Pa tako je bilo poceo. Evo opet u crtama ako se malo pogubilo sve u ovim postovima:
- Do pre 5 dana sve u najboljem redu kao od prvog dana, nakon toga zujanje i na momente treperenje slike.
- Par sati nakon toga poceo da se gasi (stan dy lampica radila i dalje). Menjao naponski kabal, probao VGA kabal, DVI, nista nije pomagalo, nakon paljenja na dugme posle 2-3s on bi se opet ugasio kao u stand by.
- Raskacio sam sve kablove uvece kako bi ga ujutru poneo negde da ga pogledaju, i ujutru ajde kao jos jednom da ga probam pre nego sto odnesem, prikacim sve on se upalio i nakon rada od 2-3 min (verovatno dok se malo zagrejao) poceo je da pucka (zvuk slican varnicenju), ali se nije gasio kao pre. Nisam smeo da ga ostavljam duze sta znam i ugasio sam ga.
- Odneo kod majstora opisao mu problem i ostavio preko vikenda, juce mi rece da je trafo i trazio 3800din, ok popravljaj.
- Danas ga zovem kaze da ga je menjao ali nije u tome problem vec lampe, iliti pozadinsko osvetljenje. Uglavnom kaze da radi, da se ne cuje vise to varnicenje ili sta vec, ali da zuji i da se spremam da kupim novi jer pitanje je vremena kada ce crci. Rece i da je valjda ugasio neku zastitu njegovu, nisam ga ni razumeo. Nesto u principu sto ga je i gasilo ili upozoravalo da su lampe pri kraju.
- Doneo sam ga kuci prikacio, odma sam primetio da je donja polovina ekrana za nekih 20% tamnija od gornje. Posle 15ak minuta je poceo da zuji, evo ne prestaje vec sat vremena (sumnjam i da ce prestati).
To je to koliko mi se cini.
Na zalost ne vidi se bas na snimku razlika izmedju gornje i donje polovine ekrana, cuje se samo zujanje.
edit: Evo slike, na njoj se malo vidi razlika izmedju gornje i donje polovine: