash free mesta na primarnoj particiji.

Ja sam imao slican problem skoro, ali samo jednom. Nisam ustanovio sta je bilo, ali su u upotrebi bile stvari koje koristim svaki dan. Pocni odatle. Vidi sta koristis svaki dan, pa pocni sa eliminacijom. Proveri Event Viewer logove obavezno, proveri da li ti nije slucajno XP sam prebacio DMA setovanja na PIO (oce on to nekad, pa to optereti ceo sistem), uradi boot-time defragmentaciju swap fajla.

Ja i dalje tipujem na neki maliciozni softver, ali moguce je da, ako ti se komp tako oduvek ponasa, da je neki harvderski konflikt, ili je nesto pred crkavanjem (ali ne znam kako to dovodi do punjenja swapa).

Da li ti se sistem tako ponasa oduvek, ili tek odskoro?

RazbojNick je napisao(la):
Ja sam imao slican problem skoro, ali samo jednom. Nisam ustanovio sta je bilo, ali su u upotrebi bile stvari koje koristim svaki dan. Pocni odatle. Vidi sta koristis svaki dan, pa pocni sa eliminacijom. Proveri Event Viewer logove obavezno, proveri da li ti nije slucajno XP sam prebacio DMA setovanja na PIO (oce on to nekad, pa to optereti ceo sistem), uradi boot-time defragmentaciju swap fajla.

Ja i dalje tipujem na neki maliciozni softver, ali moguce je da, ako ti se komp tako oduvek ponasa, da je neki harvderski konflikt, ili je nesto pred crkavanjem (ali ne znam kako to dovodi do punjenja swapa).

Da li ti se sistem tako ponasa oduvek, ili tek odskoro?
Ma odskoro.
Zamenio sam pre 2 meseca plocu,procesor i dodao novi hard (Maxtor SATA 160GB).Sve je lepo radilo mesec dana i onda su poceli problemi.Onda sam prvo poceo sa menjanjem hardvera(s obzirom da je sve pocelo sa upgrade-om,pre toga nikada nisam imao problema) i probao sve od komponenti(3 x druge maticne ploce,2 x procesor,graficke itd...).Posto se posle toga nista nije desilo,tj. problem je ostao reinstalirao sam sistem,formatirao particije,skenirao od virusa,cackao sva podesavanja koja su mi poznata i jedino sto nisam probao je da na novom hardu tj. SATA 160GB podignem sistem,mada sam to ostavio kao poslednje resenje ili ce biti
:crash:

Vrlo je neuobicajeno...ja to nisam video nigde ranije.
Probaj neke od ovih stvari: (mozda si neke probao, ne znam. To je ono sto meni pada napamet).

1) Iskljuci SWAP-file. Restartuj. Obrisi pagefile.sys. Vrati swap. Neki ljudi se zale da swap ume da se ubaguje (mada ne pise sta to tacno znaci).

2) Proveri stanje HDD-a. Dali postoji neka greska na njima ( da iskljucim drajvere za kontroler jer kazes da si menjao plocu). To nece biti bas jednostavno. Probaj da ga skeniras MHDD-om link

3) Ako is nakon kupovine novog hdd kompletno formatirao sistem radi instalacije novog, proveri da li si zadao propisne vrednosti klasterima prilikom formatiranja....da nije do toga mada ne bi trebalo.

4) Ja sam imao problema sa novim diskom jer nisam mogao da raspolazem sa svih ~200gb koliko je pokazivao. To se desilo jer bios nije dobro prepoznavao hdd iako je propisno radio...sve dok se nije napunio do granice od ~120gb tu je poceo da zaglavljuje. Rasio sam problem tako sto sam potpuno obrisao disk (obrisao particije) i pokrenuo Boot utility od proizvodjaca (seagate= disk setup wizard, maxtor = maxplast4...itd) i setapujes disk.

sta jos mozes da proveris:
Kada krene da trazi jos virt. memorije idi u task manager i proveri koji proces vuce tu memoriju?. To ne bi trebalo da se desi od upotrebe worda, excela...i nekog manje softwarea.

Poslednja izmena:
xaver je napisao(la):
Vrlo je neuobicajeno...ja to nisam video nigde ranije.
Probaj neke od ovih stvari: (mozda si neke probao, ne znam. To je ono sto meni pada napamet).
Proveri stanje HDD-a. Dali postoji neka greska na njima ( da iskljucim drajvere za kontroler jer kazes da si menjao plocu). To nece biti bas jednostavno. Probaj da ga skeniras MHDD-om link
sta jos mozes da proveris:
Kada krene da trazi jos virt. memorije idi u task manager i proveri koji proces vuce tu memoriju?. To ne bi trebalo da se desi od upotrebe worda, excela...i nekog manje softwarea.
Probacu jos ovo i setio sam se jos par stvari,ako to ne upali :crash: .
Sve u svemu thx

Takodje ne zaboravi da iskljucis, ako ne koristis, System Restore - ja sam tako oslobodio oko deset giga!

Imao sam slican problem skoro, na zalost, nisam nasao resenje. Kada sam pregazio ceo windows naravno prestalo je da se javlja.

Nazad
Vrh Dno