Šta je novo?

Video OUT - univerzalni

Golden

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
nisam bas upucen u video izlaze, ali me interesuje da li postoji nekakav `interface` koji bi omogucio da na bilo kakvoj video kartici dobijem video izlaz i monitorski takodje.
Znaci neka vrsta adaptera koja bi se kacila na monitorski ulaz na samoj video kartici.

Malo sasavo, ali vrlo moguce

Ima, koristio sam ih pre par godina uglavnom za prikazivanje slike sa kompa preko video bima, ali ni na TV-u kvalitet slike nije bio na zavidnom nivou :(

Golden je napisao(la):
nisam bas upucen u video izlaze, ali me interesuje da li postoji nekakav `interface` koji bi omogucio da na bilo kakvoj video kartici dobijem video izlaz i monitorski takodje.
Znaci neka vrsta adaptera koja bi se kacila na monitorski ulaz na samoj video kartici.

Malo sasavo, ali vrlo moguce
Ne postoji monitorski ulaz, al' ti si verovatno mislio na "izlaz", tj 15-pinski VGA. To što tebi treba se zove SCAN converter i košta dosta ako želiš pristojan kvalitet slike. Ako hoćeš u isto vreme da koristiš monitor i imaš kopiju te slike u nekom drugom video uređaju trebaće ti i nekakav razvodnik i SCAN converter pri čemu treba voditi računa o otporu i smetnjama koje se javljaju u takvoj vezi. Jedino da pokušaš negde da nađeš gotov proizvod ( koji će da košta mnogo ) inače teško da ćeš nešto sam da zbudžiš. Mislim da ti se više isplati da kupiš karticu sa TV-outom, a ako baš ne želiš da menjaš svoju onda dokupi jednu PCI pa butuj po potrebi. U zavisnosti od kombinacije možda budu mogle da rade i istovremeno, mada je Matrox jedini koji omogućava takve perverzije.

Re: Re: Video OUT - univerzalni

magick je napisao(la):
Ne postoji monitorski ulaz, al' ti si verovatno mislio na "izlaz", tj 15-pinski VGA. To što tebi treba se zove SCAN converter i košta dosta ako želiš pristojan kvalitet slike. Ako hoćeš u isto vreme da koristiš monitor i imaš kopiju te slike u nekom drugom video uređaju trebaće ti i nekakav razvodnik i SCAN converter pri čemu treba voditi računa o otporu i smetnjama koje se javljaju u takvoj vezi. Jedino da pokušaš negde da nađeš gotov proizvod ( koji će da košta mnogo ) inače teško da ćeš nešto sam da zbudžiš. Mislim da ti se više isplati da kupiš karticu sa TV-outom, a ako baš ne želiš da menjaš svoju onda dokupi jednu PCI pa butuj po potrebi. U zavisnosti od kombinacije možda budu mogle da rade i istovremeno, mada je Matrox jedini koji omogućava takve perverzije.

Da li je za rad dve kartice istovremeno poseban i neki extra HW ili su u pitanju samo grafichke (kako sihnronizuju rad) kada si vec to pomenuo? Negde sam to video na netu ali se ne secan gde?

To sa 2 kartice radi i sa virge-om i sa s3 trio 64v2, sa time sam probao u kombinaciji sa v3 2k i Elsa tnt2

Neznam dal i bi mogao nesto upariti sa mojom karticom, imam Kyro2 a da u PCI stavim nesto ? samo neznam sta ? mozda neka preporuka sta da trazim ?

Re: Re: Video OUT - univerzalni

magick je napisao(la):

Gotov proizvod
http://www.trust.com/products/product.htm?artnr=11672
I ne kosta bas toliko mnogo, upravo sam ga video u supermarketu za 90 €.

Re: Re: Re: Video OUT - univerzalni

vladojko je napisao(la):
Gotov proizvod
http://www.trust.com/products/product.htm?artnr=11672
I ne kosta bas toliko mnogo, upravo sam ga video u supermarketu za 90 €.
Trenutno sam u lajt režimu pa ne mogu da pogledam link, al' učiniću to kasnije.

Kao što rekoh "mnogo". To je vrlo rastegljiv pojam ali se odnosio na isplativost takvog rešenja, a ne na finansijsku podnošljivost. Za te pare može da kupi karticu sa TV-outom ili da apgrejduje svoju na neko čudo, pri tome će sigurno imati bolji kvalitet od ponuđenog jeftinim scan konverterom.

Nazad
Vrh Dno