Šta je novo?

Vip mobile postpaid

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Vip počinje postpaid sa promotivnom ponudom: prvi korisnici će, ako porane, ugrabiti popularne telefone za samo 1 dinar, u svakoj tarifi. Takođe će moći da, iz jedinstvene ponude brojeva, koji počinju sa prefiksom 060, izaberu svoj broj bez nadoknade. U ponudi su i 4 jednostavne tarife sa puno besplatnih minuta i SMS poruka prema svim nacionalnim mrežama 24 sata dnevno. Vip je najavio i poseban svadbeni poklon za sve bračne parove koji kažu “da” u subotu, 20. oktobra.

http://www.vipmobile.co.yu/cm/brief/media/pressarchive/index.php?lang=sr&id=36&

Postoje 4 tarife, 11 telefona.

Telefoni su:
Nokia 1600, Nokia 2626, Nokia N70, Nokia 8600, Samsung C300, Samsung C520, Sony Ericsson w200i, Nokia 6300, Samsung U600, Nokia N95 i LG Prada.

Prilozi

• Picture-1(2).jpg
    Picture-1(2).jpg
    38.3 KB · Pregleda: 140
Poslednja izmena:
hoces da kazes da mozes da uzmes n95 za 1 dinar i za najjeftiniju tarifu i jos da biras broj?

Izgleda da je tako.

Nije tako. Na sajtu pise:

Kupcima je na usluzi bogat izbor telefona, čiji su proizvođači Nokia, Samsung, Sony-Ericsson i LG Prada, a mogu se kupiti za samo 1 dinar, u skladu sa tarifom koju korisnik izabere.

Vip počinje postpaid sa promotivnom ponudom: prvi korisnici će, ako porane, ugrabiti popularne telefone za samo 1 dinar.

U ograničenom vremenskom periodu, Vip u svakoj tarifi nudi popularne telefone za samo 1 dinar. Kupcima je na usluzi bogat izbor telefona, čiji su proizvođači Nokia, Samsung, Sony-Ericsson i LG Prada, a mogu se kupiti za samo 1 dinar, u skladu sa tarifom koju korisnik izabere. Tu su i izuzetno popularni modeli, na primer: Nokia 1600, Nokia 2626, Nokia N70, Nokia 8600, Samsung C300, Samsung C520, Sony Ericsson w200i, Nokia 6300, Samsung U600, Nokia N95 i LG Prada. Zalihe su ograničene. Traži se i potpisivanje ugovora na 24 meseca i pozitivan izveštaj Kreditnog biroa, koji se obezbeđuje odmah na mestu prodaje, elektronskim putem.

Edit: preteče me Bocy :)

Poslednja izmena:
pa dobro znaci ovaj najskuplji od 3000 dinara mesecno nokia n95 za 1 dinar. mora biti neka caka.

Sto caka? 3000X24meseca+PDV, dobijas najverovatnije zakljucan telefon. I dobijes 25 dana besplatnog razgovora i 36.000 poruka. :eyebrows: A posle 2 godine sigurno prelazis na VIP jer ako si toliko pricao... ,)

Koliko se naplacuje minut kada se potroshi paket?
Da li se naplacuje uspostavljanje veze?

To su bitne stvari, a ne koji aparat ide uz paket, je*o aparat.

Cela akcija startuje sutra, do tada se nemoze dobiti vise informacija od ljupkih Vip devojaka :) Ono sto sam uspeo da saznam je da nece biti svaki telefon 1 dinar, nego "u zavisnosti od paketa koji odaberete i vrednosti aparata" sto ce reci, ista prica kao kod telenora i mts-a.

Prosetacu sutra opet pa cu videti sta nude :)

U Vipovu novu postpaid ponudu uključeni su i popularni telefoni za samo 1 dinar, u svakoj tarifi

Logikom se dolazi do zakljucka da ce u svakoj tarifi biti bar po jedan telefon po 1 dinar. Niko nije spominjao N95 za dinar, niti LG Pradu za dinar, mada u najskupljem paketu mozda ce i biti.

Pored pitanja nickname-a jos je bitno i koliki je obracunski interval. I da li je kvalitet mreze dovoljan za prelazak na novi broj. Ja svoj VIP broj koristim samo za "outsourcing" ka bliskim prijateljima kada ih zovem od kuce na mobilni ili im saljem poruke.

Cela akcija startuje sutra, do tada se nemoze dobiti vise informacija od ljupkih Vip devojaka :) Ono sto sam uspeo da saznam je da nece biti svaki telefon 1 dinar, nego "u zavisnosti od paketa koji odaberete i vrednosti aparata" sto ce reci, ista prica kao kod telenora i mts-a.

Prosetacu sutra opet pa cu videti sta nude :)
tamo pise popularni telefoni za 1 dinar u zavisnosti od paketa. ako prada i n95 nisu popularni, onda ne znam koji je. znaci opet pisu jedno, a govore drugo :)

Cinizam

Biću ciničan!

