Šta je novo?

Video montaza

OVERTKILL

Slavan
Učlanjen(a)
14.06.2006
Poena
309
Potreban mi je program za napredniju video montazu sa naprednijim opcijama nesto Kao Windows XP: Movie Maker ili Rocsio ali sa naprednijim opcijama posebno mi treba opcija za skrivanje kao kad snimas kola a hoces da se tablice vide mutno ili slicno.
Sve u svemu treba mi nesto sto koriste profesionalci.

Pozdrav i hvala:wave:

Lakše će ti biti sa Vegasom jer ćeš manje da cimaš ljude, za Premier treba i malo iskustva

Giga format

E narode jos nesto kako bre da smanjim Uhvacen file, ovo nenormalno bre ako hocu i sa kamericom za net da recimo snimim minut sadrzaja file izadje na 186mb jedino ako probam snimim sa windows movie maker-om onda file izadje dosta manje pa sam hteo da pitam kako se to dekompresuje u manji format i kako da snimam manje fajlove. Takodje ne vidim logiku recimo Divx film super kvaliteta stane na 700mb a ja kada probam da snimam sa sugavom kamericom izadje me 1min na 186 ne kapiram:wall: :crash: :mad: .Sta vise video sa super male formate gde video spot od 3min stane na 3MB naravno slika je uzasna ali je gledljivo :d

Obecavam da necu vise da vas gnjavim sa ovim stvarima samo mi je nejasno sve ovo a voleo bih da znam i razlog zasto se ovo desava. Sve ovo mi nije nepoznato znam to i od ranije ali ne razumem zasto su fajlovi koji se snime toliki i kako se posle prebace recimo dvd a kasnije u divx da ne izgube mnogo u kvalitetu. I koji program ima opciju snimanja u razumnoj velicini a da to nije windows movie maker.
Pozdrav od mene :wave: i ako znate molim vas objasnitesvarno bih zeleo da znam.
PS: Za kompjutere nisam lajk:smoke: ali ovo jednostavno nisam imao kog da pitam:,,: .

Adobe Premiere 2.0 screenshot

Lepo od vas ali idem ja u moju gladalaharu tamo programi uopste ne govore.
Jeli narode jer za ovaj Adobe Premiere 2.0 treba nesto kao omanji kurs od 10 godina ili samo tako izgleda:S: . Za one koji nisu videli evo par screenshot-ova da vidite o cemu pricam.:)

Da se razumemo program stvarno izgleda starava i stvarno ima pregrst opcija i mogucnosti ali teba se dobro pomuciti da ga skontas.

Prilozi

• Adobe Audition 2 screenshot.jpg
    Adobe Audition 2 screenshot.jpg
    80.4 KB · Pregleda: 157
  • Adobe Encore DVD screenshot.jpg
    Adobe Encore DVD screenshot.jpg
    164.7 KB · Pregleda: 124
  • Adobe Premiere Pro 2.0 Screenshot.jpg
    Adobe Premiere Pro 2.0 Screenshot.jpg
    175.4 KB · Pregleda: 133
Adobe Premiere Pro v7.0 zasto uzimati verziju 2 kada ima verzija 7 ili pak to nije isti software???

Taj 7.0 je stari Adobe , tj Bez pro.

Sa pro su krenuli pre 2 godine i stigli do 2.0

Tako da mena greske.

Mogu se naci starije verzije /bez PRO/, npr. 6.0, ili 6.5, ili 7.0 /poslednja/ koje ce ti bez problema odraditi posao, a nisu puno zahtevne za komp, kao nove....

poz:wave:

OVERTKILL je napisao(la):
Lepo od vas ali idem ja u moju gladalaharu tamo programi uopste ne govore.
Jeli narode jer za ovaj Adobe Premiere 2.0 treba nesto kao omanji kurs od 10 godina ili samo tako izgleda:S: . Za one koji nisu videli evo par screenshot-ova da vidite o cemu pricam.:)

Da se razumemo program stvarno izgleda starava i stvarno ima pregrst opcija i mogucnosti ali teba se dobro pomuciti da ga skontas.

Pa tražio si alat za profesionalce :) Ako si voljan da fajl konvertujes u mpeg preporučio bih ti program MPEG Video Wizard http://www.womble.com/ nešto jednostavnije nisam video :)

6.5 premiere je sasvim dovoljan za ozbiljan rad dok se ne dovatis malo ozbiljnijih materijala

mada za pocetnike preporucujem Vegas ili cak Vegas Video Factory (najbolje resenje!!!)
ima sve sto ti treba a pritom je sve nekako automatski

Vince je napisao(la):
6.5 premiere je sasvim dovoljan za ozbiljan rad dok se ne dovatis malo ozbiljnijih materijala

mada za pocetnike preporucujem Vegas ili cak Vegas Video Factory (najbolje resenje!!!)
ima sve sto ti treba a pritom je sve nekako automatski

Sta je to ozbiljniji materijal i sta je to sto Premiere 6.5 (6.0) ne moze da uradi a Premiere Pro 1.0 (7.0), 1.5. i 2.0 mogu????

