Šta je novo?

[VIP] Nova promocija Laptop Asus x54 za 1 din uz Neograničen internet 15

alexa021

Cenjen
Učlanjen(a)
18.01.2011
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Xiaomi 13 pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
"Izaberi najbrži internet i Vip ti daje duplo atraktivniju ponudu - fenomenalni Asus laptop računar za samo 1 dinar i 25% popusta na mesečnu pretplatu u narednih 12 meseci.

Kao korisnik Vip interneta, odabirom jedne od tarifa sa neograničenim saobraćajem dobijaš i:

Maksimalnu brzinu prenosa podataka u okviru odabranog paketa
Besplatni prenos podataka čak i van paketa
USB modem za 1 dinar
Mogućnost izbora prenosnog računara po veoma pristupačnim cenama"
...

Da li je neko već bio do Vipa-a? :)

kakve su specifikacije ovog laptopa? Na netu postoje 3 različite, ne znam koju je VIP odabrao.

Gledaj najslabiju :) mada opet kad se pogleda, jeftino mi sve to izadje, nesto se krije tu u fusnoti malim slovima ispisano :)

Skroz simpa ponuda... orobe te na dve godine, a tokom jedne imaš 25% popusta na pretplatu :)

Al' zato druge godine te oderu, zato sto je skocio tipa svajcarski franak :D

kakve su specifikacije ovog laptopa? Na netu postoje 3 različite, ne znam koju je VIP odabrao.

To je X54c, tj. na sajtu VIPa su izbacili konfig:

L I N K

U Beogradu se moze naci za 285eur. Dos verzija, bez licenc. Win7 (kome znaci)

OPERATIVNI SISTEM
Originalni Windows® 7 Starter
EKRAN
15.6" with LED backlight, HD resolution 1366 x 768
PROCESOR
Intel® Dual Core B800
MEMORIJA
2 GB DDR III
BEŽIČNI MREŽNI ADAPTER
WLAN 802.11 b/g/n, Bluetooth 3.0
STORAGE
320 GB
KAMERA
VGA
VIDEO
Intel® HD Graphics
BATERIJA
4 cells
OPTIČKI UREĐAJ
DVD RW
OSTALO
Office 2010 Starter, HDMI, USB 3.0, čitač SD, MMC i MS kartica, Altec Lansing zvučnici

Poslednja izmena:
Ne pise snaga procesora... svratio sam danas kod njih i razocarao se...samo 1,5 GHz.. moj fon ima 1,2 :)

Pa sta bi ti za 1 dinar? :)

Sent from my Samsung Galaxy S 2 powered by ICS Domination

Besplatni prenos podataka čak i van paketa
Sta im ovo znaci?
Kako sam video to su sve paketi sa merenjem protoka. Za taj najveci paket "Neograničen Internet 15" dobijas 15 GB "Prenos podataka"
E sada pitanje za iskusne : Koliko je to dovoljno tih 15 GB.Recimo za nekog ko mnogo visi na netu a ne skida puno?

@alexa021
Vec 4 godine koristim laptop sa procesorom od 1.5Ghz i ne mogu previse da se pozalim. Sve radi glatko, cak dok nisam stavio win7 radili su mi i neki full HD filmovi preko procesora (sad idu preko graficke). I dalje mu je usko grlo HDD. Procesor je core 2 duo (centrino 2) iako mislim da to nije bitno sad, kapiram da su ga budzetski procesori stigli i prestigli. :)

Sve zavisi za sta ti treba laptop, ali ako ga koristis kao prenosni uredjaj (zasta je laptop valjda i zamisljen) bice ti sasvim ok i taj procesor. Pogotovo za te pare :)

Naravno, ne treba uzimati ovaj paket samo zbog laptopa, ko to uradi ne vidim preteranu poentu. Iskljucivo ako si razmisljao i net da uzmes pa ti ovo dodje samo kao bonus.

