Šta je novo?

ViewSonic VX2450wm-LED

Pozdrav,
1) Glavna prednost je daleko manja potrošnja struje kod LED monitora, plus ravnomernije i kvalitetnije osvetljenje LED panela u odnosu na klasične CCFL monitore. Meni lično su boje življe i gledanje filmova je bolje iskustvo, ali neko će možda reći da su boje hladnije...stvar je ličnog doživljaja.
2) U principu ne gubiš ništa, ukoliko želiš da povežeš konzolu na ovaj monitor, postoje DVI to HDMI 1.3 adapteri, koje podržava DVI ulaz na ovom monitoru.
3) Ja bih birao LED

Kolika je garancija na ViewSonic monitore?

Pozdrav,
1) Glavna prednost je daleko manja potrošnja struje kod LED monitora, plus ravnomernije i kvalitetnije osvetljenje LED panela u odnosu na klasične CCFL monitore. Meni lično su boje življe i gledanje filmova je bolje iskustvo, ali neko će možda reći da su boje hladnije...stvar je ličnog doživljaja.
2) U principu ne gubiš ništa, ukoliko želiš da povežeš konzolu na ovaj monitor, postoje DVI to HDMI 1.3 adapteri, koje podržava DVI ulaz na ovom monitoru.
3) Ja bih birao LED

Hvala.
Jel moze ovo plavo svetlo na prednoj strani koje valjda oznacava da je monitor upaljen da se ugasi? Takve stvari me posebno iritiraju kod gledanja filmova...

Viewsonic

Bilo koji da kupish necesh pogreshiti.
Viewsonic je majka za monitore u ovoj klasi.
Opet, zbog hdmi i led osvetljenja ja bih ishao na ViewSonic VX2450wm-LED, koliko vidim cena je tu negde tako da ne bih mnogo razmishljao.
Imao sam VA2231wma sa samo analognom vezom i ekstra je monitor. Trazi po interentu reviews za monitore pa prochitaj komentare korisnika. Budi ubedjen da ono shto stoji kao nedostatak u komentarima, a primetilo je vishe korisnika, je sigurno tako, a i sam cesh proceniti koji komentar je subjektivan pa ako mozesh da predjesh preko tih "mana"...proceni sam shta ti treba.
Meni lichno plava lampica nije smetala dok gledam film, a jeste izrazena i na ovom monitoru nije mogla da se ugasi, mislim da na ovom led bi trebalo da se moze smanjiti intezitet diode.

Shto se tiche garancije, raspitaj se, trebalo bi da imaju najbolje uslove od svih proizvodjacha. Znam da je sigurno 3god., e sad da li je na 3 subpixela ili 1 mrtav vidi kod prodavca.

Hvala.
Jel moze ovo plavo svetlo na prednoj strani koje valjda oznacava da je monitor upaljen da se ugasi? Takve stvari me posebno iritiraju kod gledanja filmova...

TEST:
http://www.benchmark.rs/benchmark-testovi/displeji/test-viewsonic-vx2450wm-led.html

Izgleda kao izuzetan monitor. Mene zanima samo par stvari:

1) Koja je prednost LED monitora u odnosu na ove klasicne LCD-ove?
2) Sta tacno gubim time sto nema HDMI?
3) Da li biste uzeli ovaj ili ovaj

Ako nisi osetljiv na "duhove" u brzim igrama (to piše i u testu da se primećuju povremeno) onda uzmi 2450, izgleda da je ok izbor. To sve zavisi ko je koliko osetljiv na te stvari, ja jesam veoma na žalost, bilo bi mi lakše da nisam :). Verovatno (moguće) da je 2439 ipak za nijansu bolji za brze scene zbog 2ms ,no ne mogu da tvrdim, pošto ga nisam koristio. A za ostalo je čini se 2450 bolji malo.

ps- a za garanciju znam da je 3god, i da VS samo za P klasu monitora daje garanciju na 0 mrtav piksel, tako mi je rečeno pre 2 god kada su mi u jednoj prodavnici proverili kod uvoznika..

Poslednja izmena:
Poz svima, idemo redom...

1. Garancija na sve VS monitore je 3 god.
2. Plavo svetlo MOŽE da se isključi, i razumem te u potpunosti da ovakve stvari umeju da iritiraju. :) Pročitaj stranu 16 uputstva za upotrebu ovde: http://www.viewsoniceurope.com/uk/assets/086/18112.pdf
3. Predlažem svima da posetite stranicu linkovanu dole i pročitate detaljno napisan pixel policy kod ViewSonica. Značiće vam i zbog drugih brendova budući da su garancije veoma slične. Ukratko samo VP ima zero dead pixel, svi ostali monitori max 3 subpixela i 0 pixela.
Do sada nam nijedan LED nije reklamiran zbog jednog ili dva subpixela.
http://www.viewsoniceurope.com/rs/assets/037/13942.pdf

I za kraj, svi ste imali iskustva kad vas smaraju "prijatelji prijatelja" da m završite ili prepourčite neki monitor, računar ili slično. I mene to prilično smara pa gledam da izbegnem te situacije :), ali ovaj monitor zaista toplo preporučujem svima...posebno ako se nećkate između dva ViewSonica. Nećete se prevariti...
Ćao

Zaista sjajan, ako pročitate review, videćete da i nisam pominjao da ima nekih mana. A nije da sam blag kad dajem ocene, stvarno nisam...

Iskljucenje Power indikatora

Nazalost na mom monitoru indikator se ne moze ugasiti jer ne postoji ni opcija "power indicator off". Inace monitor je iznad svih ocekivanja. Preporuka

Jel moze neko ovo da potvrdi?

U uputstvu na engleskom ne postoji opcija "Power indicator ON", dok u uputstvu na srpskom jeziku ta opcija postoji.
Mozda radim nesto pogresno.
Pokusao sam da sa "Screen capture" ACDS-a snimim ekran sa "Setup menu" monitora, ali dobijem sliku ekrana bez "Setup menu".

Evo ja citam vec par dana i nisam nista pametniji, aj' nek mi neka pametna glava prelomi ... troumim se izmedju ovog(ViewSonic VX2450wm),samsunga BX2350 i BenQa G2420HD.Cena mi nije toliko presudna jer ne kupujem monitor cesto pa mi je prvenstveno vazno da kupim kvalitetan monitor.Mozda ima neki koji je bolji izbor a ja ga nisam uzeo u razmatranje?Pomagajte.

Zaista sjajan, ako pročitate review, videćete da i nisam pominjao da ima nekih mana. A nije da sam blag kad dajem ocene, stvarno nisam...

Mene bi/je od kupovine odvratilo ovo "Ipak, čini se da smo primetili stare dobre TFT duhove u najbržim FPS-ovima koji nemaju motion blur, ali ovo definitivno ne može da smeta, jer smo mi ipak samo znali gde treba da gledamo i gde je najbolji primer da se to odmah primeti. Input lag kod ovog modela se kreće oko 38 milisekundi što je na granici da bude dovoljno dobro, iako će biti onih koji će tvrditi da to već ume da smeta."

Pošto sam osetljiv na duhove izgleda da ni ovaj monitor nije za mene, mada ima ok cenu i sve ostalo. Moraću da sačekam neki ultrabrzi led ili tako nešto :).

Da li može Teodor i ko još ima isti problem, da mi pošalje serial number monitora na private...?
Hvala

Da, to mu je definitivno jedina mana, ako uzmemo u obzir da je TN film... Ali opet, nije da smeta, realno.

Proverio sam, definitivno ne može da se isključi lampica, došlo je do greške u prevođenju.
Ali ukoliko ne žurite sa kupovinom, upravo sam dobio najavu za nove modele koji izlazi u aprilu. Model koji će vas zanimati je VX2453mh-LED. Imaće 2ms odziv, veoma malu power lampicu, 2xHDMI, izuzetno tanak profil... Postojaće naravno i adekvatni 22" i 27" modeli sa ovim karakteristikama. Takođe očekujem i novi 27" monitor iz VP serije, koji će imati MVA panel i full ergonomiju...
Pozdrav,

