Šta je novo?

[A1] Kucni net

U ponudi A1 ga i nema, dobiješ ga od terenskog agenta A1 ako uzmeš kućni net.
 
Taj ruter B535 imaju samo terenski agenti. Nema na sajtu, nema u poslovnici.
 
Ja sam u A1 uzeo kucni net krajem avgusta prosle godine,200 GB mesecno.Sve je radilo savrseno do pre par dana.Sada mi se desava da recimo neke aplikacije iz play prodavnicei nece da skida,a aplikacija velicine 1,8mb.Ili krene da skida neku drugu pa stane na recimo 6% i dalje ni da mrdne.Neke opet i ako su vece skine bez problema.Youtube kvalitet sam spustio na 480p,pustim video,vrti se onaj kruh 15 - 20 sekundi pa onda krene.Podignem kvalitet na 1080p probam neki drugi klip,krene trenutno.Uredjaj je ZTE MF293N.Resetovao sam ga,ali uzalud.Probao drugi telefon,isti slucaj.Brzine su priblizne kao sto su i bile.Preko racunara isti slucaj.Kad nesto skidam,skida normalno.E da,A1 stranicu nema sanse da otvori preko kucnog neta,,ni na telefonu ni na PC.
Ima li neko ideju sta da probam jos?

 
Isto je stanje i kod mene, i na kucnom netu i na mobilnom internetu. Nešto je do mreže najverovatnije jer se problem dešava i na računaru i na telefonima. Za sada sam primetio da kod mene ne rade Google Play i YouTube (otvori samo poneki video, ostale samo vrti loading), isti problem kao i kod tebe, počelo je pre par dana
 
Ja sim karticu za kućni net držim u telefonu kao sim 2, isti problem neke videe na yt samo vrti loading, a neke u cugu. Pomislio sam da nije do yt aplikacije, međutim kad sam video da i ostale seckaju pretpostavio sam da je do A1
 
Upravo sam dobio potvrdnu informaciju od strane agenta da postoji problem na mreži
 

Prilozi

  • IMG_20230207_105833.jpg
    IMG_20230207_105833.jpg
    199.8 KB · Pregleda: 62
kako sporiji modem brzi?
Kod mene je mts opterećen. Do zla bola.
A1 ide i desetak puta brže. Naravno nije svagde.
Kod mene 50 60 mbps u stanu izvlaci lagano.
Preko puta na ulici 15 mbps a 50 metara niz ulicu tipa 150 mbps komotno. To sve u krugu oko zgrade sam primetio od 15 do 150 da je raspon u 50 100 metara.
Ali poenta. Je da CA pomaze kakva god je situacija. Posebno za mts gde mesto 3-4 mbps u vremenu kad je guzva imam 12-15 Mbps.
A sporiji modem na a1 u isto vreme isvlaci na CAT6 2CÀ 50ak mbps a imam telefon sa CAT 9 i 3CÀ tu negde izvuce 70 80. Nisam probavao nikad bez CA A1 ali na mtsu je i vise nego osetna razlika kad je gužva na mreži.
Zato kažem da se isplati imati makar 2CA uređaj.
A da nemojte nista raditi posebno kad mreža ispadne. Drugar je resetovao telefon na fabricka podesavnja. Kad je mtsu ispala bazna stanica iz rada 😁.
Nije backup imao pa je ostao bez gomile stvari. A ono sutradan proradila BS i sve normalno.
A primetio sam da mi je malo kocio net. Tako da definitivno je generalni problem bio ili je jos uvek. Samo nemojte tako nesto drastično da radite. Probaj na drugom uređaju ili nešto. Ja uvek kad imam problem probam novu karticu i uređaj. Da utvrdim da nije do mene.
 
Da li im važi mesečni popust i dalje za nove ugovore? Stoji do 31.12.2022 a cene svejedno sa popustom na sajtu...
Takođe bih zamolio za info u vezi terenskog agenta u Kragujevcu.
 
Poslednja izmena:
gde u admin panelu za zte mf283 su opcije za usb storage da se konfigurise, jel ima to uopste?
 
Na kraju mi se javio neko iz A1, Uslišili su moj zahtew da mi neko (verovatno neki slobidni agent) donese kuči nov modem-ruter in novi ugovor. Ovako ne moram da se bijem i svađam sa tupamarosima iz prodavnice. Prošli put su mi se gadno ogadili, mora sam rulno da pišem zahtev za raskidanje starog ugovora iako je bio podobro istekao patek onda da napravim novi da dobijem i nivi uređaj i onda još ispade da za taj mesec moram da platim i za stari i za novi ugovor. po promotivnoj ceni
Ostaje samo da vidim koji ću uređaj da dobijem a i da li imam izbor. mada za ove brzine XL paketa nije ni važno. i naj gori može do 100Mbps a ovaj paket je 20/10. Uzeo buh i XXL alii na ovom jedva po neka stigne do te brzine.
 
