Šta je novo?

Video nadzor - iskustva i saveti

Apple

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.07.2009
Poruke
5,734
Poena
63
Imam jednu ideju. Gde ti se nalazi taj DVR jel na necemu crvstom tipa sto? Probaj staviti nesto mekse ispod nozica da ublazava zvuk,mozda ti to pomogne ako ne onda ga moras premestiti negde drugde...
 

bakara

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poruke
9,656
Poena
113
HDD pravi buku a ne dvr

Izoluj podnožje diska sa nekim tankim izolacionim materijalom da ne prenosi vibracije diska na kućište.
Dvr takodje stavi na neku mekšu podlogu

Ili na kraju promeni HDD unutar dvr nadji neki koji pravi manje vibracija
 

dzonihsv

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
18.11.2007
Poruke
5,640
Poena
113
Purple zapravo ne pravi mnogo vibracija (ako je ispravan disk naravno). Imam jedan pored sebe i pipam ga upravo. Bukvalno leruje i veoma slabo vibrira (radi inače, ne gasim ja diskove nikad).
 

bakara

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poruke
9,656
Poena
113
Bruji kućište ulazi u rezonancu i vibrira...
Vibracije zavise i od starosti diska ne moraju tvoj i njegov biti isti.

Meni je na tavanu dvr pa nekada mogu da ga čujem
 

dzonihsv

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
18.11.2007
Poruke
5,640
Poena
113
Naravno da bruji kućište, ali kažem da Purple kao disk (koristio sam 1, 2 i 4TB Purple diskove, sada samo 4TB) nije bučan. I ovi stariji od 1 i 2TB su bili isto tihi kao i ovaj od 4TB. Šta god je kod njega problem, to nije sam disk (ako je ispravan). I ako promeni disk, može se desiti da neće dobiti ništa.
 

bakara

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poruke
9,656
Poena
113
Zamena diska na kraju, prvo neka ga izoluje od kućišta
buka nema od čega da bude nego od diska ma koliko on trebao da bude tih
 

Korisnik 3579

Flash Drive
Učlanjen(a)
11.06.2021
Poruke
38
Poena
8
@Apple @bakara Stavio sam između DVR-a i stočića pamučnu krpu koju sam poduplao. Vibracije sa DVR-a se sada manje prenose na stočić i buka je manja, ali i dalje mi smeta prilikom spavanja (danju mi ne smeta). Nejasno mi je da DVR (DS-7104HQHI-K1) nema strujni prekidač, pa moram da ga isključujem izvlačenjem strujnog adaptera iz utičnice.
 

bakara

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poruke
9,656
Poena
113
Nije on smisljen da bi se iskljucivao nego da bi radio 24h 365 dana u godini.

Skini disk i ubaci parce tankog sundjera izmedju diska i kucista da ne lezi direktno na limu i trebalo bi biti jos tise,
a mozda jednostavno mozes da ga stavis negde u neki orman ili van prostorije gde boravis i moze da radi 24h da ga necujes.
 

Zuel

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
30.07.2020
Poruke
430
Poena
28
pa ako ti ne treba nocu, mozes da mu stavis tajmer, to je jeftino resenje. A ako ti treba da se ne cuje, resenje su kamere sa sd memorijskom karticom ili dvr sa karticom. Imam i jedno i drugo i ne cuje se nista, dok u xvr dahua koristim seagate hd i on je tih da i njega ne cujem, cuje se ventilator samo malo kad se ukljuci.
 

zelko.d

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poruke
738
Poena
16
Nemojte nikada izolovati disk od kucista..
Znaci mu dosta to sto je zasrafljen, sa tih 4 sarafa, radi odvodjenja toplote.
Vibracije resavati sa kucistem i podlogom ili biranjem drugog diska, posto ih ima , zaista, koji rade kao traktor.Profesionalne, namenjene video nadzorima, imaju sve firme, i Seagate i Toshiba i WD, zaista su tisi od standardnih, 3,5"..
pozz
 

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
9,047
Poena
113
Čovek već ima WD Purple.
 

zexoni70

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
30.10.2007
Poruke
1,379
Poena
48
Naravno da bruji kućište, ali kažem da Purple kao disk (koristio sam 1, 2 i 4TB Purple diskove, sada samo 4TB) nije bučan. I ovi stariji od 1 i 2TB su bili isto tihi kao i ovaj od 4TB. Šta god je kod njega problem, to nije sam disk (ako je ispravan). I ako promeni disk, može se desiti da neće dobiti ništa.
Takođe imam Purple 4TB (WD40PURZ) i potpuno je nečujan, jedino što čujem iz NVR-a je njegov kuler...!
Ali valjda tako i mora jer se svi ti kuleri te namene okreću na preko 4000 RPM-a!?
 
