Šta je novo?

Viewsonic VX2260WM

pOkerface

Slavan
Učlanjen(a)
04.11.2008
Poena
304
U pitanju je model Viewsonic VX2260WM 21.5" full HD 1080p...
Planiram da kupim wide 22" TFT, na koga bi nakacio MacBook i Xbox360 u isto vreme... Citao sam dosta review-a i foruma u poslednje vreme i novi 21.5" monitori su se vise nego dobro pokazali u oblasti konzola, blu-ray contenta i svakodnevnog rada... Kod HD filmova i next gen konzola vishe nece biti croppinga i onih kranje iritirajucih crnih linija sa strane kao na vecini 22", zbog 19:10 aspect ratio.. Posto nemam +100e/150e za 24", ovo je vise nego dobro resenje.
Viewsonic VX2260WM je 16:9 aspect ratio, kao kod standardnih HD TV-a... sa svojom 1900x1080p native rezolucijom...
U pocetku sa razmisljao o kupovini BenQ E2200HD modela, takodje sa 21.5" tehnologijom ali posto u nasu carobnu zemlju nece da ga uvoze iz krajnje retardiranih razloga, odlucio sam se za Viewsonic...
Nasao sam par review-a..pa koga zanima:
http://www.trustedreviews.com/displays/review/2008/11/22/ViewSonic-VX2260wm-22in-Full-HD-Monitor/p1
http://216.239.59.103/translate_c?h...1.html&usg=ALkJrhgxd_DkA5jBpiQ_580_5N8_6SXQ8A

Neke Specifikacije:

Velicina - 22" ( 21.5" ) wide
Rezolucija - 1900 x 1080 p ( 16:9 )
Panel - TN + Film
Contrast Ratio (Native) - 1000:1
Contrast Ratio (Dynamic) - 20000:1
Response Time - 2ms (GTG), 5ms (Typ)
Ugao Vidljivosti - 170° Horizontalno, 160° Vertikalno
Inputs - D-SUB (VGA) / DVI / HDMI ( yey! za HDMI )
Outputs - 3.5mm Audio ( Da ima integrisane zvucnike koji nisu bas nekog kvaliteta , ali eto pcije da ako imate nesto prikljuceno na HDMI ...da svoje zvucnike mozete prikljuciti direktno na monitor )
Zvucnici - 1.5W SRS Wow Stereo

Sve ukupno: HD 1080p na 22", D-SUB/DVI/HDMI, cena od 190e/200e!

Par slika:

9343-img7150s.jpg

9343-img7153s.jpg

9343-img7156s.jpg

9343-img7159s.jpg

Ako je neko vec kupio ovaj monitor, zamolio bi ga da podeli svoje misljenje...

gde to ima za te pare?

Kuku mene :D
Taman sam mislio da sam miran neko vreme sa monitorom a ViewSonic se nameracio da mi istera i poslednju paru iz dzepa...
Ustvari ja bih ipak 24" sa full HD rezolucijom, da se bolje vidi napredak :)

Kupi nećeš pogrešiti. Imam VX2640w i veoma sam zadovoljan. Moj monitor nije ni izbliza tako lep, ali je slika dobra. Samo budi spreman da odmah povećaš ikone , slova i obavezno kursor na desktopu. Na 26-tici u HD rezoluziji sam gubio živce tražeći kursor po ekranu dok nisam promenio podešavanja.

pre ce biti da si gubio kursor zbog velicine ekrana, ne zbog rezolucije ;)

dvoumim se izmedju viewsonica vx2260wm i samsunga t220!komp mi sluzi za gledanje filmova i igranje igrica.Unapred zahvalan

Kupio sam ga pre par dana.... i prezadovoljan sam...
Nemoj ni da razmisljas o t220.....
Viewsonic-ov TN panel je daleko bolji... nema nikakvih dead or stuck pixel-a ( a za svaki slucaj tu ti je garancija na 3 godine za 0 pixela, da! na 0..ne 5..ne 3...vec 0 )
Vidim da ljudi i dalje uporedjuju vx2260wm sa t220...jednostavno ne mozes da uporedjujesh monitore koji nisu u istoj "klasi"..... ipak vx2260wm ima novu 21.5" panel tehnolohiju...

Rezolucija: t220 (1680x1050 px) vs (vx2260wm 1900x1080 px (Full HD))

(nema crnih linija kod blu-ray sadrzaja, kao i kod konzola: Xbox 360, PS3 )
16:9 aspect ratio je po meni buducnost monitora.....

Ulazi: t220 (D-SUB(VGA)/DVI) vs vx2260wm (D-SUB(VGA)/DVI/HDMI)

(HDMI je, opet po meni, vishe nego bitan kod 1080p monitora)

Necu sada da nabrajam, posto ima dosta toga....ipak uskoro sledi User Review :)

ps. Nije sada da flame-mujem t220, ali idi na itsvet pa vidi sta ljudi pricaju za njega ( naravno svako ima pravo na svoje misljenje )

Poslednja izmena:
koliko si platio i gde?

i ako može koja real fotka, čisto da vidim kako deluje. ove reklamne fotografije mi ništa ne govore.
imam blu-ray čitač i sad sam nabavio black hawk down original a za koji dan mi stiže i dark knight, da li na ovom monitoru slika zauzima čitav ekran.
kako prikazuje 1080p ripove, to me živo interesuje. naravno i neka slika toga bi bila poželjna.

Poslednja izmena:
zivo me zanima valja li sta u nizim rezolucijama, gledanje divix filmova?

pa ono,moze da prodje...nije katastrofa

koliko si platio i gde?

i ako može koja real fotka, čisto da vidim kako deluje. ove reklamne fotografije mi ništa ne govore.
imam blu-ray čitač i sad sam nabavio black hawk down original a za koji dan mi stiže i dark knight, da li na ovom monitoru slika zauzima čitav ekran.
kako prikazuje 1080p ripove, to me živo interesuje. naravno i neka slika toga bi bila poželjna.

Malo googlanja nije na odmet. Ima ga na odredjenim sajtovima, e da li ga ima u radnjama po tim cenama, to je vec pitanje.

ma to je bilo staro pitanje, u međuvremenu se pojavio onaj od 23" za 22000, a ovaj od 21" sam našao za 18000.

Jel taj od 23" model VX2433wm? Jel to u suštini isti model kao i ovaj 22"?

Jel taj od 23" model VX2433wm? Jel to u suštini isti model kao i ovaj 22"?

Ima li neko konkretno ovaj monitor? Zanima me kakav je tekst na njemu? Citajuci review-e cesto mu se prigovara nesto sto se moze svesti na: "text characters can often appear jagged and anti-aliased in several programs when viewed at the maximum 1920x1080 resolution"

^^... i kažu još da je slika malo previše "noisy". Jel bi mogao neko da pojasni malo o ovome (kao i o textu)?
btw. na modelu VX2260WM izgleda nema ovih problema ali je zato manji za 2"...

Evo slike sa textom i aliasingom.
fig03.jpg

Al to sa slikom koja je noisy, stvarno nemam pojma kakav je to problem...

^^... i kažu još da je slika malo previše "noisy". Jel bi mogao neko da pojasni malo o ovome (kao i o textu)?
btw. na modelu VX2260WM izgleda nema ovih problema ali je zato manji za 2"...

ovo malo utisaka sto ima na bench-u se odnosi kako izgledaju igre i filmovi na tom monitoru tako da mi to ne znaci nista. ja poslednje tri godine koristim SAMSUNG 204b i dosta radim sa tekstom i bas me zanima da li bi prelazak na taj monitor bio sa konja na magarca. znaci ajde malo vlasnici nesto sto nije vezano samo za igre i filmove :)

imate ga u gigatronu kod vuka uključen je i možete da vidite sve što vas zanima... celi dan možete da čučite pored njega, i da vidite da li je istina to u vezi slova i sl... sve je to subjektivno, džaba što ti neko kaže svoje mišljenje, kad ti možeš to sve da doživiš potpuno drugačije... meni se lično monitor jako sviđa, i ja mislim da za 200 evra ne postoji bolji monitor sa svim priključcima, po meni je hdmi veliki plus pošto ja na laptopu nemam dvi, samo hdmi i analog.:wall: prebijene banke nemam, pa mogu samo da kukam, jer monitor je stvarno poželjan... nije visoka klasa, kolko para tolko muzike ali ovde mi se čini više muzike, jer za taj novac, nisam ni video ni čuo da ima bolji monitor

ne želim da reklamiram nijednu firmu, obrišite mi post ako grešim, samo sam hteo da uputim ljude gde mogu da vide monitor.

ovo malo utisaka sto ima na bench-u se odnosi kako izgledaju igre i filmovi na tom monitoru tako da mi to ne znaci nista. ja poslednje tri godine koristim SAMSUNG 204b i dosta radim sa tekstom i bas me zanima da li bi prelazak na taj monitor bio sa konja na magarca. znaci ajde malo vlasnici nesto sto nije vezano samo za igre i filmove :)

Takodje i ovde, svi pisu o igricama i filmovima....kakav je tekst?

Nabavio sam ekran iz naslova teme. Nema mrtvih piksela, slika je naravno odlična ali ima probijanja svetlosti na gornjoj i donjoj ivici pa bih da vas pitam da li je probijanje kao na slici normalno? Da li je ovo normalno kod svih ekrana ili ga kod mene ima mnogo više? (na mračnoj slici u stvarnosti nije ovoliko svetlo već je manje)

Prilozi

• IMG_1482.jpg
    IMG_1482.jpg
    165.2 KB · Pregleda: 135
  • IMG_1483.jpg
    IMG_1483.jpg
    266.8 KB · Pregleda: 138
uh,kod tebe bas brutalno probija,jos malo pa k'o t220.....izgleda da ti zapao losiji panel,kod mene je probijanje minimalno

uh,kod tebe bas brutalno probija,jos malo pa k'o t220.....izgleda da ti zapao losiji panel,kod mene je probijanje minimalno

Loool :D, jos malo pa ko na T220.
Ja na mom T220 skoro da ni nemam probijanja.

Al dobro, svaki ciga svoga konja hvali.
Nista T220 ne zaostaje za ovim Viewsonic-om, dapache ;).
I koja je prednost HMDI-ja, hdmi to dvi adapter nije tesko naci, dobija se uz graficku.
Jedino ne znam sto se tice konzola, da li se one mogu prikljuciti na T220 s'obzirom da nema hdmi ulaz.

Brightness je smanjen sa 100 na 50 tako da je sada probijanje gotovo i neprimetno... Slika nije previše tamna a sve se vidi na tamnim pozadinama...

Nazad
Vrh Dno