Šta je novo?

Video nadzor - iskustva i saveti

Vuk95

Flash Drive
Učlanjen(a)
03.05.2017
Poruke
41
Poena
8
Ok, shvatio sam da je najbolja opcija da uzmem dvr i da snima na hdd.
Jel imate neku preporuku koji dvr da uzmem? Video sam da ima na KP ceo set dvr sa 4 kamere, ali meni ne treba toliko, dovoljna mi je jedna kamera i dvr. Jel ima neki jeftin a da valja? Vidim da ih ima i za 50e novi, čak i za manje od 50e.
 

bakara

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poruke
9,656
Poena
113
prema kamerama biras DVR
Ne bi imalo smisla da imas kamere od 5mpix a da dvr snima u 1080N a to su ti najjeftiniji.
 

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
9,047
Poena
113
Kod mene je slična situacija ali sam do TV imao provučen mrežni kabl tako da sam kroz njega pustio HDMI signal na TV.

Ali pre toga sam koristio aplikaciju, za webos nema rešenja, ali za android koristim istu apk kao za mobilni telefon (DMSS dahua)
Probaj tako, mada je mnogo bolje lan to HDMI resenje.

Sony Android TV play store kaže "ta aplikacija nije dostupna za ovaj TV". Dakle, pretraga shvati koju apliakciju tražim, ispiše njeno celo ime, ali ne otvara stranicu aplikacije i ne dozvljava DL. Zato sam pitao koji TV to može native ili koji USB stick da uzmem, pa da teram preko njega.
 

bakara

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poruke
9,656
Poena
113
To je ograničenje ATva

DMSS nije android TV aplikacija već mobilna aplikacija, zato je nema u pretrazi.

tako da jedino da probaš sideload pa da ubacis u TV i probaš da li će da radi

za dahua dvr ima gomila klon aplikacija valjda će neka da radi, vredi probati.
Samo trebaće tu i mis da bi mogao da koristiš aplikaciju to sa daljinskim neće ići nikako.

Na kraju uvek može android box
 

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
9,047
Poena
113
Verovatno će najlakše i da bude sa nekim android box, samo koji provereno radi sa gDMSS?
 

bakara

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poruke
9,656
Poena
113
Meni radi na tri komada.
Stari koji verovatno nema da se kupi h96pro+
I na dva nova koja ima u oglasima A95x3 f3, i A95X3 f4

mislim da će da radi na bilo kojem boxu sa full androidom jedino što izlazi upozorenje da su rutovani na vrhu ekrana ali imaš punu funkcionalnost mobilne aplikacije

Ne reče da li možeš da provuces lan kabl od dvr do TV?
 

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
9,047
Poena
113
Ne, nema mogućnost bilo kakvog kabla.
DVR je u zajedničkim prostorijama objekta i dogovor je da svi idu WiFi. A taj ruter nema ni pristup internetu, tako da ne možeš remote da pogledaš bilo šta. Dodje mi da nagrdim fasadu i pored postavim još po jednu kameru.
 

bakara

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poruke
9,656
Poena
113
Ok, ali svakako probaj prvo da ubacis aplikaciju na taj android TV To te ne košta ništa, pa možda prodjes bez kupovine bilo čega.
 

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
9,047
Poena
113
Sony mi je kod kuće, a na toj lokaciji svakako kupujem novi TV, pa mi je svejedno šta ću da uzmem. Zapravo, još 2. Jedan za te kamere, a drugi za kamere nad kojima ja imam punu kontrolu, pa mogu da vezujem kako god hoću.

Televizori će se koristiti samo za tu namenu, ujutru se uključi, pokazuje kamere, uveče se isključi.

Imam jedan Fox, u njega definitivno moram neki android box, jer on ima neki android koji sam sebe jedva gura, a ne 4 kamere simultano. Ali probaću i na njemu kako radi. To je treći TV u istom prostoru, samo u drugoj prostoriji, pa ne moraju da budu isti.
 

psy

Flash Drive
Učlanjen(a)
05.08.2005
Poruke
50
Poena
8
pozdrav od mene, totalnog laika sto se tice video nadzora

zanima me da li se isplati da kupim 2 poe kamere, poe switch i nvr da to sastavim

npr


plus neki hdd

jurim ove poe kamere jer sam jos pre par godina izvukao ethernet kablove od rutera do nekih mesta u i oko kuce gde sam planirao kamere

ili sam u zabludi i imam neku bolju soluciju. ako imam, recite sta i kako

voleo bi da izbegnem provlacenje drugih napojnih kablova ako je moguce
 
Poslednja izmena:

bakara

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poruke
9,656
Poena
113
IP kamere su skupe o tome smo pricali na prethodnim stranama, tako da ako mislis da iskoristis te kablove nemas bas puno izbora osim da kupujes neke kineze sto ti ne bih preporucio.

Druga opcija su CVI kamere od dahua gde za te novce verovatno mozes da stavis i kamere od 8mpix a mozda mozes i da iskoristis postojece kablove to bi neko morao da pregleda.
 

psy

Flash Drive
Učlanjen(a)
05.08.2005
Poruke
50
Poena
8
to vec deluje prihvatljivo, hvala ljudi. javicu se ako zapne nesto pri montazi
 

solomonbg

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
24.12.2006
Poruke
1,695
Poena
63
U zgradu ugradjuemo video nadzor. Da li ima neko predlog gde kupiti metalne/pvc ormarice sa kljucem u kojem bi se nalazio snimac? U Beogradu ili da porucim? generalno nista ne nalazim? a treba nam bilo sta, jeftinije. Snimac je jedno 20x30 cm okvirno...