Poslednja izmena:

Zuel

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
30.07.2020
Poruke
430
Poena
28
Svi hd se po malo cuju, nisu besumni, samo sto se neki cuju malo vise drugi malo manje, nekom smeta i to a nekom ne, sve je idividualno. I to ti je neko resenje sto si uradio. SD memorijske kartice jesu necujne, ali imaju i nedostatke u odnosu na hd. U svakom slucaju neki kompromis mora da postoji.
 

bakara

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poruke
9,656
Poena
113
Dok je nov HDD se i ne cuje toliko, ali kako stari cuje se sve vise.

DVRu nije mesto u dnevnoj sobi niti u sobi gde se spava, niti mora da bude tu.
 

Vuk95

Flash Drive
Učlanjen(a)
03.05.2017
Poruke
41
Poena
8
Treba mi pomoć oko izbora kamere.
Imam kuću u kojoj niko ne stanuje pa bi mi trebala jedna kamera koja će snimati ulaz u dvorište. Problem je što kuća nema internet, pa bi mi trebala neka kamera koja snima na memorijsku karticu kada detektuje pokret, ili da snima 24/7, ali da označi i sačuva deo snimka u kojem je detektovala pokret.
Kuću obilazim nekoliko puta mesečno, pa mi treba mogućnost da preko telefona pogledam snimke u kojima je kamera detektovala pokret.
Ako može neka preporuka, kupio bih kod nas ili sa Alija, svejedno je.
 

bojilica

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
30.01.2015
Poruke
1,691
Poena
63
Ako neko ima iskustva da mi kaže radi li ova kamerica na a1 kućnom netu tj može li se pratiti preko mi aplikacije kad nismo kod kuće? Hik vision spoljne kamere ne rade. Registruje se normalno i neko vreme radi i onda prekine kad modem za net promeni ip adresu ili šta već uradi...
 

Prilozi

  • 661A7775-1262-4E78-864B-AE2F9D6AFA68.jpeg
    661A7775-1262-4E78-864B-AE2F9D6AFA68.jpeg
    58.9 KB · Pregleda: 26

Zuel

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
30.07.2020
Poruke
430
Poena
28
@bojilica, niste dobro podesili hikvision. Sve IP kamere se mogu pratiti preko smartfona. ........................ @Vuk95, sve je to izvodljivo, ali treba ti net i za kameru i za telefon, ili neki dvr koji ima mogucnost da preko mobilne mreze salje mms ako neces net. Resenja za postavljanje su razlicita i od slucaja do slucaja, takodje i cene i pouzdanost. Pri koriscenju kamere sa detekcijom pokreta na otvorenom prostoru mozes ocekivati gomilu laznih alarma.
 

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
9,047
Poena
113
Potrebno mi je da u lokalnoj mreži na jednom TV-u pratim kamere sa Dahua DVR.

Koji TV ili stick (pa je svejedno koji je TV) kupiti, da bi to sigurno radilo OK?
 

Vuk95

Flash Drive
Učlanjen(a)
03.05.2017
Poruke
41
Poena
8
@Vuk95, sve je to izvodljivo, ali treba ti net i za kameru i za telefon, ili neki dvr koji ima mogucnost da preko mobilne mreze salje mms ako neces net. Resenja za postavljanje su razlicita i od slucaja do slucaja, takodje i cene i pouzdanost. Pri koriscenju kamere sa detekcijom pokreta na otvorenom prostoru mozes ocekivati gomilu laznih alarma.
Ne trebaju meni obavestenja da je kamera detektovala pokret, nego da pokrece snimanje kada detektuje pokret ili da snima 24h, ali da sačuva snimke na kojima je bilo pokreta na SD karticu i da ih ne briše dokle god ih ja ne pogledam. Znaci treba mi kamera koja može raditi offline, a ja bi snimke pregledao na telefonu preko aplikacije kada dođem u tu kuću.
 

Apple

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.07.2009
Poruke
5,734
Poena
63
Kad dodjes u tu kucu snimke gledas na monitor koji ti je nakacen na nvr. Preko telefona gledas samo ako je nvr spojen i ima izlaz na internet. E sad sto se tice snimanja na karticu zavisi od njenog kapaciteta koliko dugo ce snimati a da ne presnimi preko postojeceg snimka jer joj je kapacitet mali i duzina snimanja velika.
 

bakara

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poruke
9,656
Poena
113
Potrebno mi je da u lokalnoj mreži na jednom TV-u pratim kamere sa Dahua DVR.

