Šta je novo?

Viewsonic 2230wm

bokili444

Slavan
Učlanjen(a)
31.12.2007
Poena
304
Da li neko ima neka iskustva sa 22" monitorom iz naslova?

Prilozi

• 30507_g1.jpg
    30507_g1.jpg
    17.1 KB · Pregleda: 290
Bilo koji VW je odlican izbor.Do sada ovih svih godina sam koristio otprilike 5-6 VW i od tada ne menjam marku.Trenutno koristim 2235.Extra je sve od slike za igre i filmove,ugla gledanja,rezolucije,podesavanja.Jedina zamerka sto ne mozes da ga podesavas gore dole poziciju nego samo da nakrivis ka napred ili nazad.

Ovaj model ima podesavanje po visini!

Interesuje me da li ima probijanja pozadinskog osvetljenja!

Prilozi

• 30507_g3.jpg
    30507_g3.jpg
    4.3 KB · Pregleda: 124
Moguce je i vise nego sto mislis da jeste.

A zasto lepo ne odes u neku prodavnicu gde ga imaju i lepo pogledas da li monitor ima pozadinsko probijanje? Ako vec zelis da ga uzmes, ne vidim u cemu je problem otici i proveriti?

Pa problem je samo u tome sto u Novom Sadu ne postoji prodavnica racunarske opreme u kojoj je moguće videti priključen ovaj monitor, a i sledeći razlog je sto je ipak mnogo validniji utisak koji neko stekne kad koristi monitor duže vreme u odnosu na par minuta u prodavnici, čak i da imam mogućnost da ga vidim negde.

Pakom je postao zvanican distributer za ViewSonic, pokusaj u nekom od njihovih sopova...

Pa ja nisam ni mislio da postoji prodavnica koja ima prikljucen monitor, ali ako zelis da ga kupis, trazis da se monitor izvadi da ga probas. To sto su ti ga otpakovali ne znaci da moras da ga kupis :) Inace retko ko ima taj monitor, posto je prvenstveno dosta skup u odnosu na konkurenciju. Inace imao sam juce priliku da ga vidim u jednoj prodavnici, ali nisam mogao da se igram sa njim. Slika mi se ucinila sasvim zadovoljavajuca, s obzirom da i sam imam Viewsonic ali 903b, koji je 2 klase ispod :)

U petak dobijam monitor na probu, pa cu okaciti utiske. Inace cena mu je 320 €!

Dakle od pre par dana sam postao vlasnik doticnog monitora.
Prvi utisci:
-Spoljasni izgled: fenomenalan
-zavrsna obrada i ergonomija: na nivou renomea proizvodjaca, jedino bi malo nagib ka dole mogao biti veci, cini mi se da je negde oko 5 stepeni.
-Slika neverovatna, nema ni jedan mrtav pixel, filmovi, igrice - extra.

Jedina zamerka je blago probijanje pozadinskog osvetljenja pri gornjoj i donjoj ivici, cak je primetno i na sredini ekrana kad su tamne scene u pitanju.

Sve u svemu sam zadovoljan i topla preporuka svima koji zele pravog lepotana od 22" na svom stolu!!!

ovajj monitor ima katastrofalno izrazeno probijanje pozadinskog (probana dva primerka) i ugao mu je neprihvatljivo los.

Boje su mu OK i odziv je dobar.

Moj primerak ima izrazeno pozadinsko probijanje ali daleko od toga da je katastrofalno.
Sto se tice ugla vidljivosti znacajno je bolji od mog prethodnog monitora LG 1919s!

Ja sam od juce vlasnik ViewSonic VA2216w i za sada mogu samo da kazem reci hvale na racun kvaliteta ovog monitora.Pozadinsko probijanje je minimalno u odnosu na dosadasnje monitore koje sam imao prilike da vidim.Uglovi su standardni za TN film.

Pre neki dan sam video Viewsonic VA2226, 18250 din sa DVI. Mislim da je trenutno best buy!

U novom PC Press-u ViewSonic VG2230wm je u svojoj klasi poneo titulu za vrhunski kvalitet!

Samo da dam glas monitoru VG2230wm, posedujem jedan i izuzetan je...ko izvdaja novac za 22" sa DVI prikljuckom, obavezno da proba da nadje ovaj monitor, vredi svaki dinar.
Takodje, pohvale i modelu VA2226w, izuzetan monitor po pristupacnoj ceni sa DVI prikljuckom, i mada je iz viewsonic klase "value", stvarno je prijatno iznenadjenje u pogledu kvaliteta/perfornase i cene. Ja ovaj monitor nemam, ali sam ga video pre par meseci u prodavnici i malo se "igrao" sa njim, zaista odlican monitor. Treba ga ozbiljno uzeti u razmatranje.

Od 22" bez DVI, preporuka je Samsung 2243NW, izuzetan monitor, obavezno ga uzeti u obzir pri kupovini. Kupio sam ga pre par dana i ne mogu da se nacudim koliko je dobar za tu klasu monitora. Pogotovo sto je nov model iz Samsunga.

Takodje, hteo bih da skrenem paznju na sledece: kod monitora koji su "na akciji", pristupiti sa sto vecom opreznoscu, jer iz licnog iskustva u proteklih 20 dana, shvatio sam da 7-8 od 10 tih modela imaju neku manu (pikseli, panel, osvetljenje, nejednako osvetljenje tamnih scena...), verujte mi, blagi uzas, vratio sam 3 Asusa zbog toga i jedan Samsung. Dobro pogledajte monitor i trazite da ga proverite na licu mesta, i inace je to preporuka, ali kod ovih na akciji, OBAVEZNO.

^ Jel možeš to nekako da dokažeš ?

Poslednja izmena:
I? Na kraju? Dobar ili ne?:D

Vrh Dno