Hvala druze na savetu. Mislim da sve ove sto rade na ICsee imaju okej nocni mod..ova moja CareCam pro slabo bas..jednom se desilo da mi noge dole snimi bez zamucenja,a celo telo i glava blur dok se krecem..uzas..da ne poverujes,posto ako je los lens ili muti ili ne muti..a ovo lapo lapo viđao nisam😂Kupuju se zato što su najjeftinije, nekad drže vodu a nekad ne.
Ja sam imao noname kineza i za svoju cenu je bio bez tih problema i može se reći korektan ali sam ipak prešao na Imou. Za nešto više $ dosta bolja kupovina.
to je, probao sam na 2 na trecem radi...ali na nekim radi na nekim ne, kineski swImaš drugi telefon da probaš? Nešto mi se ne čini da je do kamere.
Uzeo sam pre nekih malo više od godinu dana IMOU Cell 2. Aktivna mi je u kući gde nemam u blizini struju, tako da je non stop na bateriji, i radi samo danju kada nikoga nema kući i noću, tako da mi baterija "drži" po dva meseca. Imaš posebno solarni panel IMOU FSP12.Ekipo, neka preporuka za solarnu kameru da ne busim zidove, ne razvlacim kablove itd. Treba mi za vikendicu. Prvo sam razmisljao da uzmem neki Dahua set ili HikVision ali ne da mi se da razvlacim, provlacim, busim kablove itd. Nekako mi je solarna elegantnija uz naravno minus sto se baterije tice. Verujem da upola manje rade od propisanih specifikacija. Pikam neki Xiaomi, vidim da ima, ili ako na kraju ipak nema ni jedna krstena, da postavim kamere i razvucem ih do unutra na neko mesto pa neka udara na DVR neki.
Ako uzimaš PoE napajanje zasebno za sve kamere onda ti nije potreban taj snimač NVR5216-16P-EI jer on u sebi već ima PoE napajanje za svih 16 kamera.
Odlučio sam se za ovaj NVR NVR5216-16P-EI iz razloga sto sam dobio preporuku da neidem ispod 4,5mp dahua , i onda kad sam gledao i trazio nvr karakteristike stalno bi nalazio usko grlo i trazio sve jači i jači.
AI omogućen: 1-kanalni 32 MP@25 fps; 1-kanalni 24 MP@25 fps; 2-kanalni 16 MP@30 fps; 4-kanalni 12 MP@30 fps; 6-kanalni 8 MP@30 fps; 8-kanalni 6 MP@30 fps; 8-kanalni 5 MP@30 fps; 12-kanalni 4 MP@30 fps
Ovo je mozda presudilo , posto ce na kraju biti 8 kamera , da mogu da imam 6mp kamere u 30fps, da se vidi lepo . Uzo bi i poe napajanje , koje bi bilo dole nize u objektu , blize kamerama i lan kabal da ide do stana i nvr.
Sta preporučujete od kamera , da nebudu one sad one usko grlo, a da neode to ni predaleko , (skupo ) trebale bi da imaju mikrofon , da nemaju lazne alarme na lisce, ...
Da da ,na taj bez poe sam mislio greskom sam ovaj drug poslao. Al nisao sam nasao povoljno taj 5208 ei, a 5216 ei ima za 36.000.
Hteo sam da pitam al pitao sam ai, samo da vidimo kolko kosta ovo planinarenje, i neko strucan ako bi izmenio nesto.
Za Dahua NVR 5216-4KS2 (ili sličan model 5216-EI), preporučuju se Dahua IP kamere koje podržavaju rezoluciju i propusnost koju ovaj NVR može optimalno obraditi, bez stvaranja uskog grla. Ključni parametri uključuju rezoluciju, propusnost i kvalitet enkodiranja.
Preporučene kamere:
1. Dahua IPC-HFW2431T-ZS-S2 – 4 MP kamera sa varifokalnim objektivom (2.7-13.5 mm) i H.265 enkodiranjem, odlična za spoljašnju upotrebu.
2. Dahua IPC-HDW4431EM-AS – 4 MP dome kamera sa širokim vidnim uglom i dobrim noćnim performansama.
3. Dahua IPC-HFW5442T-ASE – 4 MP kamera sa AI funkcijama (detekcija lica, prepoznavanje vozila), takođe podržava H.265 enkodiranje.
