Šta je novo?

Viewsonic P75f+ - jel ovo profi?

Arahne

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
630
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Thinkpad p50
Mobilni telefon
Samsung S9+
Pristup internetu
  1. Optički internet
Viewsonica P75f+ sam imao prilike danas da gledam - sramota? Grafichka BBA Radeon 7500.
Najtuznije je sto slika u 75 Hz izgleda jos najbolje. Doduse samo u centru, po ivicama je mutna. Start je mutan i dupliran do bola. Kako sam povecavao do 100 Hz sve je bilo gore i gore. Probao sam i u Xp-u i 98-ici, rezolucije od 1024, preko 1152 do 1280 i na kraju 1600. Sramota je za viewsonica koji je hvaljen i po stranim reviewima i na nasim da proizvede u pro seriji ovakav monitor, a sramota je i sto mi vise ne mozemo da kupimo normalan monitor za svoje pare ukoliko je ovaj konkretan primerak felerichan. By the way nikakva setovanja konvergencije, focusa itd. nisu pomogla. Na kraju kada se iskljuchi rachunar chuje se chudan zvuk, nesto kao pucanj od degaussa i dugme za turn off ostaje zeleno znachi ne ide u stand by. Ako ste namerili da ga kupite sta da vam kazem, moje iskustvo kaze nemojte?

Jako los primerak ocigledno, generalno nisu svi takvi, sasvim sigurno. Ali je potpuno tacno da je kvalitet monitora sa pojeftinjenjem strasno opao. Ono sto je moglo da se kupi do pre godinu dana je mnogo, mnogo, kvalitetnije nego ovo sto se danas prodaje.

Bas kao sto ti je rekao Aca mora da ti je los primerak tog monitora. A bogami kupovao sam Samsunga 750s na tone i svi su sljakali ok, cak i prvi 753s su bili super. Poslednja tri koja sam uzeo su ocajna, a padne u stand by rezim pomerim misa, a on izgleda kao da si mu prineo magnet, sve boje razlivene itd. i moras stalno degaus da mu cuknes. Prosto da ne poverujes kakvi se krsevi danas prave.:wave;

Arahne je napisao(la):
Viewsonica P75f+ sam imao prilike danas da gledam - sramota? Grafichka BBA Radeon 7500.
Najtuznije je sto slika u 75 Hz izgleda jos najbolje. Doduse samo u centru, po ivicama je mutna. Start je mutan i dupliran do bola. Kako sam povecavao do 100 Hz sve je bilo gore i gore. Probao sam i u Xp-u i 98-ici, rezolucije od 1024, preko 1152 do 1280 i na kraju 1600. Sramota je za viewsonica koji je hvaljen i po stranim reviewima i na nasim da proizvede u pro seriji ovakav monitor, a sramota je i sto mi vise ne mozemo da kupimo normalan monitor za svoje pare ukoliko je ovaj konkretan primerak felerichan. By the way nikakva setovanja konvergencije, focusa itd. nisu pomogla. Na kraju kada se iskljuchi rachunar chuje se chudan zvuk, nesto kao pucanj od degaussa i dugme za turn off ostaje zeleno znachi ne ide u stand by. Ako ste namerili da ga kupite sta da vam kazem, moje iskustvo kaze nemojte?

Ja sam probao sa Pajom ViewSonic E70f+ SB (onaj novi Silver Black) i mogu reci da je uzas...Paja moze da potvrdi :) Inace radi se o Dynaflat cevi, ali Samsung 755DFX koji ima moj drugar je klasa za VS E70f+...Duboko sam se razocarao i odlucio (najverovatnije) za TFT. Pojescu g...a, dacu 360e za 15 incha, ali ce valjda slika biti OK.

Re: Re: Viewsonic P75f+ - jel ovo profi?

A sta sam pricao? Svi pljuvase samo samsung a svi su takvi krsevi postali. Stvarno vise ne smem nikome da preporucim monitor...bruka i sramota!

Re: Re: Re: Viewsonic P75f+ - jel ovo profi?

omnik je napisao(la):
A sta sam pricao? Svi pljuvase samo samsung a svi su takvi krsevi postali. Stvarno vise ne smem nikome da preporucim monitor...bruka i sramota!

Cuti bre Omnik :) Od Samsung-a priznajem i dalje samo TFT ,) i eventualno NF :p

Izgleda da kod nas jedino valja Sony, sve ostalo je isto, tu su negde.

Vrh Dno