Šta je novo?

Video rekorder

davidoff123

Zapažen
Učlanjen(a)
22.05.2023
Poena
1
Zdravo svima.

Imam video rekorder koji bi trebalo da je isoravan, reproduktuje pojedine vhs kaasete, doduse nekad se desi da se na par meni dragih kaseta izgubi zvuk u nekom momentu.
Da li je to do video rekordera ili do same kasete?

Pomoc bi mi svaka dosla, kako ocistiti video rekorder, kasetu.. hocu da presnimin sve na racunaru.

Unapred se zahvaljujem na pomoci.

Uh, stara boljka sa njima, Verovatno tracking na vođicama trake oko glave, Vidi ako možeš da nađeš kasetu za čišćenje. bile su jako popularne. VHS je imao odvojene trake za sliku i zvuk. Ako prekida na istom mestu onda je naj verovatnije do same kasete
Uh, stara boljka sa njima, Verovatno tracking na vođicama trake oko glave, Vidi ako možeš da nađeš kasetu za čišćenje. bile su jako popularne. VHS je imao odvojene trake za sliku i zvuk. Ako prekida na istom mestu onda je naj verovatnije do same kasete
Zašto ih ne digitalizuješ, ima adaptera na USB pa se snimi na disk. ?

Verovatno i jedno i drugo.
Samo puštanje kaseta je prljalo glave. Takođe kasete propadaju ...
Kucaj u google "VCR head cleaning". Nađi video šta se pokrije i pomeri da simulira da je kaseta unutra, koristi papir 80gr, NE koristi štapiće za uši. Trebaće ti neka pinceta da držiš papir.
Rasklapanje ti ne gine za ovaj slučaj ili kao što je napisano probaj da nađeš kasetu za čiščenje (mada, lično sam možda koristio par komada i veliko su s....),
Nije teško, samo polako i pažljivo. Mislim da sam bio skoro duplo mlađi kada sam to zadnji put radio :)

Vrh Dno