Šta je novo?

[A1] VoLTE

Zovi call centar I pitaj, važno im je da ti paket podržava
 
i meni su ugasili. 2 dana je radio...i kraj...
 
Da li možda neko ima VoLTE uključen na S21 Ultra kod VIP-a?
 
Imam ja, i uključen mi je VoLTE.
Doduše, kupljen telefon kod njih i najjači paket, ako ti to nesto znaci.
 
Ja sam ih cimao na call centar, Fb, Twitter po više puta dok se nisu nakanili da uključe, budi uporna 😊
 
Da ja sam im pisao na Twitter pošto se broj vodi na majku. Kada sam zvao pre 6 meseci rekli su da je samo sa Neo Neo Max tarifu.
 
Ja sve imam utisak da u zadnje vreme uključuju nehotično kako im se ćefne....pošto ima dosta primera sa novijim modelima telefona kao i sa starijim ai sa najnižim paketima uključivali i obratno....stvarno ne korektno
 
Meni je radio od decembra pa sve do utorka, paket Neo Neo max, telefon Note 10+ . Danas sam im poslao mejl, čekam odgovor da vidim zašto su većini baš u utorak ugasili VoLte :D
 
Ponovo mi radi VoLte, juče sam im poslao mejl, jutros mi odgovorili da je problem rešen :D
 
Na ovoj stranici je VoLTE segment u prvom planu, a kad se klikne na "Detaljnije", piše ovo:
Pristup LTE (Long Term Evolution) mreži imaju svi telefoni koji podržavaju LTE i imaju USIM karticu. Ova usluga se ne naplaćuje dodatno, a pune A1 brzine podataka do 390 Mbit/s omogućene su na svim paketima A1 pretplate. Naša 4G mreža sa 2.142 bazne stanice u ovom trenutku doseže do više od 98 odsto stanovništva, pa je sve što vam je potrebno za korišćenje ove usluge smart telefon sa pristupom mreži i SIM kartica.
Nije najjasnije formulisano, pitam se da li ovo znači da će da podržavaju sve telefone i da će automatski da im omoguće. Takođe, ne znam da li ovo znači da ne radi sa eSIM, nego da baš mora fizička SIM kartica. :unsure:
 
eSIM se nista ne razlikuje. A to sto si citirao je za LTE/4G
 
Znam da je za LTE, ali stavili su to u opis VoLTE usluge, pa je zbunjujuće, izgleda kao da hoće da kažu da će svi telefoni koji podržavaju LTE imati i VoLTE. Hvala za odgovor za eSIM
 
Znam da je za LTE, ali stavili su to u opis VoLTE usluge, pa je zbunjujuće, izgleda kao da hoće da kažu da će svi telefoni koji podržavaju LTE imati i VoLTE. Hvala za odgovor za eSIM
Skoro sam zvao njihov CC , javila se operaterka koja nije znala odgovor pa se javila jedna druga, rekao bih da nije operaterka, već neko iz sledećeg (dubljeg) nivoa A1 strukture, pa mi je upravo to i rekla..da će svi 4G uređaji dobiti VoLTE. Nije imala odgovor zbog čega moj P30Pro je dobio VoLTE, a Mi9 nije. Deluje kao diskriminacija ;)
 
0280676F-E6A9-4BAC-822D-98CA9C40B531.jpeg

Meni su kao uključili na P30 pro pošto kao iPhone ne može, ali i dalje ne radi. Prebacuje na 3G i dalje.
 
Kada A1/Apple objavi novi carrier settings update (settings > general > about)... jer kapiram da iPhone sada nema podatke kako da se nakaci na VoLTE.
 
Eno tamo na Telenor temi kaže lik da mu radi VoLTE na iPhone-u zato mi čudno.
 
Mozda su ranije ubacili parametre. Nemam drugog objasnjenja
 
Ja bio slučajno pre par dana naleteo na ovu temu i video da se za A1 mrežu mora zvati korisnički i da oni aktiviraju. To sam uradio i sada usluga radi. Pozivi su perfektni, osobu sa kojom razgovaram ko da je pored mene. Telefon imam Samsung A51. Gore pored signala stoji ikonica. Pošto imam slab signal i pre kada razgovaram dolazilo do kratkih prekida ono kad ne čuješ sagovornika na dve, tri sekunde. Sada sve radi perfektno. Tako da želim svima ovde da se zahvalim na otvorenoj temi i datim odgovorima, jer da nije bilo vas ne bih ni znao da moram zvati da aktiviraju. Kažem razgovori su odlični.
 

Prilozi

  • Screenshot_20210427-021228_Chrome.jpg
    Screenshot_20210427-021228_Chrome.jpg
    63.8 KB · Pregleda: 59
Koliko ste cekali na aktivaciju VoLTE? Danas sam nesto slobodan pa kada bi aktivirali u toku dana bilo bi lepo, da se malo zezam. Jutros sam poslao poruku sa zahtevom.
 
Meni je volte bio iskljucen do sada jer nisam ni bio sigurna sta je to tacno. Da li je dovoljno samo da ga ukljucim ili su potrebna neka podesavanja? Samsung Note 10+,mreza MTS
I da li je potrebno da i sagovornik da ukljuci da bi veza bila bolja?
 
Kako se u A1 tarifira VoLTE? Kroz mobilne podatke ili pak minute? Vidim da Telenor i MTS tarifiraju to kao minute, A1 nije to istakao.
 
Minute naravno
 
Meni preko twittera rekli da za Xiaomi telefone još nemaju tu uslugu.
 
Nazad
Vrh Dno