Šta je novo?

Virtual Floppy???

• Začetnik teme Začetnik teme Bane R
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bane R

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2000
Poena
810
LM, problem je, kao sto se iz naslova moze zakljuciti, dosta komplikovan.
Contact english program, srpsko englesti i obrnuto recnik, regulatno kupljen davno za par desetina maraka. Poseduje cd na kojem je program i floppy disketu na kojoj je zastita od kopiranja. E sad treba da taj program instaliram na jedan notebook koji nema flopi. Program je gotovo nemoguce pokrenuti bez te inicijalizacije flpoija, osim za neke (teske) crackere a ja to nisam.
Pa sad pitam postoji li neki program da mi izigrava virtuelni flpoli(a🙂 na notebooku ciji cu sadrzinu prebaciti preko cda da bi mogao da obavim prvo pokretanje tog programa odnosno proveru od kopiranja.
Tnx.

seca li se neko DDI formata? onaj disk image od pre 10 godina...

mogao bi sa njim da pokusas, napravis image na hard, prekopiras na laptop pa ga tu otpakujes na virtualni drajv (subst-om mozes da probas)

hoces da okacim ddi programcice ovde? imam na nekom disku, samo da ga nadjem...

Miroslav je napisao(la):
seca li se neko DDI formata? onaj disk image od pre 10 godina...

mogao bi sa njim da pokusas, napravis image na hard, prekopiras na laptop pa ga tu otpakujes na virtualni drajv (subst-om mozes da probas)
hoces da okacim ddi programcice ovde? imam na nekom disku, samo da ga nadjem...
Ne trudi se... Ni DDI ni bilo koji drugi disk copier/imager koji sam probao (a probao sam ih desetak, od kojih su se neki na sva usta hvalili da mogu da kopiraju zaštićene disketa) nije uspeo da iskopira dotičnu 🙁

Stvar mozes sa 99% sanse mozes da odradis preko Amige 🙂
Dakle nadji nekog ko ima Amigu sa eksternim flopijem od 1.76 Mb, taj flopi cita bez problema diskete sa Pc-a formata 1.44 i kompresuj ih dms-om.To snimi na cd i raspakuj uz pomoc undms-a koji sam video da postoji za kantu (ja ga nemam). I to je to.

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno