Šta je novo?

ViewSonic VX2255wmb

Učlanjen(a)
05.12.2004
Poena
320
Да ли је неко имао искуства са поменутим монитором? На нету налазим све позитивне критике о овом монитору али бих ипак да се консултујем с неким одавде. Чак сам и нашао врло пристојну цену у bcgroupu. Око 300 евра. Колико видим ViewSonic има доста добру политику по питању мртвих пиксела.

Nedavno sam sklopio novu konfu za ortaka i on je pazario tada ovaj monitor. Nemam neko iskustvo s njim, al' onoliko koliko sam video:
- odlična ergonomija (tu me je odmah "kupio"), možeš da ga namestiš kako god poželiš.
- vertikalni uglovi nisu nešto naročito, ali i ne može bolje u toj klasi.
- monitor tada nije bio kalibrisan i imao je blede bolje (pravo iz kutije) - nisam ga štelovao pa ne znam kako stvarno stoji sa prikazom boja.
- ugrađenja kamera je skroz korektna
- igre, filmovi - dovoljna brzina (ja nisam uočio nikakve duhove)
- probijanje pozadinskog osvetljenja nisam uočio (možda i ima ali je jedva primetno)
- odličan kvalitet slike (s rezervom da ne znam tačno kako stoji sa bojama)
- mislim da se garancija realizuje i za samo jedan neispravan piksel

Poslednja izmena:
Ja stis`o i kupio.Prvi utisak-odlican.Kvalitetno kuciste i odlicna ergonomija.Slika "iz kutije" bljesti ali se sredi.Boje su fenomenalne.Mrtvaka nema mada je garancija "0 losih piksela",sto uliva nekakvu sigurnost.Nadam se da cu ovih dana imati malo vise vremena da se poigram pa se javljam.

Drugari pomagajte
Narucio sam monitor Viewsonic VX2255 - danas isporucen i poceh sa testiranjima.
pao sam u ocaj kad sam proverio probijanje svetla.

Da li je ovo normalno

pocetnik sam u ovome pa me interesuje da li je ovo nesto uobicajeno za monitore ove klase ili je previse i da li bi trebalo da trazim zamenu
Znam trebao sam pre kupovine svojim ocima da proverim ali monitora nije nigde bilo na dohvat svojih ociju a kinta nije mala pa sam ocekivao da ne bude bas nesto sto ce da me zabrine - a evo zabrinulo me

Drugari pomagajte
Narucio sam monitor Viewsonic VX2255 - danas isporucen i poceh sa testiranjima.
pao sam u ocaj kad sam proverio probijanje svetla.

Da li je ovo normalno

pocetnik sam u ovome pa me interesuje da li je ovo nesto uobicajeno za monitore ove klase ili je previse i da li bi trebalo da trazim zamenu
Znam trebao sam pre kupovine svojim ocima da proverim ali monitora nije nigde bilo na dohvat svojih ociju a kinta nije mala pa sam ocekivao da ne bude bas nesto sto ce da me zabrine - a evo zabrinulo me

Reklamiraj, ovo je stvarno previse probijanja.

au znaci stvarno muka - nisu moje oci umislile
divota -samo mogu da predpostavim koje cu sutra muke imati sa reklamacijom

btv - sve ostalo kod monitora je vise neogo pristojno u odnosu na ocekivanja
- do sada nisam primetio bad pixel-e
- boje su posle kalibrisanja (brzinski preko Adobe Gama) bas dobre a verujem da moze i bolje
- uglovi - nista mi posebno ne smeta (ne merim uglomerom ali meni izgleda sasvim dobro)
- odziv - pojma nemam ne koristim nista sto bi mi omogucilo da primetim

