Šta je novo?

ViewSonic VX2450wm-LED

Branco, vezano za komentar da ne znaš šta je uzrok "padu kvaliteta", evo ja ću ti reći. Monitori koje pamtiš su koštali preko 2.000-3.000 maraka. Sadašnji average selling price je oko 150€, dakle 300 maraka. Složićeš se da kvalitet nije pao 10 puta...
Na kraju krajeva, da li bi bio spreman da daš sada 1.500€ za bilo koji i čiji monitor, ili bi radije menjao jedan svake godine ako treba... :)

Mr. Max hvala za post. Svi modeli navedeni na TFT central će zaista izaći početkom Q2, uz dodatak VP modela i nekoliko VX modela koji nisu pomenuti.

Jedina razlika je u tome što VX2253mh-LED i VX2453mh-LED koji su VGA + 2xHDMI, menjaju postojeće DVI modele VX2250wm-LED i VX2450wm-LED. Postojeći LED-ovi su carinjeni na uvozu sa 15% zbog DVI-ja, a ovi će sa 1%...tako da bi cena mogla da bude 12-18% niža od napisane TFT central cene.
Btw postojaće i dalje modeli (replacement za VX2239wm i VX2439wm) koji će imati i DVI i HDMI, tako da će biti za svakoga po nešto...

Poslednja izmena:
!bump

Jos samo jedno da napisem ako je neko u mogucnosti ko ima ovaj monitor da postavi podesavanja svetla,boja itd. jer ne mogu nikako da kalibrisem kako treba.

Hvala.

Koji smor, crko mi monitor u najgorem trenutku.Hocu da kupim ovaj monitor, a najavljeni novi modeli, pa sad ne znam sta da radim... Nadam se da se necu zeznuti ako sad kupim ovaj model...

Vlado nećeš se zeznuti sigurno, jer treba čekati kraj marta da novi modeli budu u prodavnicama kod nas...

[...] LED resenja su u svakom slucaju bolja od LCD-a, kao sto je MVA uvek bolje od TN panela. [...]

Samo mala ispravka da se ljudi ne zbunjuju:
"LED resenja su u svakom slucaju bolja od CCFL-a, ..."

Ovde se naravno misli na pozadinsko osvetljenje :)
/OT

Dvoumim se izmedju dva modela, ovog i Benq G2420HDBL isto sa led osvetljenjem. Sta preporucujete?

Gledah da uzmem isti ovaj samo sa 22 inca... VX2250wm-LED i skoro nigde ga nema... a gde ga ima je nerealna cena.
Nije valjda da nasi nece vise uvoziti ovaj i da cu morati da cekam taj novi VX2253mh-LED. HDMI mi ni malo nije potreban. A crk'o mi monitor i sad treba da cekam neka dva-tri meseca. :(

Proizvodiće se, poručili distributeri odavno, ali je trenutno shortage... Da li te možda zanimaju VA2231w-LED (jeftiniji, VA serija i LED) ili VX2239wm (ista cena, isto VX serija, nije LED, ima HDMI)?

Pa i ne bas... ovaj mi se svideo gledajuci testove na net-u, a i video sam ga uzivo.
Znaci samo da sacekam malo... nema mi druge.

Sorry nema druge, ili da uzmeš "starijeg brata" VX2450wm-LED...jeste skuplji ali mislim da vredi. :)

!bump

Jos samo jedno da napisem ako je neko u mogucnosti ko ima ovaj monitor da postavi podesavanja svetla,boja itd. jer ne mogu nikako da kalibrisem kako treba.

Hvala.

Gamma u drajveru od graficke na 0.8
Kontrast na 60-65

Za multimediu 6500k, brightness 30-40
Za svaki dan 6500k, brightness 0; moze i user color 50/50/50 RGB, brightness 30-40
Za mrkli mrak user color 20/20/20 npr.

Jel postoji mogucnost snimanja podesavanja u presete radi brze promene vrednosti?

Poslednja izmena:
Kupih monitor iz naslova pre nekih nedelju dana. Prezadovoljan sam, slika je ostra, boje vividne, crna je crna (led zakon :)), ugao gledanja ok, dizajn je bas po mojoj meri (ne previse, ne ni premalo :) ). Preporuka!

a ko je uvoznik i (ovlasceni) servis za ViewSonic monitore u Srbiji?

Nazad
Vrh Dno