Šta je novo?

Video + TFT Monitor = TV? :)

Nagy

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2006
Poena
319
:p

Eto, pade mi ideja pa da pitam dal je neko prob'o da poveze video recorder (koji bi koristio kao TV tuner) sa TFT monitorom umesto dodatnog TV tunera? Pitam jer zelim da kupim 24" TFT a imam video koji uopste ne koristim pa da ne kuujem bez veze tv tuner....ako ne moram. Ima li neka zackoljica, recimo kako/odakle dovesti zvuk na pojacalo s videa? Dal je slika OK il ima neko treperenje...bla bla bla, ko sto procitah na netu... malo mi nelogicno al da priupitam :)

:wave:

Na mom Samsung-u 215TW to radi sjajno, ali zato što on ima video i audio ulaze i zvučnike, tako da je izuzetno lako vezati ga sa video rekorderom.

Vise ces se usreciti sa tv karticom. Ako video ima audio out chincheve ili podrzava audio out preko scarta, onda zvuk nije problem preneti, posebno ako je video mono (sa jednog chincha razdelish na dva, koje ubodes u pojacalo).

E kod slike je vec problem. Video mora da ti ima ili scart ili video out (uglavnom zut). A onda ti treba box/adapter da to prebacis na DSUB (ako imas samo dvi, chao drugari). I veliko je pitanje da li ce ti slika biti full screen i kakav ce biti kvalitet. Verovatno dosta loshiji nego sa standalone tv tunerom.

A ako si mislio da pitash kako antenski tv out da povezes na monitor...nemoj ni da pitas :)

Fala fala :)

NIsma mislio na antenski nego scart ili sa cincevima....i to sam hteo da vezem s Asus 24" monitorom, nemam mesta za TV pa bi mi taj 24" TFT super doso, em je TV em na njega prikljucim laptop i imam i comp :) Fora je sto imam super video s daljinskim na koji sam navikao i koji bi super bio kao tuner, samo to nisam video u praxi kako arbajtuje :)

EDIT: i ovaj Asus (vh242...bla la, tako nesto...) ima takodje zvucnike ali nisam pogled'o koje prikljucke ima, sac'u vidim :) Znam da ima D-sub i DVI i HDMI...ako ne gresim :)

EDIT 2:

Evo, naso sam podatke : radi se o ASUS VH242H i kako se vidi u prilozenom, IMA audio ulaz, mada ja nebi veziv'o za te zvucnike, nego za externu liniju: http://www.telcam-store.de/products/de/Sonstiges/TFT-Monitore/Asus/Asus-VH-242-H-Wide-236.html

Ausstattung
Bildschirmdiagonale (): 23,6
Bildschirmdiagonale (cm): 59,9
Kontrastverhältnis: 20.000:1
Helligkeit (cd/m²): 300
Sichtwinkel horizontal (°): 170
Sichtwinkel vertikal (°): 160
Horizontalfrequenz (kHz): 83
Vertikalfrequenz (Hz): 75
Reaktionszeit (ms): 5
Maximale Auflösung (Pixel): 1.920 x 1.080
Pixelabstand (mm): 0,272
Lautsprecher integriert: Ja
Anschlüsse
D-SUB 15-polig: Ja
Audio-Eingang: Ja
DVI: DVI-D
HDMI: Ja Allgemein
Farbe: schwarz
Breite (mm): 562
Höhe (mm): 416
Tiefe (mm): 220
Gewicht (kg): 5,8

Poslednja izmena:
Problem je SCART -> VGA, baš sam juče tražio informaciju o tome po netu jer sam i ja hteo tako nešto, izgleda da postoje adapteri ali su dosta skupi pa se baš i ne isplati. Mada evo sad pogledah ponovo i recimo ako bi ovo moglo da se nađe ne bi bilo tako skupo

http://www.amazon.co.uk/Hama-SCART-To-VGA-cable/dp/B0002W69MY

Kakav je kvalitet slike, pojma nemam...

Druga varijanta o kojoj sam razmišljao je da kupim neki DVD/HD TV snimač, pa da mi on služi i kao tjuner, da ne mora računar da bude uključen da bi se gledao TV. Problem je što ti snimači izgleda obično nemaju VGA nego HDMI izlaz koji onda nemam gde da priključim jer je DVI ulaz u monitor već upotrebljen, tako da izgleda onda moram da kupim neki KVM, ili možda postoji jeftinije rešenje?

Problem je SCART -> VGA, baš sam juče tražio informaciju o tome po netu jer sam i ja hteo tako nešto, izgleda da postoje adapteri ali su dosta skupi pa se baš i ne isplati. Mada evo sad pogledah ponovo i recimo ako bi ovo moglo da se nađe ne bi bilo tako skupo

http://www.amazon.co.uk/Hama-SCART-To-VGA-cable/dp/B0002W69MY

Kakav je kvalitet slike, pojma nemam...

Druga varijanta o kojoj sam razmišljao je da kupim neki DVD/HD TV snimač, pa da mi on služi i kao tjuner, da ne mora računar da bude uključen da bi se gledao TV. Problem je što ti snimači izgleda obično nemaju VGA nego HDMI izlaz koji onda nemam gde da priključim jer je DVI ulaz u monitor već upotrebljen, tako da izgleda onda moram da kupim neki KVM, ili možda postoji jeftinije rešenje?

Kako citam s ovog tvog linka, to NE RADI :p

ANYONE ELSE?

oops... trebalo je da pročitam do kraja. Onda ostajem na zaključku iz prve rečenice jer koliko sam shvatio, iako su i VGA i SCART analogni signali, nisu kompatibilni pa se ne mogu prosto povezati odgovarajuće žičice da bi proradilo. Naišao sam i na neko stručnije objašnjenje ali sada ne mogu da ga nađem...

:p

Eto, pade mi ideja pa da pitam dal je neko prob'o da poveze video recorder (koji bi koristio kao TV tuner) sa TFT monitorom umesto dodatnog TV tunera? Pitam jer zelim da kupim 24" TFT a imam video koji uopste ne koristim pa da ne kuujem bez veze tv tuner....ako ne moram. Ima li neka zackoljica, recimo kako/odakle dovesti zvuk na pojacalo s videa? Dal je slika OK il ima neko treperenje...bla bla bla, ko sto procitah na netu... malo mi nelogicno al da priupitam :)

:wave:

Moze li izvestaj, sta si na kraju ucinio, posto sam i ja mislio ovako nesto odraditi?
Samo bih ja koristio satelitski risiver (Digi TV) i na njega spojio monitor.

Nazad
Vrh Dno