Šta je novo?

[VIP] Blokada VAS usluga na zahtev korisnika

xSeptimus

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poena
1,045
Korisno za one koji nisu znali:

• VIP korisnici mogu blokirati VAS tj Usluge sa dodatnom vrednoscu. Odnosi se na sve 4-cifrene brojeve.
  • Iz blokade se moze izuzeti placanje parkinga. Sve ostalo je blokirano (nagradne igre, glasanja itd itd).
  • Takodje moze se izuzeti i kreditiranje VIP prepaid brojeva.

Dakle vrlo zgodna stvar da posle ne bi bolela glava od silnih prevara koje se desavaju u kombinaciji internet+mobilna telefonija.

p.s. Novi VIP postpaid korisnici i nemaju mogucnost koristenja VAS usluga u prvih 120 dana pretplatnickog ugovora.

Poslednja izmena:
Ovo je mnogo dobra fora. Mozda se davaoci ovakvih usluga cesu po ushima malo.

Jako dobro, na primer za broj koji nosi dete.

Zvucacu glup, ali sta ja kao neko ko ne salje SMS sem ljudima iz liste i 6/7-cifrenim brojevima dobija ovim?:) (ja licno vecu korsit vidim da roditeljima se zabrani zivkanje ovih stvari nego klincima :p)

Iskreno, imam VIP dve godine i nikada nisam poslao ni jednu poruku na ta 4 broja...Mada, nije losa ideja da moze da se zabrani

@alfaunits:
Desavale su se i desavaju se razne zloupotrebe VAS sms. Ovo sluzi da skinete odgovornost sa sebe ukoliko dodje do fantomskih zaduzenja postpaid racuna o kojima smo vec raspravljali, recimo O V D E. :)

Sviđa mi se... :)

OK. Posto ne saljem na nepoznate brojeve, nemam koristi... ;)

@alfaunits:
Desavale su se i desavaju se razne zloupotrebe VAS sms. Ovo sluzi da skinete odgovornost sa sebe ukoliko dodje do fantomskih zaduzenja postpaid racuna o kojima smo vec raspravljali, recimo O V D E. :)

Poslednja izmena:
Da si procitao linkovani thread, mogao si doznati da na netu postoje servisi na koje neko moze "lazno" da te potpise i onda stizu SMS poruke sa paprenom cenom, bez tvoje dozvole.

Tu je cela problematika :)

Poslednja izmena:
JA sam to blokirao jos nakon one zavrzlame sa testovima inteligencije.

E sad... tada kada sam to zahtevao pitali su me da li to vazi i za parking servis usluge, rekao sam ne, i slao sam par puta parking sms-ove i radili su.

U svakom slucaju - vip je poslusao potrebe korisnika - HVALA IM!

Nazad
Vrh Dno