Šta je novo?

Viewsonic ili Samsung?

ipin

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2001
Poena
619
Znaci mala pomoc u biranju monitora.
U pitanju su 19" , Viewsonic 90f ili Samsung 957p (ili omzda 959NF? upravo sam video da i nije mnogo skuplji od viewsonic-a)..... ili mozda i neki treci u tom cenovnom rangu.... nisam se susretao ni sa jednim od ovih monitora pa bi svaka pomoc bila dobro dosla..... (budzet je u rasponu od 350-400€)

Ako imas priliku uzmi Viewsonic ipak su to bolji monitori od Samsunga, jedino je pitanje isplativosti

cekaj, samsung NF je 400€, ako je viewsonic skuplji, kako da ga kupi sa dudzetom 400€?

ipin je napisao(la):
U pitanju su 19" , Viewsonic 90f ili Samsung 957p (ili omzda 959NF? upravo sam video da i nije mnogo skuplji od viewsonic-a)..... ili mozda i neki treci u tom cenovnom rangu.... nisam se susretao ni sa jednim od ovih monitora pa bi svaka pomoc bila dobro dosla..... (budzet je u rasponu od 350-400€)

Viewsonic ima 4 modela pod oznakom 90f pa nisi precizirao na koji mislis (E90f, G90f, A90f i P90f). Pretpostavljam da je u pitanju E90f i u tom slucaju Samsung 959NF je bolji monitor. Kad bi bio model P90f u pitanju, odmah bi ti rekao da zaboravis da Samsung postoji.

Re: Re: Viewsonic ili Samsung?

Aca je napisao(la):
Viewsonic ima 4 modela pod oznakom 90f pa nisi precizirao na koji mislis (E90f, G90f, A90f i P90f). Pretpostavljam da je u pitanju E90f i u tom slucaju Samsung 959NF je bolji monitor. Kad bi bio model P90f u pitanju, odmah bi ti rekao da zaboravis da Samsung postoji.
G90f je u pitanju (izvinjavam se)
P95f bih kupio odmah ali je doosta skuplji....
znacu G90f (u adacomu oko 380€) ili Samsung (moze i Nec ali i oni malo pice po cenama)

Miroslav je napisao(la):
cekaj, samsung NF je 400€, ako je viewsonic skuplji, kako da ga kupi sa dudzetom 400€?

napisah .....ili mozda 959NF? upravo sam video da i nije mnogo skuplji od viewsonic-a.... viewsonic je oko 380€

G90f kazes, graficka serija. Hm, na papiru je NF959 bolji od njega. Ima bolji bandwith, dakle vece osvezavanje ekrana, podrzava vece rezolucije, ima veci izbor komandi za podesavanje geometrije i drugih parametara, ima software za podesavanje iz Windowsa, lepsi je itd. E sad sto se slike tice, idealno bi bilo da mozes da pogledas i jedan i drugi sa istom grafickom karticom pa da na taj nacin presudis koji ti vise odgovara. Ja licno ni sam ne znam koji bih uzeo od ta dva, pa ne mogu ni da ti dam pravi savet. Mozda za promil naginjem vise ka 959NF.

Uzmes lepo View SOnic bez bojazni da na svakom drugom Samsungu slika nije ok...

ipin je napisao(la):

Nema sta da razmisljas.Samsung i samo Samsung!

XaN je napisao(la):

Zasto bi to radio ako Samsungov model podrzava vece rezolucije i bolje osvezavanje - sto je veoma bitno. Sto se tice namestanja slike - moze da isproba par monitora pa da se odluci.

XaN je napisao(la):

Odakle ti to!!??

Decko je u pravu, Samsung monitore pogotovo sa NF katodnom cevi treba kupovati samo na vidjeno.

ViewSonic bez razmisljanja. Odlican monitor, ali skuplji od konkurencije ali sta ima vaznije od ociju?

Re: Re: Viewsonic ili Samsung?

Aca je napisao(la):
Kad bi bio model P90f u pitanju, odmah bi ti rekao da zaboravis da Samsung postoji.

Brrrr.... To je jedina 17-ica (ako se ne varam) koja ima 300MHz propusni opseg... Jeziv, ali jeziv monitor. Imao sam srece da ga vidim, i mislim da je najbolja 17-ica koja postoji.

Re: Re: Re: Viewsonic ili Samsung?

byMaX je napisao(la):
Brrrr.... To je jedina 17-ica (ako se ne varam) koja ima 300MHz propusni opseg... Jeziv, ali jeziv monitor. Imao sam srece da ga vidim, i mislim da je najbolja 17-ica koja postoji.

Maksonjo, ovde je rec o devetnaesticama. :D Sto se tice propusnog opsega varas se P70f 17" ima 235Mhz-a, a P90f 19" ima 265Mhz-a.

Imao sam jedan primerak iz ViewSonic G serije, bio sam prezadovoljan, verujem da je Samsung odlican, ali bi moj izbor bio ViewSonic.

Samsungovo osvezavanje?????

da i ja ponovim posto izgleda treba.Samsunga treba uvek pogledati pre
kupovine.Ako je slika losa naravno da nece pomoci osvezavanje
ni razne rezolucije,a ni komentar Samsung i samo samsung
Ako je dobar onda vredi svoih para,ali ja bih i dalje uzeo ViewSonic posto je i dalje bolji.

Korejci su ludnica za marketing.Svako djubre uz dobru reklamu....

ala me zbuniste ......... sad sam u jos vecoj dilemi.....
vece rezolucije mi i nisu toliko bitne. Oba monitora mogu da guraju 1600*1200 u 77-87Hz ali i ovako i onako tu rezoluciju ne bih koristio u svakodnevnom radu. Zato se namece pitanje kvalitetnije slike (boje,geometrije....)
Uz monitor ce se koristiti ATI graficka kartica sa TwinView mogucnoscu. Trenutno je u masini ATI Radeon LE 32Mb DDR. Drugi monitor nije toliko bitan , u pitanju je MAG Inovision 15" (Sony trinitron , 1024*768 85Hz).

Ma uzmi ViewSonic i ne brini...

Ako je geometrija u pitanju biraj ViewSonic, sa samsung nf-om geometrija je ok, za nesto bolje treba imati srece prilikom izbora primerka. Moj prvi 959NF je bio ocajan, a drugi koji je stigao ima anomalije ali se to da ispraviti.

Nazad
Vrh Dno