Šta je novo?

Video nadzor - iskustva i saveti

Dve ip kamere i android tv,spojiš u lokalnu mrežu i pustiš ih preko aplikacije, a snimanje nek bude na memorijsku.

Vredi li doplatiti malo više za Imou Bullet 3C u odnosu na 2C model, ili su samo kozmetičke razlike?
I mene ovo zanima… da li je poboljšan algoritam detekcije ljudi? Ovako po review-ima deluje da je dosta bolje… ali kako je u praksi?
Dvojka zna dosta da zeza sa insektima noću i kada duva vetar sa granama

Može li savet drugari za kupovinu.
Potreban mi je kamera koja bi trebala da ispuni sledeće uslove:
1. Da bude pokretna u horizontali i vertikali i vrši patroliranje u koliko je moguće ili još bolje ako može da vrši praćenje objekta u koliko se naruši neka zadata zona
2. Da je apsolutno POE napajanje putem nekih od adaptera
3. Da može da radi bez NVR-a, samostalno priključena na ruter i internet konekciju LAN kablom ne Wi-Fi vezom
4. Da vrši snimanje na SD karticu
5. Da se pristupa obavezno putem mobilnog telefona live streamu i pregledu snimljenog sadržaja, po mogućnosti ako je moguće i iz nekog broswera
6. Dobar kvalitet snimka

Ne bi vršio eksperimente sa ovim kinezima od 5-6 'iljada, budžet nije problem.

1. Da bude pokretna u horizontali i vertikali i vrši patroliranje u koliko je moguće ili još bolje ako može da vrši praćenje objekta u koliko se naruši neka zadata zona
3. Da može da radi bez NVR-a, samostalno priključena na ruter i internet konekciju LAN kablom ne Wi-Fi vezom
5. Da se pristupa obavezno putem mobilnog telefona live streamu i pregledu snimljenog sadržaja, po mogućnosti ako je moguće i iz nekog broswera
6. Dobar kvalitet snimka

Samo da znaš da ove uopšte nisu jeftine...

U ponudi je sve vise jeftinih kamera poboljsanih performansi, sa novim sony senzorima i ja ih ne bih potcenjivao. Baciti za kameru 1000-2000€ to necu sigurno, niti mi treba. Dahua i slicni jos drze visoke cene za neke zastarele kamere, modeli od pre 10 godina. Zive od stare slave, ali konkurencija ne spava.

Može primer dobrih a povoljnih kamera sa sony senzorima da su neka budžet varijanta?

6. Dobar kvalitet snimka

Sve sto oces osim POE ne verujem da ima... Zasto bi to bio problem, ako vec dovlacis lan kabal, znaci zicna konekcija... Koristin vec pola godine jedna cruise 1 4mp i dve cruiser 2 od 5mp.evi par screenshotova... Za 60ak e na kp nema bolje (u prodavnici su dupli skuplje)

Prilozi

• Screenshot_20240409_193226_Imou Life.jpg
    Screenshot_20240409_193226_Imou Life.jpg
    303.6 KB · Pregleda: 148
  • 1000013669.jpg
    1000013669.jpg
    293 KB · Pregleda: 86
  • 1000013668.jpg
    1000013668.jpg
    315 KB · Pregleda: 89
  • 1000013253.jpg
    1000013253.jpg
    318.6 KB · Pregleda: 125
Poslednja izmena:
Sad trenutno je na finoj akciji Imou Cruiser SE+ od 3mp. Imaju mnogo modela, ne mogu da pohvatam razlike a cene slične.
2c, 2e, 3c, ovi Cruiseri nekoliko modela

Planiram da postavim Hikvision sistem kamera i DVR. E sad, od sprata(gde će stajati DVR) do prizemlja(TV), ima samo koaksijalni kabl, koji se više ne koristi, tj. slobodan je... S obzirom da DVR ima HDMI i VGA izlaz, da li postoji neki zgodan adapter, HDMI->Coax, mozda nešto ovako...

Ili imate neki drugi predlog?

To radi obrnutu stvar. da poveže HDMI ulaz na neki stari analogni TV. Zanači da bi camera morala da ima HDMI izlaz.

Naleteo sam na interesantan Bug na imou kamerama, koji verovatno neće nikome smetati ali da se zna

Ove kamere ne mogu nikako da isključe Smart IR on će u mraku uvek da bude uključen i nema načina da se disebluje.

Ako neko nadje način kako da se isključi Smart IR u noćnom režimu neka javi

Poslednja izmena:
Sve sto oces osim POE ne verujem da ima... Zasto bi to bio problem, ako vec dovlacis lan kabal, znaci zicna konekcija... Koristin vec pola godine jedna cruise 1 4mp i dve cruiser 2 od 5mp.evi par screenshotova... Za 60ak e na kp nema bolje (u prodavnici su dupli skuplje)
Da nema bolje pogotovo nocne fotke, ova moja sad ce tacno godinu dana kako traje i SD kartica od 128 GB dobivena

Prilozi

• Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    89.6 KB · Pregleda: 104
Naleteo sam na interesantan Bug na imou kamerama, koji verovatno neće nikome smetati ali da se zna

Ove kamere ne mogu nikako da isključe Smart IR on će u mraku uvek da bude uključen i nema načina da se disebluje.