ali ovo probijanje - jooooooooj muko moja

Ne nije normalno.Barem kod mene nije tako.Trazi zamenu obavezno.Elem,sad cu pokusati da budem malo opsirniji.Ajmo od pocetka.Monitor stize u lepom i porilicno velikom pakovanju.Sve je vec sklopljeno tako sam bio postedjen procedure sklapanja kao sto je slucaj sa nekim drugim monitorima.Plastika kucista mi deluje prilicno kvalitetno i uradjena je u "piano finish"-u tako da skuplja otiske prstiju samo tako.Postolje je stabilno i ima svivel sto nekome moze znaciti.Ekran se moze poprilicno naginjati napred-nazad,a ono sto me posebno privuklo ovom monitoru je podesavanje visine.Dakle,ergonomija je super.Dizajn je stvar ukusa ali po meni-sjajno.Necu sada pricati o svom soku velicinom istog (prelazak sa 17` CRT) nego slika-po meni boli glava.Fabricka podesavanja su previse svetla bas oci ispadaju,ali se podesi.Boje su mi fantasticne.Nisam imao vremena da se igram mnogo sa podesavanjima,ali boje su stvarno verne (za jedan TN).Crna mi deluje stvarno crno a siva-sivo.Brzina odziva, po proizvodjacu,je 3ms GTG i 5ms BTB.Koliko je to tako ne znam ali zaista nisam video nikakve duhove ili natprirodna bica:).Pozadinsko probija malo po donjoj ivici i nekako je smesteno po sredini tako da (meni bar) ne bode oci.Sto se igrica tice nisam neki igrac, ali probao sam ga u DOOM-u 3 i MoH 1,2 i nisam video nikakva zamucenja.Cini mi se da lepo skalira nize rezolucije cak sam probao 1024x768 i slika jeste bila razvucena ali nije bila razmazana.Sve u svemu ja super zadovoljan.Presudno za izbor su mi bili:garancija,boje i ergonomija.Monitor inace ima i par zvucnika sakrivenih pozadi kao i web kameru i mikrofon (meni potpuno nepotrebni).Eto mog utiska krajnje amaterskog a ako neko zeli da napravimo malo ozbiljniji test imam volje za dogovor.:smash:pokusacu da okacim i neke slike ovih dana.

DekiG
ako je nekako moguće - možeš li da postaviš (ili mi pošalješ) slike tvog monitora da uporedim probijanje svetla - vratio sam monitor u servis da provere ispravnost monitora nadam se da ću danas dobiti odgovor

seac sub
Kako si prosao na reklamaciji? Ja imam isti monitor i slican problem, mislim se da li da ga reklamiram, mada je u svemu drugom odlican, nemam bad pixela.

Kako za ovaj monitor da sredim boje? Jedino sto sam ja uradio jeste instalacija drivera i ubacivanje ICC profila sa propratnog diska.

narode, sutra kupujem viewsonic 22" u pakomu. sto se mrtvih piksela tice rekli su mi da se tolerise 4 komada. ali dobra vest je da je moguce proveriti monitor pre kupovine. stim u vezi, posto nemam iskustva, kako se to proverava? da li monitor treba da bude potpuno crn pa da vidim mrtvake, ili beo, ili vec kako? takodje ovo pozadinsko probijanje, ekran treba da bude crn koliko vidim sa slika? vidi li se to po dnevnom svetlu u radnji?

hvala i pozurite :)

Ako vec imas mogucnost da u radnji ukljucis monitor da proveris kako radi, vidi da li imaju neki test software za monitore, ili ponesi na usb-u neki portabilni (znas ono 1 exe fajl koji se ne instalira, nego se odma pokrece, mozda ima negde na netu da se skine).
Pokrenes tako taj software sa svim tim light-show prikazom raznih boja, shara, texta itd. Ako mu sta nedostaje, valjda ces primetiti.
Moj ViewSonic vx2255wmb, kolko primetim, nema ni jedan bad pixel (da kucnem u drvo), mada ima probijanja, sto se primeti i zna da iritira pri tamnim scenam filma. Inace ih pri svetlijim scenama ne primetim.
Sto se tice boja, siva i crna neidu u nekakvu plavu i ljubicastu, nego su siva i crna. Mada su mi sve boje bledje nego sto su bile na CRTu.

Да ли ико од поносних власника монитора из теме може да уради један једноставан тест?
Потребно ми је да откуца релативно ситан бео текст на црној подлози и да погледа да ли се боја текста мења и вуче на црвену или било коју другу. Недавно сам открио тај дефект на мом примерку.
Пример :
отворити Crimson editor, накуцати нешто текста, умножити га и селектовати.

Poslednja izmena:
ViewSonic VX 2255 wmb

Danas mi je stigao monitor sad ću da se detaljnije pozabavim sa njim!!!Za sada sam veoma zadovoljan jedinu zamerku koju imam za sada je Nema uputstva na Srpskom,mozda greškom zaboravljeno?

мани се упутсва. ја имам црвенило на тексту, ужасно пробијање осветљења и црну која би да је љубичаста. послато на рекламацију па ћемо да видимо шта ће да бидне.

Vrh Dno