Ti ces imati iskustvo (lose) kada budes kupio tu kameru.
koji imas dahua dvr, koji je model, malo prciziraj pa ces dobiti neku kameru, koja je fokalna duzina tih kinezaNeka preporuka za AHD kameru? Imamo neki Dahua DVR, na njemu neke kineske AHD igračke od kamera, 2 crkle, trebalo bi to menjati pa da se ujedno stavi nesto pristojnije.
pre bih rekao da je u pitanju slabo napajanje ili blizina nekog uredjaja ili napojnog kabla 220, neke kamere su osetljivije na gubitak napona, meni se desavalo da kamera preko dana radi top, a nocu se ugasi kad predje u nocni rezim rada, jer IR diode povuku vise struje i ona se ugasi, kako dodje jutro ona proradiNa jednoj kameri samo nocu mi se pojavljuje nesto kao dupla slika koja se krece (al sam ga objasnio)🙄. U pitanju je dahua kamera hdw2220rp-z i povezana je na hdcvi snimac. Sta li moze biti uzrok?
pisi propalo, mnogo bolje i skuplje kamere ne mogu da odrade to, sva ta kineska cuda sto pise 8k i slicno je full hd u stvari ili neka interpolacija i to ti je to, ozbiljna kamera koja bi to radila kao sto ti zelis je skupa ko bubreg a pritom ti treba odovorajaci dvr, sofver i ostalo. Koristim dosta tih kinezara i postavio sam ih more, dobre su da bacis oko na neku situaciju ili da pregledas ko se krece oko kuce ili tako nesto. neupotrbjive su za nesto ozbiljnije, imas kao neku cheap ip opciju da uzmes te kineske pa ih vezes na neki Nvr, ali opet neces dobiti nista bolju slikuKupio sam kinesku kameru, model tv-xm9825g, sa 2 objektiva, navodno jedan je 3.6mm, drugi 12mm.. zoom 8x itd...sto se kamere tice skroz ok radi preko wifi mreze, snima FHD i SD...snimci su ok, slicni live prenosu na FHD, ali kada se zumira sacuvani snimak, ne vide se npr.tablice na vozilu, lica prolaznika itd....onda sam probao da snimim sa zoom-om, razlika je neverovatno bolja, sve se vidi odlicno i tablice, cak i sotni natpisi na odredjenim objektima, ali sa tim zoom-om koji mora biti minimum 3.6x jer se tada aktivira drugi objektiv, dobijam mnogo manji vidik u odnosu na wide mode...
Sada me interesuje jel zna neko mozda da li ove kamere sa jednim objektivom, a navodno 10 ili 12mpx imaju bolji zapis bez zoom-a?
To su npr kamere poput ABQ-A6, ABQ-A8 itd...
Imam injector sa jedne strane, a splitter sa druge. Da li na taj način postoji šansa da je spalim?
Zašto postoji pad napona na tih 20m? Da li je problem slab kvalitet UTP kabla? Mislio sam da za tu manju dužinu može bilo koji pa sam uzeo neki jeftin cat5e. Ako je to problem, značilo bi da predložite neki kvalitetniji UTP kabl gde neće doći do ovakvog pada napona ili makar predlog za te strujne kablove jer vidim tu razne oznake, ne znam koji bi odgovarao, pa da vidim šta bi se više isplatilo.
Ova prva kamera mi je za test, ako se odlučim za više njih, svakako uzimam PoE switch koji bi, ako sam dobro shvatio, trebalo da reši ovaj problem.
Vidim druze da me tagujes pa da ti pomognem to sto ti gasi sirenu i svetlo to je sto kamera nema dovoljno struje isti problem sam i ja imao, kojeg sam uspesno resio.Uzeo sam jednu Imou Bullet 2 4MP (IPC-F42FEP) kameru za probu pre nego što potencijalno uzmem i drugu ili još nekoliko njih. Hteo sam da je testiram pre nego što je otac odnese u selo u HR, a pošto kabl od njenog napajanja ne bi bio dovoljno dugačak, uzeo sam pasivni PoE injector i splitter i UTP kabl od 20m. Ispostavilo se da tako povezana sirenu neće da upali, a ni svetlo ne sija konstantno već se primećuje blago treperenje. Sve je okej na njenom napajanju.
Da li se ovaj problem rešava kupovinom PoE switch-a? Ako se ispostavi da nećemo kupovati više nijednu kameru, da li u tom slučaju može biti dovoljno nešto drugo (aktivni PoE injector i splitter možda?), da se ne kupuje takav switch (ako on uopšte rešava problem)?
A inače kvalitet slike sa kamere je sasvim pristojan, tako da @LukasP možda možeš da pogledaš Imou Cruiser 4MP koja je vrlo slična ovoj, a može da se rotira.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari