Šta je novo?

Virtual DUB i najobicniji CUT

Elf

Čuven
Učlanjen(a)
10.01.2002
Poena
619
Skinu sam neki Divx film koji ima neke gluposti na pocetku i sad ja to ocu da odsecem. Probam u Virtual Dub-u ali krajnji efekat je da on odsece to parce ali mi uvek pomeri zvuk (desinhronizacija). Ima tamo neki Audio Interleaving i moze da se pomera zvuk, ali to traje samo nekoliko sekundi, a onda opet desync ????

Ako se dobro secam, ekstraktuj WAV iz avija, i kada otvoris avi dodeli mu eksterni WAV. Trebalo bi da je tako nekako...

Elf je napisao(la):
Skinu sam neki Divx film koji ima neke gluposti na pocetku i sad ja to ocu da odsecem. Probam u Virtual Dub-u ali krajnji efekat je da on odsece to parce ali mi uvek pomeri zvuk (desinhronizacija). Ima tamo neki Audio Interleaving i moze da se pomera zvuk, ali to traje samo nekoliko sekundi, a onda opet desync ????

a da probas sa premiere-om?

A da li si sek`o po keyframes-ima, ili "odokativno"?

divx cut

Prvo sam "seko" odokativno, a onda sam provalio da postoje keyframe-ovi pa sam seko i u odnosu na njih, ali nista. Ima nekih programcica na dvdbox-u Advanced video splitter koji to rade super al samo prvih 60sec. Ima li neko crack ???

Ne znam koju si verziju VirtualDub-a skinuo, ali stvar je ovakva. VirtualDub ima problema sa cut-om filmova ciji je zvuk VBR. U novijim verzijama pri otvaranju takvog filma dobijas prozorcic sa info-om koliko bi kasnjenje moglo da bude, dok se kod starijih verzija to ne pojavljuje. U svakom slucaju tesko ces takav film iseci sa VDub-om. Ono sto ti treba jeste NunDub. To je modifikovana verzija VDub-a (koji je open source!!!) i veoma bitna razlika: NunDub nema tih problema sa sinhronizacijom. I naravno uvek selektuj deo filma sa keyframe-ovima!

Uspeo

Malocas sam i sam to provalio. Ucitao u NanDub i on ga odradio kako treba. Upravo sam skinuo i crack za Advanced AVI Splitter koji super za to. Oznacis start i kraj i to snimis kao novi fajl .... Prosto ...

Vrh Dno