Šta je novo?

Vip internet na 2 PC-a i PS3

mladen2008

Slavan
Učlanjen(a)
10.09.2009
Poena
320
Uzeo sam Vip flesku za internet i povezao na PC. Interesuje me sta mi je sve potrebno da bih preko ove fleske povezao jos jedan PC i PS3?
Hvala unapred odgovorima.

Pozdrav!

Potreban ti je ruter, koji ima podrsku za USB i USB HSPDA modem.

Koji je model i tacna oznaka USB modema?

Mozda je uzeo prepaid varijantu, a za Cube je potrebna ugovorna obaveza (ako sam dobro upucen)

Imas rutere koji poseduju USB port na koji moze da se zakace 3G modemi. ZyXEL ima te modele rutera.
Npr http://www.zyxel.com.my/web/product...ag=20040520161313&CategoryGroupNo=PDCA2009020
Vodi racuna o jednom: HUA E372 modem iz VIP-a npr NE RADI. Moze ali nije jednostavno. Ja sam ovde u Belorusiji upravo probao tu kombinaciju (provajder Velcom to je ista grupacija Telekom Austria group daju istu opremu kao i VIP) i nije radila. Taj HUA E372 je dual band modem zato prvi malo problema. Ovaj standardni neki hoce neki nece. Mogu da pogledam koji bese sigurno radi.
Na kraju sam ipak kupio pravo resenje Cisco 881G :) Ali to ti treba samo ako ga koristis u nekoj ozbiljnijoj mrezi (moj slucaj).

Može i sa programom Connectify me iz Windowsa 7, 8 i Servera 2008 djeliti vezu sa sticka ili bilo koju drugu vrstu veze preko ugrađene W-lan kartice (Microsoftov virtualni WiFi miniport-Virtualni AP.)
ili sa vanjskom usb mrežnom-stickom koji podržava AP mode. :)

Može se i iz CMD pomoću netsh komandi napraviti ali to isto radi i Connectify me.

E372 je dual carrier tj. dual cell a ne dual band kolega iz Bjelorusije. Vidiš da djelim vezu sa njega isto kao i prije njega sa dva ZTE K4505-z ili K3565-z. :)

Poslednja izmena:
Uzeo sam Vip flesku za internet i povezao na PC. Interesuje me sta mi je sve potrebno da bih preko ove fleske povezao jos jedan PC i PS3?
Hvala unapred odgovorima.

Pozdrav!

Treba ti samo obični mrežni crosover kabal (ukršteni) ne mora ruter. Vip konekcija -> Properties -> Sharing, tako sam ja povezao X-Box ili drugi računar.
Ili kupi TP-Link TL-MR3220 3G ruter sa USB portom.

Treba ti samo obični mrežni crosover kabal (ukršteni) ne mora ruter. Vip konekcija -> Properties -> Sharing, tako sam ja povezao X-Box ili drugi računar.
Ili kupi TP-Link TL-MR3220 3G ruter sa USB portom.

I onda mu onaj pc u koji mu je uboden USB modem mora biti uvek ukljucen nek drugi komp i ps3 mogu na net stalno a ne samo kad je taj prvi komp upaljen.

Router je mnogo bolje resenje.

TL-MR3220 ili 3420 ali ver. 2 ako je ikako moguće - podržava LTE.

Sta ce mu podrska za LTE kod nas?

Kod nas LTE za komercijalne svrhe nece zaziveti narednih 6-7 godina sigurno.
Pa mi jos uvek nismo presli na digitalnu tv, pomerili su rok sa aprila 2012 na april 2015.

LTE nije samo na 800Mhz nego i na 1800/2600 Mhz.... za urbana područja.... ;)

Vrh Dno