Samo da dam glas monitoru VG2230wm, posedujem jedan i izuzetan je...ko izvdaja novac za 22" sa DVI prikljuckom, obavezno da proba da nadje ovaj monitor, vredi svaki dinar.
Takodje, pohvale i modelu VA2226w, izuzetan monitor po pristupacnoj ceni sa DVI prikljuckom, i mada je iz viewsonic klase "value", stvarno je prijatno iznenadjenje u pogledu kvaliteta/perfornase i cene. Ja ovaj monitor nemam, ali sam ga video pre par meseci u prodavnici i malo se "igrao" sa njim, zaista odlican monitor. Treba ga ozbiljno uzeti u razmatranje.
Od 22" bez DVI, preporuka je Samsung 2243NW, izuzetan monitor, obavezno ga uzeti u obzir pri kupovini. Kupio sam ga pre par dana i ne mogu da se nacudim koliko je dobar za tu klasu monitora. Pogotovo sto je nov model iz Samsunga.
Takodje, hteo bih da skrenem paznju na sledece: kod monitora koji su "na akciji", pristupiti sa sto vecom opreznoscu, jer iz licnog iskustva u proteklih 20 dana, shvatio sam da 7-8 od 10 tih modela imaju neku manu (pikseli, panel, osvetljenje, nejednako osvetljenje tamnih scena...), verujte mi, blagi uzas, vratio sam 3 Asusa zbog toga i jedan Samsung. Dobro pogledajte monitor i trazite da ga proverite na licu mesta, i inace je to preporuka, ali kod ovih na akciji, OBAVEZNO.