Šta je novo?

Virtual Drive problem

mitarus

Čuven
Učlanjen(a)
29.09.2004
Poena
680
Skoro sam instalirao Windows (XP Professional SP1), instalirao sve potrebne programe, a medju njima i Virtual Drive. Sve je sljakalo ali sam dobio neki napad sredjivanja kablova u kucistu. Rezac sam prebacio sa Secondary Master na Primary Slave. Kad se podigao Windows u My Computer nije bilo ikonice virtuelnog drajva. Reinstalirao sam program x puta, cak sam prebacivao rezac redom po magistralama ali uvek dobijem poruku “Unable to initialize VirtualDrive driver. You may resolve this problem by restarting your computer!”. A posle restarta opet ista poruka. System Restore je iskljucen, reinstalacija Windows-a je poslednja opcija. Any ideas?

Poslednja izmena:
Probaj sa reinstalacijom Virtual drajva.

a sto si rezac stavio sa hardom zajedno?
i sto ne koristis alkohol umesto Virtualnog drajva? ;)

Aninstaliram VirtualDrive, instaliram ga ponovo, sve isto.
A sto se alkohola tice, ***, moc navike...

Probaj da u Computer Management > Disk Management; promenis slova (virtuelnog drajva). A da nisi nesto pogresno ubacio jumper u hard/cdrom ?
Aj proveri pa javi. I zapamti: Reinstalacija OS-a nije jedino reshenje - jedino je ako ti malicijozni kod "delimichno" unisti neki sistemski fajl, ali to sada nije sluchaj.

Nije jumper. Ikonice drajva nema, shortcut VD-a je na desktopu ali pokretanjem dodijem "Unable to initialize drive. Please restart your computer". Ako je VDTask u startup-u kad se podigne Windows dobijem “Unable to initialize VirtualDrive driver. You may resolve this problem by restarting your computer!”. U Computer Menagment-u nema nista sem standardnih drajvova C: D: E:. Probao sam pri instalaciji VD-a da promenim slovo drajva i opet nista...

A sta mislis da ipak pokrenes Alcochol mozda ubije sva podesavanja pre? naravno ako ti je jumperisanje ok

Dobro kad probam javljam. Ne mogu danas da se cimam, samo cu se nerviram za dzabe...

Probaj: uninstall VD, upotrebu neki program za chiscenje registry baze (npr. RegSupreme Pro), a mozes da probas isto i Driver Cleaner i nakon toga instaliraj VD. Ako i to ne uspe skini sve sa IDE grana, ostavi samo sistemeski HDD i probaj. Mada ja mislim da bi trebalo u Disk Management da ti prikaze slovo VD-a. Ako ga nema u DM-u onda bi trebalo da bude problem da driverom za CDROM Drive, koji mislim da ce uspesno da resis sa Driver Cleaner.
Ako nista od ovoga ne uspe, javi se, imam jos jednu ideju, mrzi me sada da zapisujem :D

Nije mi jasno zashto bi neko ikad pozeleo da koristi virtual drive, pa nije chak bolji ni od virtual cd-a, a kamoli i da prodje pored alcohola ili daemon tool-a, uvek je bio problematichan spor i neefikasan. Preporuchujem korishcenje nekih clone alatki za chupanje u image a u tu grupu ubrajam i Alcohol ili bilo koji drugi program tipa Ones, Nero, Clone ili slichni ukoliko je materijal ne zashticen. Jednostavno loshe stvari treba zaboraviti.

Pozdrav.

Drug ima jedno 30 diskova sa igricama koje je rezao kad je prodavao HD. Sve te igrice su ripovane na HD preko Virtual Drive-a, pa sad probaj da razumes. Jedino ako drugi programi mogu da prepoznaju taj format (nisam probao), onda se cimam za dzabe i dzabe smaram...

@ SurvivoR: Cistio sam registry preko System Mechanic 5, i TuneUp Utilities 2004. Samo to imam na kompu. Nije upalilo. Probam ono drugo kasnije (mozda i sutra), pa javljam...

Poslednja izmena:
Uninstalirao sam komplet nForce drajvere (Add/Remove Programs->Safe Mode->Driver Cleaner), otkacio sve sem HD, instalirao ponovo nForce d., instalirao VD i... ku#$c. Videcu da nabavim gomilu Registry cistaca. Valjda je tamo problem. A mozda cu i da reinstaliram Win, mada, to bi bila predaja... i cimanje :wall:

Probaj ovo

Start menu -> Control Panel -> Administrative tools -> Computer Managment

Sa leve strane prozora odaberi "Storage" pa Disk Managmnent.

Sa desne strane će se prozor izdeliti na dva dela, tu probaj da nađeš "Virtual", trebalo bi da izgleda kao običan CD rom, bez ikakvid dodatnih naziva, samo bez Volume-a. Idi desni klik na to pa odaberi "Change Drive Letter and paths..." i odaberi bilo koji pa proveri da li je sada u redu.

Ako ništa drugo, uđu u Virtual Drive pa idi na View -> Drives pa proveri da li je neki drajv uopšte označen. Ako nije samo ga označi pa OK.

@ Bojan Novakovic: U Computer Menagmentu nema ikonice drajva, to mi je SurvivoR vec napisao da probam. Takodje sam vec napisao da ne mogu da pokrenem program (poruke su u ranijim postovima).
P.S. Dobar ti avatar ;)

@SurvivoR: RegSupreme Pro je nasao 352 greske u registry-u :zgran: , otklonio sam neke i nije uspelo. Kasnije sam izbrisao sve i opet k#$c. Skroz sam se iscimao k’o azdaja za glupost i sve mi se vise cini da cu da batalim jer cu da :crash:

Ultra ISO podrzava convertovanje vcd u bilo shta drugo, medjutim niko ne garantuje da ce ti prebaciti i zashtitu ukoliko ona postoji ili neki muliti track u kojem je raw sub ch. sadrzaj, medjutim vredi da se proba.

Ako nisi jos formatirao, napravi restore point (prethodno ukljuchi system restore na sistemskoj particiji) i u Device Manager-u obrisi driver za CDROM, ukoliko je moguce. Nakon toga preko Driver Update, sa Microsoft Upsate skines drivere.

Nazad
Vrh Dno