Šta je novo?

Video nadzor - iskustva i saveti

nisnis

Poštovan
Učlanjen(a)
11.06.2019
Poena
60
@nisnis gDMSS Plus, ne znam samo da li podrzava kamere drugih proizvodjaca, ali Dahuine ekstra sljakaju
Hvala ali mislio sam na PC verziju...pa na taj nacin da se radi local recording (ako neki program to podrzava)

Uopste nisam u ovom svetu kamera, ali vidim da ONVIF Device manager lepo detektuje kamere i lepo se vidi, samo ne vidim opciju za snimanje

alex303

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
19.04.2005
Poena
1,645
Postoji li neki nacin da jednostavno kliknem na neku ikonicu i vidim sta se desava na kameri? Hvala.
Postoji.

Napravi prečicu do VLC playera na desktopu i daj joj neko ime koje tebi ima smisla. Na primer "Kamera Garaža". Desni click na prečicu i odaberi Properties. U polju target odmah iza vlc.exe napravi razmak i dodaj rtsp link do kamere u ovom formatu:

Kod:
rtsp://username:[email protected]:5544/stream2

Username i password u linku zameni sa svojim. Isto važi za IP adresu i port. Finalna prečica treba da izgleda ovako.

Kod:
C:\VLC\vlc.exe rtsp://username:[email protected]:5544/stream2

Odnosno ovako

1695071644672.png

Klikom na tu prečicu se automatski startuje VLC player i kreće live stream sa kamere. Nema potrebe za ručnim logovanjem i ubacivanjem ONVIF linkova. Takođe imaj na umu da ONVIF link može da ima drugačiji format ali je metodologija ista.

urade

Slavan
Učlanjen(a)
25.03.2004
Poena
330
Aplikacija DMSS mi trazi dodavanje uredjaja jer ne vidi ni jedan uredjaj. Kada ukucam SN dvraizadje mi obavestenje da je dvr vec povezan na moj postojeci nalog.
Da li je jos neko imao ovaj problem?

urade

Slavan
Učlanjen(a)
25.03.2004
Poena
330
Da dahua,a dmss za ajfon ako je bitno. Ne znam kada je prestalo da radi. Sada nisam kod kuce i kada sam hteo da pogledam kamere desilo se ovo gore opisano.
3 kamere su nakacene na dvr,isto dahuao ali ne znam tacan model.

Vrh Dno