Proverio sam, definitivno ne može da se isključi lampica, došlo je do greške u prevođenju.
Ali ukoliko ne žurite sa kupovinom, upravo sam dobio najavu za nove modele koji izlazi u aprilu. Model koji će vas zanimati je VX2453mh-LED. Imaće 2ms odziv, veoma malu power lampicu, 2xHDMI, izuzetno tanak profil... Postojaće naravno i adekvatni 22" i 27" modeli sa ovim karakteristikama. Takođe očekujem i novi 27" monitor iz VP serije, koji će imati MVA panel i full ergonomiju...
Pozdrav,

Steta za lampicu, nadam se da ce neko postaviti sliku u mraku da vidim da li toliko smeta... ili uzimam VX2439wm

Pozdrav,

Zna li se okvirna cena za 27" model TN LED?

Sorry ne još uvek, ali imam neke čudne najave da će model biti VGA plus 2xHDMI, kako bi se na uvozu plaćala carina 1% umesto 15% na DVI. To bi moglo značajno da spusti cenu... Dakle ako je sada VX2739wm oko 42.000 RSD, novi model ne bi trebao da pređe 350€.

A zna li se okvirna cena za 27" MVA? Treba mi nov monitor, al' ako ovo vredi cekati, nekako cu vec da se strpim

MVA + LED bi bilo jako zanimljivo videti u praksi :)

Moje realno iskustvo bas sa View Sonic monitorima je da su DALEKOOOO... od onoga sto smo vidjali pre 5-10 godina kada su bili sinonim kvaliteta.
NE znam sta je tacno uzrok tome.

LED resenja su u svakom slucaju bolja od LCD-a, kao sto je MVA uvek bolje od TN panela.

Ipak je bolje da pored HDMI ulaza monitor ima i DVI ulaz.

Prosecna cena standardnog monitora 27" sa TN panelom bilo kog proizvodjaca je oko 40.000din, a za MVA panel oko 60.000.

Poslednja izmena:
Zaista ne znam cenu, dobio sam samo LCD roadmap za prvu polovinu godine, znaće se više tek za dva meseca.
Da Max i mene živo interesuje kako će izgledati ta kombinacija MVA+LED. A iskreno zanima me i još nešto - kolika će to kutija biti? :) Realno postolje neće biti detachable, zbog pivota, swivela i ostalog...što znači osnova ogromna pa još 27" - jednom rečju krmača. :)

Na tftcentral su objavili vest o novim Viewsonic TN LED monitorima (nema ništa o VA monitorima) sa njihovim preporučenim cenama, pa može otprilike da se nasluti neka cena kod nas: http://www.tftcentral.co.uk/news_archive/22.htm#viewsonic_led_ces

The VA48m-LED Series will ship in February for respective ESPs of $149 (VA1948m-LED), $169 (VA2248m-LED) and $229 (VA2448m-LED). The VX53mh-LED Series will ship for respective ESPs of $189 (VX2253mh-LED), $239 (VX2453mh-LED) and $279 (VX2753mh-LED - pictured). The 22” and 24” VX53mh-LED Series models will ship this February, with the 27” model is expected in March.

Original na Viewsonic sajtu: http://www.viewsonic.com/company/news/vs_press_release_454702.htm

A što se MVA+LED tiče, Qisda iliti drugim rečima BenQ/AUOptronics uveliko štancuju 24" MVA LED monitore, s tim što ih naravno nema kod nas, a i bolje je jer su prvi primerci puni problema sa pozadinskim osvetljenjem (tzv. led "ripple" efekat pri dnu gde je LED traka). Takođe, najavili su i 27" MVA LED koji bi trebalo da se pojavi posle januara.

Ljudi, danas sam kupio ovaj monitor i stvarno je odlican koliko ja kao laik mogu da vidim. Plava lampica uopste ne smeta, mnogo je vise upadljivo dok se gleda ovako preko neta :)

Sad me zanima od ljudi koji ga imaju da mi postave ovde vrednosti sa kojima su vrsili kalibraciju posto stvarno ne mogu da ubodem pravu vrednost. Hvala.

Pih, ja mislio da to vec radi kako treba odavno pa reko i da cekam, ovako mi se bas i ne isplati, videcu :)

Vrh Dno