Nije zbog Purple-a. Imam bukvalno Purple u desktopu pored sebe, tih skroz. Vidi kako je to montirano u dvr-u, da nema nečega što prenosi vibracije i povećava buku.Pozdrav. Jel moze neko da mi kaze koji modeli hard diskova (3.5") za video nadzor su tihi i pouzdani? WD Purple 8tb koji sam juce postavio se poprilicno cuje dok radi, a problem je sto mi je rekorder u reku pored radnog stola. Jel dolazi u obzir i neki ssd 2.5"?
Hoces wifi kamere i jos sve na sd kartice, to je sve najlosije sto moze.Pozdrav,
Kupio bih 3-4 kamere Dahua IPC-HFW1430DS recimo za video nadzor u vikendici.
Da li one mogu da rade bez nvr tj da se snimci cuvaju na sd karticama?
Takodje, ako moze savet kako da resim net za te kamere.
Verujem da signal sbb rutera nece moci da dobaci do kamera, posto ce kamere biti napolju, na nekih 10 i 30m od njega.
Ideja mi je da to resim dodavanjem rutera kod svetlarnika.
Pitanje je da li to moze nekako da se poveze bez provlacenja kablova?
Hvala.
Evo jednog primera sa ahd 2,8mm kamerom od 5mpix dahua kako radi. Takva bulet sa zumom 2,7-13,5mm kod nas moze da se kupi za manje od 8000 din.
Ova kamera na snimku kod nas kosta 4000 din. i uopste nije losa. Snimac je dahua i moze se videti da se radi o dobrom softveru.
Kamera bi uvek trebala da ima kompenzacije BLC, HLC i WDR ili DWDR i obratite paznju i na to kada kupujete. Ima dosta korisnih informacija i na sajtu svezavideonadzor.rs za pocetnike, kako bi im bilo jasnije kako to izgleda i koliko znace te kompenzacije za sliku.
Ppoe napajanje je problematicno, zica u utp kablu je jako tanka i pravi otpor, sto pravi pad napona. Svaka kamera kada nema dovoljno napajanje prestaje da radi kako treba.Uzeo sam slicnu Dahua IP kameru u jesen 2019.godine, imao sam problema prilikom montaze na PoE, nikako nije hela da proradi pa sam sproeo jos jedan UP kabl i poveao po 3 zicice za napajanje i tek tad je proradila kamera. Tacno 3 godine je radila besprekorno dok nije pocela da prijavljuje nizak napon baterije i prestala sa radom. Ovlaceni servis je korektno predlozio da im onesem kameru da je pregledaju i daju mi ponudu za opravku. Nisam prihvatio, abavio sam bateriju, zamenio i 2 nedelje je kamera radila. Kad sam detaljnije prlegledao plocicu vidljivo je bilo da su menjani neki elementi (2 diode i 1 tranzistor). Pokusaj da se oni zamene nije dao rezultat i ponovo sam se obratio servisu u nadi da oni imaju seme i uputstva za defektazu i opravku na sta sam dobio odgovor da oni to ne rade vec menjaju celu plocu, znaci srafciger servis. A kamera je bila na popustu, nee znacajnom.
Zakljucak, ne isplati se dati pare nasim trgovcima jer prodaju kamere koje su vec prolematicne i kad im prodje garacija vrlo brzo pokvare i tada mozes da ih bacis.
Problem je za razvlacenje kablova do kamera, tako da ta varijanta mora da otpadne.Ti HDD rade 24h dnevno 365 dana u godini i vremenom postaju sve bucniji, preporuka je da budu van prostora gde boravite.
Hoces wifi kamere i jos sve na sd kartice, to je sve najlosije sto moze.
SD kartica i wifi ima jedino smisla kada imaš jednu ili 2 kamere, za sve više treba kabl i nvr ako hoćeš da radi kako treba
Pozdrav,
Kupio bih 3-4 kamere Dahua IPC-HFW1430DS recimo za video nadzor u vikendici.
Da li one mogu da rade bez nvr tj da se snimci cuvaju na sd karticama?
