Šta je novo?

[VIP] Pitanje u vezi 25% popusta - postpaid

MUSTANG

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
27.12.2001
Poena
649
Planiram da predjem na VIP 325 paket da uzmem (zbog megabajta) i vidim danas VIP prodavnicu reko aj da udjem da priupitam direk'no za detalje. Planirao sam da uz ugovor na 2 godine uzmem popust od 25%. I ajd da proverim ja to i pitam koliko ce tacno da mi dodje racun, i ona meni kaze kao pa 990 + 3%. I ja nastavio nesto drugo da pitam, tek sam se posle opasuljio i provalio sta mi je rekla.

A evo je moja racunica
990-25%=742
742*1.28 (pdv)=950din krajnji racun koji cu dobiti ako ne prekoracim nista.

A njena racunica se valjda zasniva na 28%PDV-25%popusta=+3% na osnovicu..:
sto je jako netacno i dodje kao
990*1.03=1020din

Dakle zanima me da li je neko uzimao na ovaj nacin postpaid na VIP-u i da li je operaterka samo pogresila ili su stvarno cigani pa u stvari ne daju 25% kako kazu vec u stvari samo 20%. Dakle od ovog i zavisi dal cu da predjem na VIP, i ne zato sto mi je bitno tih 70din vec sto je ciganska fora.

Poslednja izmena:
Ma ne moze to tako da se racuna, da se banalno oduzima 28-25%. I to tako da stoji u ugovoru.
Danas, sutra(?valjda nekad) moze da se ukine dodatni porez ili umanji/poveca PDV - sta onda? :)

Ali opet ovo nije odgovor iz prakse - dakle ima li neko direktno iskustvo, takav je potreban :)

Ma ne moze to tako da se racuna, da se banalno oduzima 28-25%. I to tako da stoji u ugovoru.
Danas, sutra(?valjda nekad) moze da se ukine dodatni porez ili umanji/poveca PDV - sta onda? :)

Ih pa to je najmanji problem tada bi bilo 18%-25%=-7%

Ali svejedno to je netacno, zato me bas zanima da li je ona to onako ofrlje rekla ili je stvarno tako.

Nevezano za VIP, svaki popust se obračunava pre PDV-a, tako da je tvoja računica tačna.

Mislim da je tvoj prva računica OK, tj. da na mesečnu pretplatu imaš 25% popusta, pa onda na dobijenu sumu obračunaš poreze (18+10=28% trenutno).

E pa kul i ja kapiram da je tako jedino logicno, u svakom slucaju pre nego predjem cu znati 100% cisto eto ovo je Srbija ko zna.

normalno ne platis ti prvo pdv, pa ti obracuaju popust, posto i tako ne mogu da ti daju popust na PDV, to moze samo ministar finansija... :)

Nazad
Vrh Dno