4. Dahua IPC-HFW2831T-ZS – 8 MP kamera za veće detalje, ali može zahtevati više propusnosti i skladišta.
Sve ove kamere koriste H.265 kompresiju, što smanjuje zauzeće mreže i skladištenje, čime se izbegava usko grlo, a pružaju dobar balans između rezolucije i propusnosti za NVR 5216.
Uf skupa prica, morace nesto jeftinije da se trazi za pocetak.
Što se tiče kamera one su te koje daju sliku i sve zavisi koji senzor i objektiv je u njima.E sad ako bi ja isao na jeftinje kamere , od recimo 16.ooo din za 8mp, i ove od 5mp do 10.000 din , dali je kupovina tog nvr 5216 ei overtokill , ili bi ipak imalo smisla .
a koji poe preporučujes za ovaj poe , ako ipak ostanem pri tom, dal moze pogresnim izborom da se pravi usko grlo , kao kod pc .
Sposobnost dekodiranja | AI onemogućen: 1-kanalni 12 MP@30 fps; 2-kanalni 8 MP@30 fps; 3-kanalni 5 MP@30 fps; 4-kanalni 4 MP@30 fps; 8-kanalni 1080p@30fps AI omogućen: 1-kanalni 12MP@30fps; 1-kanalni 8 MP@30 fps; 2-kanalni 5 MP@30 fps; 3-kanalni 4 MP@30 fps; 7-kanalni 1080p@30 fps |
Sposobnost dekodiranja | AI onemogućen: 1-kanalni 12 MP@30 fps; 2-kanalni 8 MP@30 fps; 3-kanalni 5 MP@30 fps; 4-kanalni 4 MP@30 fps; 8-kanalni 1080p@30fps AI omogućen: 1-kanalni 12MP@30fps; 1-kanalni 8 MP@30 fps; 2-kanalni 5 MP@30 fps; 3-kanalni 4 MP@30 fps; 7-kanalni 1080p@30 fps |
Dahua AI (Aartificial Intelligence) ti je ustvari ta Analitika i to je sistem za prepoznavanje lica, brojanje ljudi, automobila i zgodna funkcija IVS - Intelligent Video System (koju inače poseduju i Dahua IP kamere od 8 MP)isteko rok od 10minuta za izmenu poruke , nisam znao za to , pa hteo sam jos da dodam
Zexoni hvala na iscrpnom odgovoru.
Malo me buni da kod ovog nvr nema opcija da ai omogucen, a pravo da ti kazem neznam sta tačno ni radi on.
Sposobnost dekodiranja AI onemogućen: 1-kanalni 12 MP@30 fps; 2-kanalni 8 MP@30 fps; 3-kanalni 5 MP@30 fps; 4-kanalni 4 MP@30 fps; 8-kanalni 1080p@30fps AI omogućen: 1-kanalni 12MP@30fps; 1-kanalni 8 MP@30 fps; 2-kanalni 5 MP@30 fps; 3-kanalni 4 MP@30 fps; 7-kanalni 1080p@30 fps
i aj ako nije bitan tolko ai, sad me buni ako uzmem kamere od 8mp 4k , a imam 8 kamera a ovde pise da na 7 kanala ovaj nvr , sad neznam dal snima u full hd , ili se gleda na u full hd, dal se time degradira ta 8mp kamera, iz tog razloga sam nesto i najvise isao na ei seriju nvr.
Nevidim u spec na dahua za ovaj nvr da ima u opisu mikrofon , jel to nemra da pise , ako kamera ima znači da ce da radi snimanje zvuka .
Na ovim kamerama malo mi smeta to crveno i plavo i ako svetli, hteo bi vise diskretnije sto se toga da budu , a malo vise mi smeta cena 😅
to da pokriju 40,50m , bi stajale na dva objekta spojena sirine 30ak metara , a bile bi i jos dve na 5metru i 25metru ukrstene , tako da bi one poduplale nadgledanje i one bi pokrile taj prostor bolje od ovih koje su na coskovima .
Mrežni propusni opseg | AI onemogućen: 160 Mbps dolazno, 160 Mbps snimanje i 80 Mbps odlazno AI omogućeno: 80 Mbps dolazno, 80 Mbps snimanje i 60 Mbps odlazno |
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari