Šta je novo?

ViewSonic ViewPad 7x

zava1974

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
680
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
link 1

link 2

Veoma zanimljiv tablet a vidim da nema temu pa reko ako ne smeta.Ako neko ima jos neke informacije neka se pridruzi.Mislim da ce ovaj model biti savrsen za moje potrebe.

ViewPad 7x – the 7-inch HoneyComb tablet: Uses a dual-core NVIDIA processor and offers the fastest-ever HSPA+ for a greater Internet browsing experience compared to rivalling products in the same category. Weighing only 380g, with front and back cameras this powerful device provides video conferencing on the go that has to be seen to be believed. The high quality LED display is capacitive 10-point multi-touch, offering far more possibilities than standard screen offerings. Incorporating a HDMI port , DLNA support and SRW TruMedia the ViewPad 7x is a flexible multimedia device that delivers quality in a high quality package.

Poslednja izmena:
Uh,ovo bi mi leglo...samo da vidimo cenu....

There's no word on a release date as of now, but we'll keep you posted when we hear something. We also haven't heard any whispers of a price range, but I expect the ViewPad 7X to be somewhere in the $400-$600 range...

kazu android momci odavde

Sve je to lepo i krasno a boga mi i masno > 400-600$ tj. 600€ kod nas. :trust:

Nije bas sve tako crno,pogledaj ViewSonic-ove modele od 10" kod nas, tu su negde oko 300€ .
Uostalom svi kvalitetniji tableti sa HC-om su oko 500€ tako da mislim da ce i ovaj biti tu negde oko 500.Pogledaj samo sjajan Transformer itd.
Nadam se da nece preterati sa cenom kad se pojavi kod nas kao sa Galaxy Tab-om P1000 ~~ TC Usce ~ 100.000,00 dinara!!!

Cena za WiFi 449$ ,3G verzija 529$... nazalost na evropskom trzistu je tek krajem avgusta/pocetkom septembra ako je verovati vestima sa Computexa.

Bas fina stvarcica..leglo bi mi lepo neki tablet da uzmem. Razmisljao sam u usa da uzmem iPad2 al mi nije to to.. Ne znam da li ovaj ima ili uopste neki tablet USB konekciju da mozes da shljapis flash memoriju da nesto prebacis? Najvise bi mi odgovarao tablet koji ima windows 7, da mi zameni netbook

Izlazi u avgustu definitivno, rekoše mi da postoji problem sa skaliranjem aplikacija u Google za uređaje 7". Cena bi trebala da bude nešto viša od ViewPad7 modela, pretpostavljam da će kod nas biti oko 500-550€. Budući da ima interesenata javiću kada budem dobio neke konkretnije informacije od onih koje se mogu naći na netu.

Inače za sada je jedina konkurencija na polju 3.0 7" uređaja najavljeni Acer model, koji če takođe čekati avgust. Prednost na strani ViewSonica je GPS vs no GPS sa jedne strane, i 1GB RAM vs 512 RAM sa druge...

Izlazi u avgustu definitivno, rekoše mi da postoji problem sa skaliranjem aplikacija u Google za uređaje 7". Cena bi trebala da bude nešto viša od ViewPad7 modela, pretpostavljam da će kod nas biti oko 500-550€. Budući da ima interesenata javiću kada budem dobio neke konkretnije informacije od onih koje se mogu naći na netu.

Lično smatram da je sve preko 300€ preskupo za tablet ma koliko on bio "moćan". ViewPad7 zbog cene koju si najavio sigurno neće biti u mojoj zoni interesovanja ali me je jedan drugi model Viewsonica zainteresovao.
Viewbook 730 sa najavljenom cenom od 250$ je model o kome je moguće razmišljati. Posebno intersantna opcija (za moje devočice) je crtanje po ekranu, kao i puštanje 1080p preko HDMI.

Hoće li VB730 doći na naše tržište, kada i po kojoj ceni?

Pozdrav

Da se nadovezem, mada je offtopic, ima li VB730 resistive ili capacitive ekran?

Ne, neće biti ovaj model u Evropi. Kada ste postavili temu pitao sam baš za dobavljivost i imaju samo 18 komada donetih u Evropu testiranja radi. Ne isplati se uvoziti i plaćati ateste za tu količinu. Ina;e US street price 250$ je bey poreya, tako da bi to kod nas bilo skuplje.
Planiramo za kraj Q3 neki low cost, Wi Fi only model sličan ovom...

...
Planiramo za kraj Q3 neki low cost, Wi Fi only model sličan ovom...

Da li vi predlažete Viewsonicu konfiguraciju tableta?
Ako je tako evo mog razmišljanja na temu idealan tablet (ne najboli već najupotrebljiviji).
Ekran svetao da bude vidljiv i napolju (mat), uglovi gledanja prosečni (važnije je da budu bolji po dužoj strani). 7 inča 800x480 (dovoljno). USB pune veličine. HDMI. 720p (ako može 1080p odlično ali nije neophodno). GPS. WiFi only. Baterija da drži bar 6 sati. Zvučnici da budu postavljeni uz dužu stranu (ne kao kod VB730, a može i pozadi). Tasteri za jačinu zvuka da mogu da se koriste za listanje ako se čitaju knjige ili stripovi (kada sam čitao strip na Prestigio 7100 nekako su mi falili ti tasteri). Olovkica za crtanje kao kod VB730. Tehnologija "tača" mi je nevažna. Možda kamera pozadi više zbog ovih novih navigacija.
Ako bi taj najavljeni model imao GPS možda bi mogli da razmišljate u smeru Auto kit-a (nosač + punjač).

Pozdrav

Da li vi predlažete Viewsonicu konfiguraciju tableta? ...
Potpuno se slažem, mada bih voleo da vidim i tablet sa dva čitača kartica. Na pvome držim stvari koje hoću stalno da mi budu dostupne (programi, ...), a u drugi bih ubacivao sve ostalo, i menjao po potrebi "naživo".

Na žalost ne utičem na takve odluke... :)
Mnogo je faktora koji imaju uticaj na svaku od stavki koje ste pomenuli, tako da često u samom procesu proizvodnje mora da se podlegne kompromisima i odstupanjima i prvobitno zacrtanog. Siguran sam da svako od nas na forumu ima neku svoju ideju kako bi tablet trebao da izgleda, koliko da košta, koje funkcije da ima....pravo pitanje je čija ideja zastupa najveći deo tržišta, koje je pritom spremno da izvadi novčanik i kupi taj tablet.

@Pandurov

U svakom slucaju hvala na interesovanju i informacijama.Mi9slim kao i ostali da je cena ipak malo "visoka" ...

Cena uređaja će kod nas biti oko 350€!!! Prve količine u prodaji polovinom oktobra.

Nazad
Vrh Dno