Imamo komplet polovnu ispravnu opremu doniranu od komsije, samo nam fali HDD i to smo kupili.

Takodje ako ima neko da radi ugradnju povoljno i ok u Bgd (zgrada u Zarkovu) javite mi na PM :) Vec smo nasli nekoga na oglasima ali jos nismo ugovorili posao. Pa ako se neko sa bencha time bavi, javite....
 

cobraman

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
05.02.2009
Poruke
1,088
Poena
48
Hikvision IP kamera - problem sa playbackom

Pozz svima ko se razume neka pomaze... Imam hikvision 6mp ip kameru, i napaja se preko POE adaptera, ima u sebi mikro sd... Nikakvi snimaci i sl... Nervira me sto mi prilikom playbacka izbacuje gresku sa slike, da je previse konekcija ka kameri i sl... Slika ispod... Kada restartujem aplikaciju opet pregledam par snimaka i opet greska... Sve probano, apdejtovano i sl... Googlam da je zbog poe pa se tripuje... Inace poe samo jedan ulaz iz modema i jedan izlaz ka kameri...
 

Prilozi

  • Screenshot_20220103_221234_com.hikvision.hikconnect.jpg
    Screenshot_20220103_221234_com.hikvision.hikconnect.jpg
    49.5 KB · Pregleda: 31
Poslednja izmena od urednika:

Zuel

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
30.07.2020
Poruke
430
Poena
28
a koliko ljudi je povezano sa tom kamerom ? Ako si sam, probaj sa promenom passworda ili sa resetom kamere, mozda je i hakovana ko zna. PoE je napajanje kroz utp kabl, nema to nikakve veze sa pregledom snimaka.
 

cobraman

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
05.02.2009
Poruke
1,088
Poena
48
Samo ja niko drugi, ja ugradio novu, initializovao, povezao sa aplikacijom, dodelio oass za kameru i pass za aplikaciju...
 

dzonihsv

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
18.11.2007
Poruke
5,640
Poena
113
Ukloni je sa neta ako možeš i vidi onda šta se dešava... Lokalno se login-uj.
 

zexoni70

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
30.10.2007
Poruke
1,379
Poena
48
Hikvision IP kamera - problem sa playbackom

Pozz svima ko se razume neka pomaze... Imam hikvision 6mp ip kameru, i napaja se preko POE adaptera, ima u sebi mikro sd... Nikakvi snimaci i sl... Nervira me sto mi prilikom playbacka izbacuje gresku sa slike, da je previse konekcija ka kameri i sl... Slika ispod... Kada restartujem aplikaciju opet pregledam par snimaka i opet greska... Sve probano, apdejtovano i sl... Googlam da je zbog poe pa se tripuje... Inace poe samo jedan ulaz iz modema i jedan izlaz ka kameri...
Koji model kamere je u pitanju i da li si eventualno probao da je apdejtuješ na zadnji firmware i vratiš na fabrička podešavanja, pa onda polako sva setovanja iznova, možda u nečemu grešiš...
 

cobraman

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
05.02.2009
Poruke
1,088
Poena
48
Hikvision DS-2CD2163G0
Sve odradjeno reset, apdejt... Dugo nema firmwera novog... Kada se uzivo pregleda, sve ok glatko super... Ali preko aplikacije njesra! Preko platforme njihove nema greske, moze da se vrti kako god... Samo hik zeza
 

Zuel

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
30.07.2020
Poruke
430
Poena
28
imam istu takvu ali je ne koristim, vec wifi od 4MP bulet i nisam nista slicno primetio. Pogledao sam malo komentare o aplikaciji hik-connect na play store i vise njih se zali na poslednju verziju, a jedan navodi da se razlikuje i da je bolja verzija koja se skida pomocu skeniranja QR koda. Kod mene je verzija v4.20.2.1218 i kad probam da je azuriram izlazi mi obavestenje da nema novijih verzija... a na play store ne vidim da mi je instalirana neka od ponudjenih verzija, pa pretpostavljam da sam je instalirao preko QR koda, vise se i ne secam.
 

zelko.d

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poruke
738
Poena
16
Kakav ti je net, tamo?
Uzivo je jedno, imas po dva strima i ne "jede" toliko net, dok pregled snimka ide u max kvalitetu, tj."gura" i do nekoliko MB/s...
Druga stvar, koja je mozda u opciji, je sama SD kartica..Koje brzine citanja/pisanja? Preporucuju kategoriju 10, da je minimum, za takve stvari..
pozz
 

cobraman

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
05.02.2009
Poruke
1,088
Poena
48
Supernova net, 120/15...ok radi...kartica je klasa 10...moracu da probam da je napojim direkt na napojni kabal a lan raskacim sa poe i direkt u modem pa da vidimo ondak...
 

zelko.d

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poruke
738
Poena
16
Dovoljno je da se nakacis u lokalnoj mrezi i vidis sta se desava...
 

Devil 2000

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
21.12.2001
Poruke
694
Poena
43
Da li neko koristi android aplikaciju za kamere XVR PRO, ona dolazi uz AHD dvr komplet sa 4 ili 8 kamera za neke sitne pare.
Desilo se da je pre nekih 10tak dana aplikacija nestala iz google play store i automatski se izbrisala sa svih nasih android telefona.
Kada skinem aplikaciju preko drugih sajtova koji nisu app store, ona bude jedan dan i opet nestane.

Da li je neka druga aplikacija zamenila ovu, ili je ova skinuta zbog nekih virusa/spijuniranja i sl.?
Jel neko zna sta je problem.
 
Vrh Dno