Očekujem da za jedno 2 meseca najkasnije (ako bude VIP-u išlo odlično) mt:s iskopira pakete, tj. da poveća besplatne minute i broj besplatnih poruka u BEL i MIX paketima, i naravno za 10 para niže cene kada se potroše besplatne poruke i minuti. :-devil-: :D :smoke: :p

O ponudi posle...

Sedim na svojoj zadnjici do daljnjeg,i nadam se pojeftinjenju MTS postpaid (citaj Bel) tarife,u skladu sa novonastalom Vip postpaid konkurencijom:eyebrows:

a ovo?
Poseban svadbeni poklon za parove koji kažu “Da” 20. oktobra
Vip je pripremio svadbeni poklon za sve bračne parove koji u Srbiji kažu „Da” u subotu, 20. oktobra. Oni će na dar dobiti po jedan postpaid paket, i to bez obaveze plaćanja fiksne mesečne naknade sledeće 2 godine i sa besplatnim mobilnim telefonima - Samsung C520 je poklon za mladu, a Nokia 2626 za mladoženju. Ovi bračni parovi treba do 30. oktobra da se jave Vipovom Korisničkom servisu na 060 1234. Biće potrebno da svoj status potvrde kopijama izvoda iz Matične knjige venčanih i ličnih karti, kao i da obave standardne formalnosti vezane za postpaid usluge.

Ja se plasim da Telekom nece menjati BEL tarife zbog (predpostavljam) jako velikog broja ljudi koji su uzeli telefon uz neki od BEL paketa (2god ugovorna obaveza); vec da ce pre menjati nesto u ovim novim (MIX itd.) paketima...

Moje razmišljanje

Paketi

Potpuno očekivano. Nastavljaju priču sa pripejda. Telenor je krenuo u postpejdu sa Prenesi, mt:s iskopirao to sa MIX, i sada VIP sa istim paketom.

Što se samih paketa tiče, ponuda je vrlo konkurentna, nema šta. Ja sam na MIX500 i kod VIP-a će za isti novac će da bude 30 poruka i minuta više. Potez vredan hvale, nema šta.

ALI
To znači da je moguće pozivati bilo koju mrežu u Srbiji, mobilnu ili fiksnu, 24 sata dnevno, za svega 2 dinara po minutu.
Da li to znači obračun na minut? Ako da, smešni su. :bottle: Takođe ne vidim da se spominje prenosivost poruka i minuta. Ako toga ne bude bilo, još jedan veliki minus.

Telefoni

Ponuda je sasvim na mestu. U ponudi će biti Luna, N95 i Prada od skupljih, tu je 6300, ali šta će im stari N70?

Ako se neko nada da će cene biti niže od mt:s-a i Telenora, od toga nema ništa. Biće nešto niže, ali ne očekujem čuda. Razlog: svi oni moraju da kupuju od ovlašćenih uvoznika.

Postavlja se i pitanje da li će im telefoni biti zaključani (Samsung će biti 100% kao i kod konkurencije), ali ako budu, biće to pucanj u sopstvenu nogu, jer konkurencija prodaje mahom nezaključane.

Ostalo

Vipovim postpaid korisnicima će besplatno biti dostupne mnoge potrebne usluge. Na primer, kontrola troškova. Korisnik će posredstvom SMS poruke ili govornog automata dobijati besplatnu informaciju o utrošenim besplatnim minutima i SMS porukama. Vipov Korisnički servis se može pozivati 24 sata dnevno bez nadoknade. Usluga Govorne pošte je takođe besplatna, uključujući i preslušavanje prispelih poziva do kraja godine. Vipovi prepaid korisnici mogu da zadrže svoj 061 broj i da ga jednostavno i bez nadoknade prenesu na postpaid.
Moći ći se proveriti stanje – dobra vest. Besplatan poziv Korisničkom servisu je isto plus.

Konkurencija

Telenor će ispasti najveći gubitnik. Nemaju tarifne dodatke u novim paketima, ne može se proveriti stanje (trenutno ne može ni kod mt:s-a, ali će biti). VIP će ovim pogoditi najviše potencijalne postpejd korisnike Telenora, i manjoj meri mt:s-a. Takođe će igrati na kartu da će deo njihovih postojećih pripejd korisnika preći na postpejd. Za mt:s nema zime, očekujem da će kopirati ili korigovati pakete u zavisnosti od razvoja situacije. Da ne spominjem da VIP još uvek nema svoju mrežu, već koristi mt:s-ovu. I ono ALI, ako je tačno, onda nema ništa od njih.

Poslednja izmena:
Nadam se da ce telekom sada konacno smanjiti cene BEL paketa, takodje bi mogli i da smanje ugovornu obavezu na 1 godinu.

