Šta je novo?

Video Out ? Ne radi

dujobl

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2003
Poena
604
Imam karticu gainward mx440 agp 8x 64mb ddr vivo
Nikako ne mogu dobiti sliku na video out-u , a u tamo gdje bi trebalo da bude opcija da se ukljuci , to nije moguce uraditi jer je zatamnjena.Imam win 2000 prof. a drajvere sam probao sve moguce.Video in radi ali od out-a ni traga ni glasa.u uputstvu pise da kartica pri ukljucenju treba sama da detektuje tv ako je spojen na izlaz medjutim to se ne desava ,pa me zanima ima li ko kakav prijedlog.Ne mogu vjerovati da je ne ispravan izlaz ali ne znam sta vise da probam jer sam 10 puta mijenjao drajvere i svi se isto ponasaju, check box za tv out je zatamnjen a detect dispalys ne pomaze.Pomagajte!

dujobl je napisao(la):
Imam karticu gainward mx440 agp 8x 64mb ddr vivo
Nikako ne mogu dobiti sliku na video out-u , a u tamo gdje bi trebalo da bude opcija da se ukljuci , to nije moguce uraditi jer je zatamnjena.Imam win 2000 prof. a drajvere sam probao sve moguce.Video in radi ali od out-a ni traga ni glasa.u uputstvu pise da kartica pri ukljucenju treba sama da detektuje tv ako je spojen na izlaz medjutim to se ne desava ,pa me zanima ima li ko kakav prijedlog.Ne mogu vjerovati da je ne ispravan izlaz ali ne znam sta vise da probam jer sam 10 puta mijenjao drajvere i svi se isto ponasaju, check box za tv out je zatamnjen a detect dispalys ne pomaze.Pomagajte!

Kada si ti nju kupio ? Ako si je kupio novo, onda je krajnje vreme da je vratis u firmu i neka oni ceprkaju. Jer cim prikljucis TV-OUT moras da dobijes sliku na TV-eu ili bar da ti je detect display otkljucan da mozes da ga koristis. A ako ti detect display ukljucen onda ti je problem softverske prirode. Ja ti savetujem da ti to vratis tamo gde si kupio ctp;

Verovatno ti je iskljucen nView Desktop Manager. Idi u Control Panel i tamo ga ukljuci. Posle toga ne bi trebalo da imas problema.

neka glupost u pitanju...

Nview desktop manager je ukljucen a detect displays moze da se pritisne ali kad kliknem slika malo zmirne na monitoru a sa tv-om se ne desi nista, dakle slike nema.Ne daje mi jedino mogucnost da kliknem na checkbox za tv ili dvi a analog display je checkiran.logicno jer njega vidi a ostale ne.Kad ugasim komp, i iskljucim monitor iz graficke , i ukljucim komp dobijem perfektnu sliku na tv! cim monitor ukljucim slike nestaje.Dakle karta je vjerovatno ispravna.Procitao sam da to moze biti ako monitor nije ddc2 kompatibilan , pa drajveri sami onemoguce ostale displeje, mada mi to nije logicno.Monitor je Samsung syncMaster3ne 14" .:rocket: Dakle i ja mislim da je softverski problem ,a sramotam e sad vracati karticu a i glupo mi je jer nemaju druge ovo je bilo po narudzbi, pa bih volio da to rijesim.Nisam od onih sto odustaju a nervira me jer znam da je neka glupost u pitanju.Imao sma prije mx420 tornado i radila je perfektno po pitanju tog tv izlaza, a isti je princip.
Dakle svako misljenje je dobro doslo, svidja mi se karta , uradjena je odlicno , ne grije se da se overklokovati dobro i volio bih je zadrzati.
Pozdrav svima
cheers

vjerovatno ispravna.Procitao sam da to moze biti ako monitor nije ddc2 kompatibilan , pa drajveri sami onemoguce ostale displeje, mada mi to nije logicno.Monitor je Samsung syncMaster3ne 14" .

Ja ne znam da li je Philips 14c (1996 godište) ddc2 kompatibilan, ali je kod mene radilo i sa njim, tako da je mala šansa da je zbog starog monitora

Ja sam uspeo da dobijem prvi put sliku na TV-u tek kada sam isključio monitor, kao i ti. Nakon promene drajvera (mislim da sam sa onih koji su došli uz karticu prešao na 29.xx) sam prvo dobio sliku u boji na monitoru i crno-belu sliku na TV-u, zatim "vratio" na 28.xx pa je tek onda sve proradilo.
(pri čemu sam usput zamenio kabl koji je bio "faličan").
Pod pretpostavkom da je dakle hardverski sve u redu (uključujući i kabl), trebalo bi ponovo "obrnuti" jedan krug drajvera i to jos od 28.xx negde, ko će ga znati...

Pozdrav

Vrh Dno