mtranzicija
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 02.03.2012
- Poena
- 170
A znas li kako ce limitirati gde se moze koristiti (ono sto pise da je vezan za adresu korisnika)?Naravno nudice se samo tamo gde je pokrivenost 4g mreze i sirice se kako se siri mreza.
Sto je najgore, Boban i slicni tebe ovde gledaju kao pirata - a ima ljudi koji to isto skidaju skroz legalno, i stvarno trose puno.Sve ce vise ljudi skidati bluray filmove, gledati online full hd prenose i skidati igre od preko 50gb tako da mnogima nece odgovarati. Za surf je ok. Zamisli da gledam utakmicu full hd koliko bi potrosio net samo. Posle kad bi pala brzina na 2mbps to je vec negledljivo.
Mozes YT, imas 2Mbps net. Nije za Full HD, ali moze da se gleda YT bez problema. Licno nista i ne vidim razlog da gledam u FullHD na YT, to jedino na TVu ili monitoru vecem ima smisla.Koje ogranicenje imas?Ne mozes surfovati internetom ili gledati yt ,kad potrosis 100gb pune brzine?
Ti i sa cable/ADSLom moze da delis sa komsijomE sad sto kazes,ko se uklapa u tu pricu i zivi gde ima 4g signala,pa nadje nekog komsiju ili vise njih i rapidno spustas pretplatu.E dal mogu i to da provere,nesto nisam siguran.
ZTE 283+ LTEKoji ruter se dobija, ima li link do uređaja?
I samo se kuci koristi,kako ce to proveraavati,oni znaju.
Mnogi ruteri (i kucni i dzepni) imaju u sebi ugradjen gps a da to nigde u specifikaciji nije navedeno.
Nije navedeno iz jednog prostog razloga, gps nije tu zbog korisnika nego zbog onog ko pruza uslugu.
P.S. Zna li neko zte verzija rutera koji se dobija dali ima i portove za fixni?
...jer koliko znam tj čitao sam pokrivenost lte na 1800 MHz je 300 metara max od bazne stanice.
Nisi nakacen na tu baznu stanicu sigurno. Ima neka bliže za koju ni ne znaš. A ovo 12.5 km da ne pričam.Hm, kolko bi onda baznih stanica trebalo da ima? Ja koristim LTE na 4.5km od bazne stanice, evo na stolu mi je telefon na LTE 1800 mrezi, bazna mi je oko 4.5km daleko (samo jedna na mts mrezi je aktivna u Pirotu). Koristio sam LTE na 12.5km od iste te bazne stanice uz skoro cistu opticku vidljivost - put Pirot Dimitrovgrad, parking blizu skretanja za selo Sukovo.