Šta je novo?

Viewsonic VA2216w

Mr.Bungle

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2004
Poena
319
Koliko sam uspeo da pregledam forum nigde nisam video neki opis ili komentare vezane za ovaj monitor. Kupio sam ga pre nekoliko dana i utisci su poprilicno dobri mada kako se bas najbolje ne razumem u LCD monitore interesovalo bi me iskustvo naprednijih korisnika za ovaj model. Inace monitor je placen izuzetno povoljno 16K dinara i nema losih pixela sto me je vrlo radovalo jer sam ga kupio na nevidjeno.

Kako dobro kalibrisati sliku na ovom monitoru, kod mene je sada na fabrickim podesavanjima ?

Juce kupio, nisam mogao da namestim 1680x1050 rezolucio, delimicno resio problem novim drajverima!
[Graficka je integrisana NVIDIA GeForce2]
Sad mogu da namestim 1680x1050 ali samo na 16 bita boja. Jeli problem do graficke karte ili je to maximum monitora?!

Dok na 1280x768 radi ok na 32 bita.

Ali ipak mu je 1680x1050 preporucena rezolucija, pa sam sad u nedoumici...

...Sta raditi... ..."od skole do kuce?!" :D

Promeniti graficku karticu

Da li bi mi Gigabyte - R9250 128MB 64b resila problem?
Ako ne moze li neki predlog?

Uzeo sam danas ovaj monitoru u pakomu .Slika je super, nema probijanja, boje su zadovoljavajuce, ali imam jedan mrtvi pixel(plavi). Sad ne znam da li da ga reklamiram zbog tog mrtvaka i da li ce mi uvaziti garanciju?

i sa sam danas kupio ovaj monitor, od svih izlozenih modela imao je definitivno najbolju crnu...

@savap ja bi ipak rekao da malo probijanja u gornjem delu ekrana ali ja nisam video monitor koji ne probija uopste

Pakomova politika je ako bad pixel primetis u roku od jednog dana mozes vratiti monitor, ili testirati u shopu (ja sam u shopu testirao)

Sto se tice garancije Viewsonic praktikuje podelu ekrana na delove tako da u centralnom delu nesme biti ni jedan mrtav pixel cini mi se dok se jedan subpixel dozvoljava.. proveri na sajtu njihovom ima precizirano tacno

Sto se tice kalibracija boja tu nisam strucan ali koliko sam video od 7-8 izlozenih monitora (razni brandovi) blo 3 razlicita prikaza boja ali koja grupa je najbliza realnosti nisam znao...

Poslednja izmena:
Vrh Dno