Koji TV ili stick (pa je svejedno koji je TV) kupiti, da bi to sigurno radilo OK?
Koliko je dvr udaljen od tog TV?
Ja sam to rešio sa mrežnim kablom i lan to HDMI adapterom
Takodje možeš i preko aplikacije da gledaš na TV
Ne trebaju meni obavestenja da je kamera detektovala pokret, nego da pokrece snimanje kada detektuje pokret ili da snima 24h, ali da sačuva snimke na kojima je bilo pokreta na SD karticu i da ih ne briše dokle god ih ja ne pogledam. Znaci treba mi kamera koja može raditi offline, a ja bi snimke pregledao na telefonu preko aplikacije kada dođem u tu kuću.
Može da se namesti da se snimci ne presnimavaju ali z tako nešto je bolje koristiti dvr sa hard diskom i onda kada dodjes tamo pregleda na čemu hoćeš, telefon, monitor, TV...
Koliko može da snima zavisi od kapaciteta diska

Svaka kamera može da radi offline
 
Poslednja izmena:

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
9,047
Poena
113
Koliko je dvr udaljen od tog TV?
Ja sam to rešio sa mrežnim kablom i lan to HDMI adapterom
Takodje možeš i preko aplikacije da gledaš na TV

Udaljenost je 8-9 metara. Jedan zid između. Fizički bi najlakše bilo izvući HDMI, jer na uređaju nema ništa zakačeno, ali nije izvodljivo, tako da mora bez kabla. Zato me interesuje aplikacija koju bih koristio direktno sa TVa. Kod kuće imam jedan LG WebOs i jedan Sony Android. Nijedan nema mogućnost da se korist na takav način.
 

bojilica

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
30.01.2015
Poruke
1,691
Poena
63
@bojilica, niste dobro podesili hikvision. Sve IP kamere se mogu pratiti preko smartfona. ........................
Problem je kućni net. Nema mogućnost za podešavanje tih portova, nemam javnu ip adresu. Nisu mi ip te hikvision i kad se registrujem preko mobilne mreže radi neko vreme dok sam modem ne promeni te ip adrese. E sad mene interesuje kako rade ove kućne kamerice tipa Xiaomi. Da li moraju na cloud da se povezuju. Treba mi da u realnom vremenu mogu da gledam šta mi se dešava u kući.
 

Zuel

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
30.07.2020
Poruke
430
Poena
28
Znaci treba mi kamera koja može raditi offline, a ja bi snimke pregledao na telefonu preko aplikacije kada dođem u tu kuću.
ako bude kamera sa karticom, samo zamenis karticu pa je pregledas preko adaptera na laptopu ili telefonu ili na PC. Tako ja radim, ali mi pravi jako veliki broj fotografija jer registruje i granu u dvoristu kad je vetar pomeri. Radi se o 200-300.000 fotografija za par meseci (za video bi trebalo mnogo vise memorije) i zahteva vreme da se to pregleda, tako da to pregledam samo ako vidim da mi je neko razvaljivao. Ako postavis kameru koja ce se videti, moras biti spreman i da ce je neko mozda ukrasti ili je onesposobiti ili zakloniti lice da ne bude snimljen. A i za snimanje ulaza u dvoriste, a da bi se moglo raspoznati necije lice, porebna je kamera sa zumom.
 

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
9,047
Poena
113
... Hik vision spoljne kamere ne rade. Registruje se normalno i neko vreme radi i onda prekine kad modem za net promeni ip adresu ili šta već uradi...

Imam jedan HikVision DVR, skoro da ga nisam koristio, nije mi legao interfejs. Ali s obzirom da prestane da radi sa promenom IP adrese, verovatno je podešen da radi na IP adresu, a ne preko njihovog cloud.
Ili ga prebaci da ide preko HikVision cloud ili namesti neki DynamicDNS, pa nije važno kada ruter promeni IP adresu.
 

bakara

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poruke
9,656
Poena
113
Udaljenost je 8-9 metara. Jedan zid između. Fizički bi najlakše bilo izvući HDMI, jer na uređaju nema ništa zakačeno, ali nije izvodljivo, tako da mora bez kabla. Zato me interesuje aplikacija koju bih koristio direktno sa TVa. Kod kuće imam jedan LG WebOs i jedan Sony Android. Nijedan nema mogućnost da se korist na takav način.
Kod mene je slična situacija ali sam do TV imao provučen mrežni kabl tako da sam kroz njega pustio HDMI signal na TV.

Ali pre toga sam koristio aplikaciju, za webos nema rešenja, ali za android koristim istu apk kao za mobilni telefon (DMSS dahua)
Probaj tako, mada je mnogo bolje lan to HDMI resenje.
Problem je kućni net. Nema mogućnost za podešavanje tih portova, nemam javnu ip adresu. Nisu mi ip te hikvision i kad se registrujem preko mobilne mreže radi neko vreme dok sam modem ne promeni te ip adrese. E sad mene interesuje kako rade ove kućne kamerice tipa Xiaomi. Da li moraju na cloud da se povezuju. Treba mi da u realnom vremenu mogu da gledam šta mi se dešava u kući.
Nije to dobro povezano jer to nema nikakve veze sa IP adresama već to treba da ide ide peer to peer preko hikvision servera.
To tebi nije ni podešeno zato imaš problema i na takav način ćeš sa svakom kamerom imati problema.
 

bojilica

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
30.01.2015
Poruke
1,691
Poena
63
OK hvala. Preneću ovo majstorima u pokušaju pa nek se snađu.
 
Vrh Dno