Posle prvog minuta obracunava se po sekundi.
5.9 dinara je minut kada se potrose free minuti. 1.9 je uspostava poziva... (tako rece cs).

Poslednja izmena:
Pocetak razgovora se obracunava kao jedan minut, a kasnije na sekundu (sve u okviru besplatnih minuta)

Pa dva dinara je ako uzmes Postpaid 1500, pretplata 3000, besplatnih minuta 1500. 2 dinara plus PDV, naravno.
nigde ne pise plus PDV, znaci to je konacna cena. ne mozes placati nesto bez PDV.

Razočaran sam

1. Ni reči da li će se nepotrošeni minuti/poruke moći preneti (po svemu sudeći neće).
2. Zaokruživanje na minut započetog razgovara, a posle sekunda je FUJ!
3. Ni reči o tarifnim dodacima.

nigde ne pise plus PDV, znaci to je konacna cena. ne mozes placati nesto bez PDV.
Šta reče? :)
Korisnici mogu da izaberu jednu od četiri jednostavne tarife. Svaka od njih uključuje puno besplatnih minuta i SMS poruka za fiksnu cenu. U zavisnosti od ličnih potreba u komunikaciji, korisnik može da se odluči za: 60 minuta i 60 SMS poruka za samo 250,00 dinara mesečno, odnosno za 150 minuta i 150 SMS poruka za svega 500,00 dinara mesečno. Za one kojima je bitno da puno pričaju ponuđeno je 325 minuta i 325 SMS poruka za samo 1000,00 dinara mesečno, odnosno 1500 minuta i 1500 SMS poruka za svega 3000,00 dinara mesečno. To znači da je moguće pozivati bilo koju mrežu u Srbiji, mobilnu ili fiksnu, 24 sata dnevno, za svega 2 dinara po minutu. U cene nije uračunat PDV.
http://www.vipmobile.co.yu/cm/brief/media/pressarchive/index.php?lang=sr&id=36&

Poslednja izmena:
Još informacija

Preteče me taman :D.

Ali ja ne vidim nigde cene telefona, tj. meni neće da se učita na koji god da kliknem. Izađe crno-bela fotografija, mislim Kovačke.

326

O računu:
http://www.vipmobile.co.yu/cm/offer/postpaid/bill.php

* Besplatni minuti i SMS poruke važe samo za nacionalne pozive i ne odnose se na roming i usluge sa dodatom vrednošću. Nakon što iskoristite besplatne minute i SMS poruke, cena svih nacionalnih poziva je 5,9 din/min, a cena SMS poruka je 1,9 din, ne uključujući roming i usluge sa dodatom vrednošću. Cena uspostavljanja poziva je 1,9 din. Cena MMS poruke je 10,00 din. Razgovori se posle prvog minuta tarifiraju po sekundi. Besplatan 060 broj možete izabrati do 31.12.2007. iz dostupnog raspona brojeva.
Cena telefona od 1 dinara važi samo uz određene tarife.
Cene su bez PDV-a.

Meni radi ok?

Poslednja izmena:
Svi postpaid ce biti 060 ili samo ti po izboru a ostali 061? :trust:

I evo ako nekome ne radi, ovo vas najvise zanima :)

Nokia N95

Cena u prodaji 54.999 din

Postpaid 60 45.999 din
Postpaid 150 43.499 din
Postpaid 325 39.499 din
Postpaid 1500 1 din

Телефони

Занимљиво, сад и мени ради, али на IE. На Firefox-у ми избацује ВИП-ове рекламе. :wall: :crash: Цене су баш као што сам предвидео.
Ako se neko nada da će cene biti niže od mt:s-a i Telenora, od toga nema ništa. Biće nešto niže, ali ne očekujem čuda. Razlog: svi oni moraju da kupuju od ovlašćenih uvoznika.
Линк ка Пради не ради, већ избацује 2626.:crash:

Nokia 8600 Luna
Cena u prodaji 56.999 din

Postpaid 60 52.499 din
Postpaid 150 49.999 din
Postpaid 325 46.999 din
Postpaid 1500 1 din

Nokia N95
Cena u prodaji 54.999 din

Postpaid 60 45.999 din
Postpaid 150 43.499 din
Postpaid 325 39.499 din
Postpaid 1500 1 din

Nokia 6300
Cena u prodaji 19.499 din

Postpaid 60 13.499 din
Postpaid 150 11.499 din
Postpaid 325 1 din
Postpaid 1500 1 din

Nokia N70
Cena u prodaji 23.999 din

Postpaid 60 19.499 din
Postpaid 150 16.999 din
Postpaid 325 1 din
Postpaid 1500 1 din

Нокије имају цену мање-више као у Мобису.

Povoljnije cene telefona od Telenora u odnosu na proporcionalne pakete.Mana tarifiranje na min.

Nazad
Vrh Dno