Za tu visinu sve preko 4 mp. Nemoj ići na 2 mp.Koje kamere bi mi preporučili za veći objekat? Bile bi postavljene na visini od oko 4-5m, i da mogu detektovati pokrete, tj da se aktiviraju prilikom detekcije pokreta, i javljaju putem interneta. Za početak bi postavio 4 kamere, a možda kasnije ubacio još koju. Znaci snimač da ima oko 8 ulaza. Pronašao sam neke gotove setove, Dahua i Hikvision, i kreću se sa cenom oko 50ak hiljada dinara. Nisam upućen bas oko kamera ovog tipa, pa cisto da postavim pitanje, jer postoji tema, pa ako moze pomoć, da ne kupim nesto bezveze
a za koji snimac ? nvr, xvr, dvr ? Koliki je hard disk ? Kameru je najbolje birati prema situaciji na mestu postavljanja. Vise megapiksela ne mora da znaci da ce slika biti bolja, jer ona zavisi od vise faktora, ali sigurno znaci da je za vise MP potrebna i mnogo veca memorija. Ja imam kameru od 2MP koja mi daje 10 puta bolju sliku od druge koja ima 6MP. Kompleti na trzistu su najcesce samo jeftine igracke, tako da su velike sanse da neces biti zadovoljan takvim resenjem. Misljenja sam da je mnogo bolje staviti i samo dve kamere, ali da budu sigurne, kvalitetne i odgovarajuce nego staviti nesto samo radi reda, tek da se objekat okiti. Sem toga, ako je kamera u unutrasnjem prostoru i kvalitetna, mozes racunati da je verovatnoca dojave veca, a na otvorenom prostoru je velika mogucnost i laznih dojava i razocaravajucih kvaliteta snimaka u nekim situacijama jer nisu ni one svemoguce.Koje kamere bi mi preporučili za veći objekat? Bile bi postavljene na visini od oko 4-5m, i da mogu detektovati pokrete, tj da se aktiviraju prilikom detekcije pokreta, i javljaju putem interneta. Za početak bi postavio 4 kamere, a možda kasnije ubacio još koju. Znaci snimač da ima oko 8 ulaza. Pronašao sam neke gotove setove, Dahua i Hikvision, i kreću se sa cenom oko 50ak hiljada dinara. Nisam upućen bas oko kamera ovog tipa, pa cisto da postavim pitanje, jer postoji tema, pa ako moze pomoć, da ne kupim nesto bezveze
DORI standard | Distanca | |
Detekcija | 25ppm | 85,4 m |
Opservacija | 62ppm | 34,2 m |
Prepoznavanje | 125ppm | 17,1 m |
Identifikacija | 250ppm | 8,5m |
Evo da se javim, stigla kamera. Povezana na dahua NVR, radi. Slika je bolja od Hiseeu bullet koju sam spominjao ranije, i bliža je dahuama, može se reći da su razlike minimalne ako ih uopšte i ima. Nisam je probao noću, tj. zaboravio sam sinoć da proverim kako izgleda stream, proveriću večeras, navodno ima full color night vision. Dahue su dome tima, ova je turret, tako da bi ova u teoriji možda i imala bolju sliku noću zbog nedostatka tog zaštitnog stakla. Takođe, nema ništa od naprednih funkcija za procesuiranje slike, samo kontrast/osvetljenje/saturacija, ali snima u 30fps/1080p, dok 4k snima u 25fps. Što se tiče kvaliteta izrade, sama kamera je od metala u okruglom kućištu, i pakuje se u tehnički ne baš savršen oklop za montažu od plastike. Nije katastrofa, ali nije baš ni šampion. Napravio sam improvizovani nosač po uzoru na dahue i montirao sve dole pa sam onda sve zajedno fiksirao na kuću. Da sam morao da je montiram na licu mesta, ne bih bio baš srećan, tako da je to minus. Ne znam kako su rešene druge kamere ovog tipa, možda je to i standard. Takođe, konektor za LAN priključak je ogroman, prečnika je ~25mm dok je kod Dahue 20mm, i to nekome može biti nebitno, ali ja to volim sve da upakujem u zid i zaštitim od spoljnih uticaja jer ne verujem kineskom kvalitetu kablova. Nisam imao burgiju tog prečnika i sve je ostalo napolju da viri, niti je estetski, niti je funkcionalno prihvatljivo. Najgore mi je što ću kad nabavim burgiju morati da sve vadim napolje, proširim rupu pa opet provlačim kabl kako bih spojio. Malo sam se raspisao oko montaže ali možda će nekome značiti. U suštini sam zadovoljan, slika je iznenađujuće dobra i ovo svakako vredi 23e koliko je plaćeno.Ja sam uzeo ovu kinezaru da probam, ista priča, dahua onvif NVR, napajanje PoE. Dve kamere su dahua, treća je isto sa AE hiseeu bullet, sasvim korektna, ova kad stigne javljam utiske.
Neka fotka ne bi skodila🤭
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari