Šta je novo?

Video spotovi kako ...?

stefan2

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
620
Nabavio sam gomilu video spotovi koji su totalno razlicitog kvaliteta sto se tice tona.Ja zelim da ih iskorigujem da budu istog tonaliteta kako bih mogao da ih gledam preko DVD-a,znaci bitniji mi je ton nego kvalitet snimka posto su oni u dosta prihvatljivom izdanju.Moze li mi neko pomoci sa kojim programom to da odradim i kako.Unapred zahvalan.

Ako pod kvalitetom tona podrazumevas glasnost, najbolje je da izvadis zvuk iz snimaka, da ga normalizujes, pa da vratis nazad. Nisi napisao u kom formatu su ti spotovi, pa neznam sta da ti predlozim za ove operacije.

Neki su u mpeg formatu,a neki u video clip formatu.
A bit rate od 112 do 192 kbps

Poslednja izmena:
Kompresuj sve u mpeg (one koji su vec mpeg, odradi ponovo), zvuk ce se onda izjednaciti tj. biti isti, posle napravi od njih DVD, i to je to:)

Za to je, izgleda, najbolji TMPGEnc Plus. Kao ulazni fajl može da bude i avi i mpeg, a ima opciju za normalizaciju zvuka. Pored toga ima i opciju za batch obradu. Kasnije, pojedinacne mpeg-2 fajlove ubacis u program za dvd authoring, napravis chaptere i to je to.
Skuplja i varijanta je da ti Adobe Premiere zavrsi ceo posao.

Odradio sam sinoc sve sa Xilisoft Video Converter-om kao *.avi fajlove,sa tim da sam
audio codec stavio mp3 a bit rate na 160 pa sam tako narezao.I uglavnom je dobro samo sto nisam sve probao da slusam,ali cini mi se da moze da prodje.U svakom slucaju hvala svima za odgovore.Pozdrav

Nazad
Vrh Dno