Takodje, ako moze savet kako da resim net za te kamere.
Verujem da signal sbb rutera nece moci da dobaci do kamera, posto ce kamere biti napolju, na nekih 10 i 30m od njega.
Ideja mi je da to resim dodavanjem rutera kod svetlarnika.
Pitanje je da li to moze nekako da se poveze bez provlacenja kablova?
Hvala.
Vidim i ja da je "no name", ali cini mi se da je slika prihvatljiva, tj. nije uopste losa u odnosu na cenu sve ukupno.pa mozes da probas sa P6SLite, pise da je alternativa. HD je dobar, ostalo je "no name".
Ako hoćeš kvalitet, za ne tako mnogo para, ovakav setup je kod mene, radi savršeno.Preporuka za neki set od 4-5 kamera sa nvr-om za kucu i dvoriste? Za pocetak, pa bih posle mozda dodao i pametno zvono i jos neku kameru. Verujem da je lakse ako je wifi, mada ne bi mi bio problem ni da razvucem mrezne kablove.
Procitao sam poslednjih 15ak strana, ali tu ima svasta, od zakona, do raznih kamera.
Da li se isplati porucivati sa alija? Vidim da tamo imaju ove imou sto pominjete i nvr. Ali ako ima nesto za ne tako skupe pare kod nas, mozda se ne bih zezao sa alijem, pa cekao da stigne, pa porezi ako budu..
Riješeno, probem je bio u premalom birate... Ako neko bude imao sličnu situaciju.Ako može mala pomoć, treba mi vaše mišljenje.
Naime, na jednu od kamera imam problem da mi je slika zrnasta (dakle nije skroz čista) i da mi ne na svakih mozda 3 sekunde slika kao da se zamuti na nekim delovima (kao da pulsira), pa se vrati u normalu... Vjerivatno ima neki kontakt ali ne znam koji. Šta može tu biti problem?
Promijenio sam novi kabal, nova je kamera, stavljen novi bnc konektor. Pada li Vam nešto na pamet jer nemam drugu kameru da bih uspio da probam? Jedino što nisam probao je naponski konektor ima li on neke smetnje, pa da smeta kameri da normalno radi, ali opet na tom napajanju je kamera od 4mp koja savršsno radi. Jedino konektor od napajanja kod kamere ili kod uredjaja da ima neki kontakt... Ne znam 🤔
IP kamere mogu i bez dvr da rade, ali tebi je problem domet wifi. Probaj sa extenderom (ripiter) da pojacas wifi.Imam problem sa video nadzorom .Često one kamere koje su mi najdalje od rutera "ispadaju" iz sistema .Često se usporavaju ili treba im previše vremena da se ulogujem na live prenos .Sve kamere su mi na wi fi-u.Video sam da kamere imaju i priključak za lan kabl ,da li mi je onda potreban i Dvr?
U pitanju su imou kamere (IPC f42)?
Ma da, ali znatno poskupljuje jer treba i switch i kvalitetniji kablovi i provlacenja kablova, kanalice, krimpovanja...Ako već ima priključak za LAN, a nije problem da dovuče mrežni kabl do kamere, mislim da će to biti najstabilnije rešenje. Ako ništa drugo, bar neće zavisiti od kvaliteta WiFi signala.
Poskupljuje naravno...uvek je bilo skuplje je i bolje.Ma da, ali znatno poskupljuje jer treba i switch i kvalitetniji kablovi i provlacenja kablova, kanalice, krimpovanja...
Pa kako ces na lan vezu kad je preko ulice ?Pa da ,problem je u dometu wi fi-a ,ali problem je što mi je ta zadnja kamera na drugoj kući (deli nas ulica )tako mi je bilo najlakše preko wi fi-a,ali nije bas najsrecnije rešenje .Nekada radi savršeno,učita za sekundu,a nekad kada mi bas treba da pogledam nešto ,ona kao za baksuz neće .A sta mi je potrebno da bih povezao kamere preko LAN-a?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari