Šta je novo?

Video ulaz na starom Sony TV-u

konjina

Slavan
Učlanjen(a)
17.09.2004
Poena
304
:crash: Imam taj stari Sony, 54 ekran otprilike iz 1990-te godine.Poseduje video in ali je neki stari standard...Lici na cinc.Audio ulaz je normalan cinc.Da li neko zna kako se zove taj standard i gde bih mogao da nadjem takav prikljucak?
Pozdrav

konjina je napisao(la):
:crash: Imam taj stari Sony, 54 ekran otprilike iz 1990-te godine.Poseduje video in ali je neki stari standard...Lici na cinc.Audio ulaz je normalan cinc.Da li neko zna kako se zove taj standard i gde bih mogao da nadjem takav prikljucak?
Pozdrav

To je vrlo verovatno kompozitni video ulaz (composite video cinch).
http://en.wikipedia.org/wiki/Composite_video

Poslednja izmena:
moze biti da je to stari bnc jel na samom "kao chinch-u" postoje nekakve kao kvacice sa strane? u koliko je to slucaj, mislim da se da kupiti atapter i posle koristiti normalne chincheve.... a po tome sto pises deluje da je tv i prilicno stariji od 90'...

Da, postoje neke kvacice iznad i ispod samog...pa ne znam tacno iz koje je godine model ali je Trinitron i kupljen je '89 ili '90...Gde moze da se kupi taj adapter?

trebalo bi da taj adapter nadjes na vise mesta
na buvljaku na novom beogradu u redu koji je paralelan sa putem koji gleda na novo-beogradsku toplanu. imaju sve moguce kablove, nastavke...
ili takodje na novom beogradu iza pijace u bloku 44 u malom trznom centru, radnja se zove kanibal u prizemlju.
sreceno

p.s. nekada sam ja imao te nastavke pa ako uspem da ih nadjem pusticu pruku....

Ok hvala ti, nasao sam adapter u lokalnoj elektro prodavnici...Resen problem :banana:

Nazad
Vrh Dno