@csozsop
Hm, da nije to mozda ona fora kao Telenor sto ima u Prenesi i Surfuj paketima, da kad istrosis "brz" net sa paketom, brzina se smanjuje na 64kbps? Ili mozda na EDGE posto je VIP u pitanju, ne znam...
Zavisi koliko dnevno visis na netu ali mislim da je dosta. Naravno ne treba non-stop visiti na youtube-u, inace ce brzo da ode :)

Poslednja izmena:
Taj Dual Core B800 je Sandy?
Meni ovo deluje kao OK ponuda,kao da ga kupuješ na rate (http://goo.gl/rUa8v) samo ovde imaš net za Dž

Evo ja sam pazario ovaj paket i moram priznati da sam pozitivno iznenadjen. Prvo, komp ce pre svega biti namenjen za caleta i kevu, da se ne bih stalno preganjao sa njima oko mog kompa. Za to svrhu je sasvim dovoljan. Ja sam dobio Asus X54H, sasvim je pristojan, plastika je solidnog kvaliteta. Ima numpad (kome znaci), a ima BT, 2 x USB 3.0... Baterija gura malo preko 2h pri ukljucenom wireless-u. Ekran je solidan ali nije nesto specijalno. Ipak uzmite u obzir cenu ovog laptopa u prodaji.

Sto se tice neta, protok je kod mene bio oko 10 Mbit/s, a ja sam na Dorcolu.

Apostol :
Koliko je to dovoljno tih 15 GB.Recimo za nekog ko mnogo visi na netu a ne skida puno?
Pitam iz razloga da posle ne bude neke frke u smislu da naplate neku astronomsku cifru za potroseni net.

Mislim da ti nece naplatiti neku astronomsku cifru jer sve funkcionise malo drugacije.

Na primer, ako umes paket od 15gb, ti dobijas maksimalnu raspolozivu brzinu u mrezi dok ne potrosis tih 15gb..posle toga ti se brzina ogranicava na 200kb/s sto je dosta slabo (za youtube, donload i slicno) i tu mozes neograniceno koristiti, tj ukljuceno je u paket.

Mislim da ti nece naplatiti neku astronomsku cifru jer sve funkcionise malo drugacije.

Na primer, ako umes paket od 15gb, ti dobijas maksimalnu raspolozivu brzinu u mrezi dok ne potrosis tih 15gb..posle toga ti se brzina ogranicava na 200kb/s sto je dosta slabo (za youtube, donload i slicno) i tu mozes neograniceno koristiti, tj ukljuceno je u paket.

A to je vec nesto drugo. To sprecava u stvari da ne potrosis vise od "zacrtanog" paketa od 15 GB

Pa nije malo 200kb/s to je sasvim dovoljno da mozes da slusas youtube i da surfujes po netu ili da slusas neki online radio, a mozes i da skidas sa neta... Mislim da je to sasvim solidna brzina...

Bio sam da tražim onaj jači model iz ponude A53 i naravno,nemaju ga na stanju.
Po rečima zaposlenog,ovaj X54 se prodaje kao alva.

Pošto sam bacio oko na jači model,moram da pohvalim momka iz poslovnicie u SU koji se potrudio i nabavio model A53.

Poslednja izmena:
i ja sam pazario ovaj H53c i mogu reci da nije los za surf i filmove :)

Treći paket http://goo.gl/zRkAR .Ona varijanta na rate može ako im ostaviš 6 čekova.(ovo se odnosi i na stare pretplatnike mobilnih usluga)

Kolika plata za fizicko lice treba da bude da bi se uzeo paket 15?
Mene su sa 25K odbili a keva je cetiri meseca korisnik njihove mobilne mreze, treba minimum 6 da bi se mogao uzeti drugi hardver...

Asus x54 uz najjaci paket izadje 46000 za 2 god a regularna cena mu je oko 34000.
Nije lose pod uslovom da ne promene cenu pretplate u toku trajanja ugovora.

Razliku u ceni shvati kao kamatu jer ga plaćaš na rate. A plus imaš i net.

Ovo ti je kao i za mobilne. Ne možeš tako jednostavno da posmatraš.

---
desire

Ma slazem se, za 12.000 razlike imas net 2 god sto izadje u proseku 500 din mesecno. Samo da nemenjaju cenu pretplate.

I da je promene, tebi ostaje cena koja je bila onog dana kada si zaključio ugovor.

Mislim da niko nije pomenuo da postoji opcija da se doplati internet kada se potroši 15GB (ako je 200kbps malo).

Ne doplacuje se nista... samo brzina ode dole.....

Nazad
Vrh Dno