Evobaš mi stiže noviugovor iuređaj preko kurira, mislio samda će da dođe naki agent. Cena ista kao prošle 2 godine, sa popustima od nominalne 1799 na 1275 dinara. Nešto novo je "A1 Net Protect" u vrednosti od 89 dinara. Nemam pojma o čemu se radi
Uređaj je ZTE MF293N, ima 4G LTE , WiFi je 2.4GHz N ali za razliku od starog ZTE ima samo 1 RJ45 network port i jedan za telefon prima micro karticu. Neko je ranije pitao za USB port, E to nije za potrođača nego samo za servis.
Jedno me buni a nikako da ih dobijem na telefon, Sa novim ugovorom nije stigla SIM kartica kao prošli put pa neznam dali treba moju staru da upotrebim. Trenitno je sa mini na adapteru na full i jedva nekako stoji u starom ZTE pa ako je skinem da stavim u ovaj moram još da je smajim a onda može da bude gužve ako treba da je vratim ako to nije to.
PS. Sad videh da su mo dodali još 50GB prometa preko prošlog ugovora i to besplatno.
PSS. Ne radi sajt A1. Koji je telefon za servis/pomoć ????
1677664058821.png
Ne radi im ni telefonski servis, nisu valjda i oni nadrljali kao Gigatron ?
 
Poslednja izmena:
Ima li još neko ovaj ruter ? Ne mogu da oristupim nameštanjima ne prima password ali radi intenet
 
Koja bi trebalo da bude default lozinka ? probao admin ali neće
 
Pass bi mogao biti i na kutiji a pretekt net je isti fazon kao u mts siguran net
 
Ovo je neverovatno ali istinito. na nalepnici lozInka počinje sa N85X ...... Ja slučajno ukucao NB5X.... i ušao. Pre nego što neko zapita, jesam gledao sam sa nočarima i lupom jer sam sunnjao da sam ja grešio kad ono štamparske greška na nalepnici. Ispada neka čudna matematika. Greška + greška = ispravno. Tupamarosi iz A1 help desk-a insistirali na admin. 10 puta sam resetovao, soft i hard reset in ništa.
Sad sam resetovao lozinke za ulaz i WiFi i SSID. Odličan prijem i bez dodatne antene i brzina malo iznad one za XL paket.
PS. Slova na originalnoj lozinci moraju da budu velika.
 
Imam KućniNet XXL sad sam montirao Huawei B525s-23a ruter umesto ZTE MF283U koji sam dobio sa ugovorom a brzina je duplo veći nego ranije
Ac810s dobio bi jos nesto na brzini.Npr lokacija gde b525 tuce 60 do 70.AC810s tuce 100 do 120 dok s22u tuce 130-140 mi 12t pro ista lokacija 160mb.Ovo su obicne kartice nemam vise kucni.Testirano sa ponesi net,neo surf i jednom a1 za pravna lica.
 
Trenutno mi je određivanje položaja rutera i eventualno antene proritet. U sobi na samo metar razdaljine razlika u jačini signala je između -80 i -115dBm a time i brzine, Stari ZTE MF283+ nije toliko osetljiv. Normalno je zadržavao iste i pune brzine od -98 do nekih 105 dBm. Mada je stajao na istom mestu,jačina signala se menjala samo kada me prebace na neki udljaniji repetitor a to je obično bivalo od podne do ponoći.
 
Ja ne primećujem neku bitnu razliku u brzini izmedju zte i ovoga b535.
 
Zvao sam terenskog agenta za Beograd, trazio XXL paket i Huawei 4G+ ruter... Medjutim, kaze on da vise nemaju na stanju te rutere nego trenutno samo onaj ZTE... Ostalo je na tome da sacekamo jos nedelju dana pa da mi on javi ako stigne u medjuvremenu. Moje pitanje je da li da uzimam ovaj ZTE ako nema vec Huawei ili da sacekam jos malo , tj. da li je razlika drasticna izmedju ta dva? Pritom, bitna mi je brzina interneta i stabilnost jer radim od kuce i konstantno sam po nekim zoom pozivima... Mogao bih jos neko vreme da se krpim na slabom internetu koji trenutno koristim, ali mi bas fali malo jaci net... Nalazim se u centru BG-a.. Hvala!
 
Moj savet je da čekaš dok ti ne javi da mu se pojavio B535, velika je razlika, bar na svim lokacijama gde sam ga ja testirao. Pogotovo ako uzimaš XXL paket koji nema limit za download brzinu.
 
Uporedno imam b311 i b535… b535 nedostaju par “glupih” opcija - tipa da se ledice gase u odredjeno vreme,videti ko je sve konekt na wifi i jos nesto bese, ali zato brzina je da ne kazem 3x veca, ali bar 2x.. na dve lokacije testirano…
 
Kada se uloguješ, na početnoj stranici skroz desno ima slika monitor i telefon (IMG_20230303_082511.jpgUređaji) tu klikni i videćeš ko je na wi-fi
 
besplatan B535 modem koji je 4G+ a ne daje ga A1 zvanično na sajtu.
+
25 % popusta pune dve godine ugovora na cene sa sajta.

L ispadne 925 din
XL ispadne 1150 din
XXL ispadne 1450 din
Da li neko ima kontakt nekog od terenskih agenata za bg, bio bih veoma zahvalan. Danas su me zvali za obnovu ugovora i nikakve veće pogodnosti mi nisu dali.
 
Nazad
Vrh Dno