Šta je novo?

video nadzor preko WLAN-a

marcobc

Slavan
Učlanjen(a)
28.08.2005
Poena
309
Jedno pitanje za one koji su imali dodirnih tacaka sa ovom temom! Da li postoji neki progrm preko kojeg se moze vrsiti video nadzor preko wireless-a,a da pri tom ne koristim neki od programa kao sto su VNC ili RemoteDesktop

marcobc je napisao(la):
Jedno pitanje za one koji su imali dodirnih tacaka sa ovom temom! Da li postoji neki progrm preko kojeg se moze vrsiti video nadzor preko wireless-a,a da pri tom ne koristim neki od programa kao sto su VNC ili RemoteDesktop

Šta znači "video nadzor preko wirelessa".

Postoje wireless security kamere koje u sebi imaju ugrađen http i video stream server. Znači uloguješ se na IP adresu kamere i gledeša šta trenutno snima. Bolji modeli mogu i da zumiraju sliku, pomeraju se levo desno (ako su motorivoane i sl).

Hvala na odgovoru,nisam do sad cuo za te wireless security kamere.
Gde se one mogu nabaviti kod nas,i kolika im je cena ?

marcobc je napisao(la):
Hvala na odgovoru,nisam do sad cuo za te wireless security kamere.
Gde se one mogu nabaviti kod nas,i kolika im je cena ?

Nemam neku konkretnu ponudu. Google, Halo Oglasi.

Cene, mislim da je bilo 300€+. Moguće da je u međuvremenu padala cena.

ako je tolika cena,mislim da je isplativije onda uzeti neku slabiju masinu,pa preko kartice koja podrzava nadzor za 4 kamere i VNC-a ,imati uvid u desavanja!

Bezicne kamere kostaju po 70€, znam raspitivao sam se radio sam drugaru video nadzor.

Cak sam na ovom forumu nasao i link ka firmi, ali nema sanse da ga nadjem. Ili to bese na es?

Crash Owerride je napisao(la):
offtopic ili ne:
Meni bi trebala bezicna kamera sa dometom od 2 km.
Cena & rest - please neki info.

Za ovako velike razdaljine mislim da je bolje rešenje IP kamera koja se priključuje na neki AP sa ext. usmerenom antenom.

p.s. Pogledaj PM.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru magnus ;)
Ono sto meni treba jeste wireless kamera za otvoreno polje - gde bi jedina solucija bilo nesto sa jako malom antenom ili ako je moguce uopste bez antene

Do sada sam radio sa Trendnetovim kamerama http://www.trendnet.com/products/f_internetcameras.htm i pokazale su se kao vrlo dobro resenje. Postoje i zicna i bezicna resenja koja koriste b/g 2.4Ghz frekvenciju za bezicno povezivanje. Ipak im treba struja da bi se napajale, tako da bi i u tom polju morao da dovuces struju.

Kome treba kontakt nek trazi na PM.

Poslednja izmena:
Koja je okvirna cena tih wireless kamera,i gde se mogu kod nas nabaviti ?

Crash Owerride je napisao(la):
a ne moze na baterije ? (pa makar i da se pune svaki dan)
Ne postoji mogucnost da radi na baterije, osim da se pokusa sa akumulatorom, ali za to nisam siguran.

marcobc je napisao(la):
Koja je okvirna cena tih wireless kamera,i gde se mogu kod nas nabaviti ?
Najjeftinije se krecu oko 100€, sa prenosom i audia je oko 200€, wireless varijante istih su nekoliko desetina evra skuplje. Imas PM.

marcobc je napisao(la):

Pa cek uz softver za karticu koju ces da stavis u komp imas programcic da preko neta ili preko lokalne mreze pustas signal dalje! Sto to ne iskoristis? Jedino ako ti je problem da postavis neki komp samo za kamere.

@RasetaM
Hvala za tu informaciju! Nisam znao da taj program i to podrzava.

Pa da, ja sam do sada video 3 razlicite kartice i kod svih je software to podrzavao, cak mozes samo jedan port da odredis za to i da postavis sifru da se samo ti logujes.
Evo ja bas sada gledam kamere jedne firme koja ima javnu IP adresu i moze da im se pristupi samo preko http-a i to samo preko 3 porta, pokrenuo sam tamo serversku aplikaciju a kod mene na kompu klijent aplikaciju i sve radi, mada nisam probao preko modema ovo je preko stalne veze. Ali pouzdano znam da momak koji montira video nadzor kod mene u gradu postavlja ljudima to preko modema i da im sve radi, cak je podeseno tako da se modem racunara gde su kamere sam javi na poziv racunara od kuce, a i da salje poziv kad ima nekih pokreta u odredjeno vreme.

Nazad
Vrh Dno