Video nadzor - iskustva i saveti

Vuk95

Flash Drive
Učlanjen(a)
03.05.2017
Poruke
30
Poena
8
Ok, shvatio sam da je najbolja opcija da uzmem dvr i da snima na hdd.
Jel imate neku preporuku koji dvr da uzmem? Video sam da ima na KP ceo set dvr sa 4 kamere, ali meni ne treba toliko, dovoljna mi je jedna kamera i dvr. Jel ima neki jeftin a da valja? Vidim da ih ima i za 50e novi, čak i za manje od 50e.
 

bakara

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poruke
8,802
Poena
113
prema kamerama biras DVR
Ne bi imalo smisla da imas kamere od 5mpix a da dvr snima u 1080N a to su ti najjeftiniji.
 

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
8,595
Poena
83
Kod mene je slična situacija ali sam do TV imao provučen mrežni kabl tako da sam kroz njega pustio HDMI signal na TV.

Ali pre toga sam koristio aplikaciju, za webos nema rešenja, ali za android koristim istu apk kao za mobilni telefon (DMSS dahua)
Probaj tako, mada je mnogo bolje lan to HDMI resenje.

Sony Android TV play store kaže "ta aplikacija nije dostupna za ovaj TV". Dakle, pretraga shvati koju apliakciju tražim, ispiše njeno celo ime, ali ne otvara stranicu aplikacije i ne dozvljava DL. Zato sam pitao koji TV to može native ili koji USB stick da uzmem, pa da teram preko njega.
 

bakara

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poruke
8,802
Poena
113
To je ograničenje ATva

DMSS nije android TV aplikacija već mobilna aplikacija, zato je nema u pretrazi.

tako da jedino da probaš sideload pa da ubacis u TV i probaš da li će da radi

za dahua dvr ima gomila klon aplikacija valjda će neka da radi, vredi probati.
Samo trebaće tu i mis da bi mogao da koristiš aplikaciju to sa daljinskim neće ići nikako.

Na kraju uvek može android box
 

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
8,595
Poena
83
Verovatno će najlakše i da bude sa nekim android box, samo koji provereno radi sa gDMSS?
 

bakara

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poruke
8,802
Poena
113
Meni radi na tri komada.
Stari koji verovatno nema da se kupi h96pro+
I na dva nova koja ima u oglasima A95x3 f3, i A95X3 f4

mislim da će da radi na bilo kojem boxu sa full androidom jedino što izlazi upozorenje da su rutovani na vrhu ekrana ali imaš punu funkcionalnost mobilne aplikacije

Ne reče da li možeš da provuces lan kabl od dvr do TV?
 

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
8,595
Poena
83
Ne, nema mogućnost bilo kakvog kabla.
DVR je u zajedničkim prostorijama objekta i dogovor je da svi idu WiFi. A taj ruter nema ni pristup internetu, tako da ne možeš remote da pogledaš bilo šta. Dodje mi da nagrdim fasadu i pored postavim još po jednu kameru.
 

bakara

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poruke
8,802
Poena
113
Ok, ali svakako probaj prvo da ubacis aplikaciju na taj android TV To te ne košta ništa, pa možda prodjes bez kupovine bilo čega.
 

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
8,595
Poena
83
Sony mi je kod kuće, a na toj lokaciji svakako kupujem novi TV, pa mi je svejedno šta ću da uzmem. Zapravo, još 2. Jedan za te kamere, a drugi za kamere nad kojima ja imam punu kontrolu, pa mogu da vezujem kako god hoću.

Televizori će se koristiti samo za tu namenu, ujutru se uključi, pokazuje kamere, uveče se isključi.

Imam jedan Fox, u njega definitivno moram neki android box, jer on ima neki android koji sam sebe jedva gura, a ne 4 kamere simultano. Ali probaću i na njemu kako radi. To je treći TV u istom prostoru, samo u drugoj prostoriji, pa ne moraju da budu isti.
 

psy

Flash Drive
Učlanjen(a)
05.08.2005
Poruke
27
Poena
1
pozdrav od mene, totalnog laika sto se tice video nadzora

zanima me da li se isplati da kupim 2 poe kamere, poe switch i nvr da to sastavim

npr


plus neki hdd

jurim ove poe kamere jer sam jos pre par godina izvukao ethernet kablove od rutera do nekih mesta u i oko kuce gde sam planirao kamere

ili sam u zabludi i imam neku bolju soluciju. ako imam, recite sta i kako

voleo bi da izbegnem provlacenje drugih napojnih kablova ako je moguce
 
Poslednja izmena:

bakara

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poruke
8,802
Poena
113
IP kamere su skupe o tome smo pricali na prethodnim stranama, tako da ako mislis da iskoristis te kablove nemas bas puno izbora osim da kupujes neke kineze sto ti ne bih preporucio.

Druga opcija su CVI kamere od dahua gde za te novce verovatno mozes da stavis i kamere od 8mpix a mozda mozes i da iskoristis postojece kablove to bi neko morao da pregleda.
 

psy

Flash Drive
Učlanjen(a)
05.08.2005
Poruke
27
Poena
1
to vec deluje prihvatljivo, hvala ljudi. javicu se ako zapne nesto pri montazi
 

solomonbg

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
24.12.2006
Poruke
1,613
Poena
63
U zgradu ugradjuemo video nadzor. Da li ima neko predlog gde kupiti metalne/pvc ormarice sa kljucem u kojem bi se nalazio snimac? U Beogradu ili da porucim? generalno nista ne nalazim? a treba nam bilo sta, jeftinije. Snimac je jedno 20x30 cm okvirno...

Imamo komplet polovnu ispravnu opremu doniranu od komsije, samo nam fali HDD i to smo kupili.

Takodje ako ima neko da radi ugradnju povoljno i ok u Bgd (zgrada u Zarkovu) javite mi na PM :) Vec smo nasli nekoga na oglasima ali jos nismo ugovorili posao. Pa ako se neko sa bencha time bavi, javite....
 
Vrh Dno