Ako neko nadje način kako da se isključi Smart IR u noćnom režimu neka javi
Moje nemaju nijedna taj bag.. 4 i 5 mo cruiseri... Imas 4 opcije, pametan, u boji, infrared ili iskljucen nocni rezim...

Prilozi

• Screenshot_20240807_003402_Imou Life.jpg
    Screenshot_20240807_003402_Imou Life.jpg
    53.2 KB · Pregleda: 67
Imam i ja opcije ali ne radi kad staviš na off on posle vrati na on

Tako i treba da bude...

Koji je model?
Ovo kod mene je imou 2c 4mpix

Podesavam preko Smart dmss ja isključim ono se uključi samo, imam dve takve kamere

Tako i treba da bude...

Koji je model?
Ovo kod mene je imou 2c 4mpix

Podesavam preko Smart dmss ja isključim ono se uključi samo, imam dve takve kamere
Trenutno pogledano na ovaj sa slike, Sad pregledo sve su ok kamere
Ja koristim Imou na telefonu ,meni je ok nekako mi bolje i brze nego dmss

Prilozi

• Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    89.6 KB · Pregleda: 60
Sa tom kamerom ce ti raditi bilo koji, od 15W , pa na gore..Tendi, malih sam ugradjivao, bez reklamacija, vec x godina, a imas na tom istom sajtu, gde kupujes kameru i Ubiquiti PoE, povoljno [Poe-af/ 48V/15W]
Vaznije ti je da stavis cestit kabl, sa punim bakarnim paricama, cat 5e..[nema potrebe za cat 6 , samo ces se zlo-patiti, sa konektorima]
pozz

Sa kojom si zavrsio? Ja imam ICsee i nisam nesto presrecan nocnim snimcima.
I ja sam uzeo neku kinesku kameru i koristim ICSee iskreno nisam ni ja bas zadovoljan ali za te pare jos i dobro radi. Detekcija pokreta nije bas najbolja pa iz tog razloga ne vrsi snimanje jer ne detektuje ljude i to preko dana a za nocno snimanje da ni ne spominjem.

Možda je do iCSee aplikacije? izgleda da radi sve lošije. U poslednje vreme ne dobijam usnimljenu detekciju pokreta, kao ranije. Ne bih ponovo kupio iCSee kameru samo zbog aplikacije i kako se ponašaju sa korisnicima. Forsiraju da pređeš na cloud i da klikneš na reklamu. X za zatvaranje su smanjili maksimalno, a pri otvaranju prikazuju reklamu preko celog ekrana nekoliko sekundi. Ne znam da li se još nekome dešava da iCSee aplikacija sama otvori Aliexpress aplikaciju? Prođu sve reklame i pre nego što mogu da klikmen da pogledam kameru, aplikacija mi prebaci na Aliexpress aplikaciju na neki proizvod, tako da moram da zatvorim Aliexpress i da nastavim u iCSee dalje šta sam hteo.
Jedino je dobro što kamere podržavaju ONVIF pa ne koristim iCSee ako baš ne moram.

ICsee su stvarno napakovali svasta, ova kamera A7 za dan i nije losa. Ali nocu je katastrofa.(a tad bi trebala najvise, jel)
Pored nje sam uzeo preko A1, na nekom popustu, njihov "sistem". Kamera je osrednja, aplikacija je siromasna ali recimo nocu je 5x bolja od ICsee.
Trece kamera su one sto idu na HIK vision, na zgradi i to. Tu isto fali dosta funkcija appu.

Ne znam da li postoji neka srednja klasa, da aplikacija ima funkcije detekcije ljudi, pokreta. A da je night rezim pristojan?

Pogledaj nešto od imou, na aliju uz coins popuste može da se nadje po istoj ceni kao te iscee a kamere i aplikacija su 5x bolje.

Moram proveriti ako negde imaju podaci o senzorima koje koriste obe,ako je isti senzor krastavac...znajuci kineze kako stancaju...100 brendova isti proizvod

HDW1509T-A-LED​

Da li bi ova kamera bila dobar izbor za dahua hcvr7104h-nt snimac? Na snimac su povezane dve hdw2220rp-z i jedna analogna.
Ili neka bolja za oko 6000din?

DAHUA IPC-HDW5541TM-ASE-0208B-S3
Jel ovo ok IP kamera cena 16480din? Bila bi okrenuta ka ulici koja je oko 8m udaljena.

HDW1509T-A-LED​

Da li bi ova kamera bila dobar izbor za dahua hcvr7104h-nt snimac? Na snimac su povezane dve hdw2220rp-z i jedna analogna.
Ili neka bolja za oko 6000din?

DAHUA IPC-HDW5541TM-ASE-0208B-S3
Jel ovo ok IP kamera cena 16480din? Bila bi okrenuta ka ulici koja je oko 8m udaljena.
Ja bih stavio ovu:

Dahua HAC-HDW1239TU-Z-A-LED-0280 2.7-13.5mm FULL COLOR​

Hikvision mi promasi detekciju automobila u oko 10% slučajeva. Da li je bolje da stavim detekciju ljudi/vozila preko kamere ili preko NVR-a?

Nazad
Vrh Dno