Pa možeš ti i sa photoshopom 7 da uradiš sve ali sa cs2 možeš neke stvari brže i lakše.Tako je i sa premiere 6.5 vs 2.0.
Ko poznaje premiere dobro i nije vezan za 6.5 zbog podrške neke starije karte i ima jaku mašinu za njega nema dileme.

Poslednja izmena:
za pocetnika mislim da je najbolji izbor neka starija verzija Premiera ili Sony Vegas koji je izuzetno lak za uhodavanje, a kad se uhodas na njemu i "provalis" neke stvari mozes da predjes na Premier ( mislim na pro verzije ), bice ti puno lakse
e sad, ja sam koristio Premier verziju 4.0 ili 5.0 ( bilo "davno ), pa sam nedavno kada sam hteo da uradim neku montazu instalirao Premier Pro i nisam mogao da se snadjem oko nekih stvari, procitam kako ljudi savetuju Vegas kao laksi za rad, resim da pokusam i stvarno se snadjem vrlo lako
( bar za neke osnovne stvari )...tako da ti je moj savet da probas obavezno Vegas , ne tvrdim da je bolji od Adobe-a, jednostavno meni je bio laksi za rad od Pro verzije Premier-a
pozdrav

Premiere 4.0 i 2.0 povezuje samo i ime,nemogu se porediti.Ako se programi malo razlikuju po mogućnostima onda je bolji onaj koji bolje poznaješ.
Nikako mi nije jasno kako su za većinu ljudi Premiere i Illustrator teži od Vegasa i Corel-a, za mene je to samo predrasuda.

^^
pazi, govorim iskljucivo iz svog ugla, znaci prvo sam probao da uradim sta sam zeleo u Premieru Pro ( koji i dalje imam instaliran ), a posto sam imao instalaciju Vegasa resio sam da mu dam sansu nakon nekih procitanih komentara i vrlo sam se brzo snasao, da sam se snasao u Premieru Pro ne bih ni instalirao Vegas, veruj mi, tako da ne vidim kako je u pitanju predrasuda...ono sto je sigurno je da cu se "vratiti" Premieru Pro kada dobro "sazvacem" Vegas koji mi za sada radi posao...
znaci, prvo sam probao Pro pa zatim Vegas i lakse sam se snasao ( sam kazes da 4.0 verzija sa Pro nema nikakve veze, tim pre eto dokaza da nisam poznavao ni Vegas ni Premier Pro, ranije sam se bavio montazom jedino u 4.0 verziji Premijera, zbog toga sam pokusao sa Pro...)...uglavnom, nikad nisam bio "klupski igrac" sto se tice konkurentskih software-a, probao bi eto i Edius da imam instalaciju...
pozdrav
:guitar:

skydiver021 je napisao(la):
Pa tražio si alat za profesionalce :) Ako si voljan da fajl konvertujes u mpeg preporučio bih ti program MPEG Video Wizard http://www.womble.com/ nešto jednostavnije nisam video :)

Jeste prost kao pasulj, ali posle capture u Windows Movie Makeru i obradi u MPEG VW, DVD snimak se da opisati kao najobicnija Katastrofa! Rezultat: stres i bes! Deo DVD-a je solidan, a deo je tragican. Hocu da probam premier, ali ne stizem. Da li Pro verzije sporije obradjuju materijal u DVD format? Komp mi je solidan, ali, ako postoji mogucnost da se u 6.5 ili 7.0 verziji znacajno brze radi, onda...
Jos nesto: Da nema negde na srpskom(ne trazim puno, zar ne) uputstvo za Pro verzije, kao sto ima za 6.5?

Poslednja izmena:
stormwatch153 je napisao(la):
Sta je to ozbiljniji materijal i sta je to sto Premiere 6.5 (6.0) ne moze da uradi a Premiere Pro 1.0 (7.0), 1.5. i 2.0 mogu????
Mnogo stvari na primer DVD i HDTV

Kao i export u flash,Multicam editing,brži rendering,olakšan rad sa keyfreame-ovima,prozorima,saradjuje sa afterom,sad je za rad od web-a do hdv-a.

merlin je napisao(la):
Mnogo stvari na primer DVD i HDTV

O cemu ti pricas brate??? Od kada se u ozbiljniji materijal ubraja DVD montaza?...Kako covek koji tvrdi da zna sta je ozbiljniji materijal moze da kaze da u ozbiljniju montazu ulazi gop montaza??!?!?!?!?!
Vegas 6.0 savrseno odradjuje posao u domenu gop montaze...(5.0 isto tako dobro obavlja posao ali nema nativnu HDV podrsku)...jedina prednost Premiera 2.0 pro u odnosu na ostale programe iz te branse (jos kratko vreme) je sto poseduje GPU real-time efekte, sve ostalo sto se tice Premiera pro je macka u dzaku...od *****skog nesting sistema, lose iskopiranog AVID interfejsa preko razlicitih bagova...o tome da je program sporiji u nekim stvarima i do 3 puta od prethodne verzije ne treba trositi reci....Avid Liquid ti je profi program ako bas zelis da radis sa DVD i HD(V) materijalom.

:bottle: Uh polako, čovek je mislio verovatno na:

DVD authoring from the timeline Author menu-driven or autoplay DVDs and burn them straight from the timeline for quick client reviews and test disks.

Sporiji od predhodne verzije nije sigurno,naprotiv ubrzanje i brži rendering su očigledni.
Sada ima i multiprocesorsku podršku.
Kada se Premiere koristi sa Aftereffects-om,Photoshop-om,Audition-om postaje četvoroglava aždaja.
Već sam jednom rekao da ima neki bolji program Adobe bi ga kupio kao što je kupio Encore DvD,Audition ili Dreamweaver.

Naravno Canopus,Vegas,Avid su extra kvalitetni programi ali nemaš ni je..nu knjigu da kupiš za njih.Onaj koji je došao već do HDV-a sigurno ga nećemo mi opredeliti za softver.

Svi oni pomalo liče izuzev Vegasa,nije ni slučajno kad glavni programeri šetaju iz firme u firmu.Čovek koji je radio Premiere 1.5 je prešao da radi za Apple-ov Final Cut koji je takodje extra program.

Evo šta kaže neko kompetentan sa Mac Forums-a:

Mojo67821
05-27-2006, 12:39 PM
I learned non-linear editing on a combo of both finalcut pro and premiere pro. In my opinion they are pretty comparable. When premiere updated to it's "pro" versions it went a long way towards bridging the gap between Final Cut pro and itself. I like both for most of the professional editing I do. their affordability and ease of use have helped to fuel a revolution in independent film.

I work at a TV station and have used a 60,000 dollar AVID suite. For what they do, editing pretty simple commercials and promos, it's the biggest waste of money I have ever seen. A final cut system for less than 10,000 could do everything they are doing there. It's funny actually.

I can't stand AVID. I find the user interface to be incredibly UN-user friendly. Having to switch between modes on the timeline is the worst... I swear it was designed specifically to slow me down. AVID may have been the big daddy in the early days of NLE's, but a combo of fcp, ppro and after effects has made it obselete

moje skromno misljenje je da ako se za bilo koje softwersko resenje koje smo do sada naveli covek odluci svakako nece pogresiti...

nego, da ne otvaram novu temu, imam glup problem sa Vegasom 6.0 ( pocetnicki problem ), ne znam kako da uradim capture sa miniDV kamere, ako je nesto jednostavnije odradjeno u Premieru onda je to capture :d , morao sam da capture u Premieru posto nisam znao kako da podesim u Vegasu, pokusao sam da nadjem tutorijale, nisam se snasao a par sturih informacija koje sam dobio uopste nisu pomogle...ima li jos neko ovakav problem ili sam samo ja u pitanju ?...ako moze detaljnije uputstvo bio bih zahvalan

pozdrav :,,:

sa3ani je napisao(la):
nisam znao kako da podesim u Vegasu, pokusao sam da nadjem tutorijale, nisam se snasao a par sturih informacija koje sam dobio uopste nisu pomogle...ima li jos neko ovakav problem ili sam samo ja u pitanju ?...ako moze detaljnije uputstvo bio bih zahvalan

pozdrav :,,:

Ajde reci u cemu je problem pa cu probati da ti pomognem.

problem je u tome sto kad povezem kameru ( firewire ), ukljucim je, sistem je detektuje ( rekao sam da bez problema mogu da grebujem u Premieru recimo ), ali kada u Sony Vegas-u kliknem na capture ( file -> capture recimo ), ne desava se nista...u options->preferences->preview device sam podesio IEEE 1394/DV, i dalje ne mogu da pristupim kameri...znaci nemam preview, nemam kontrole nad kamerom, apsolutno nista i ako kada odem u opcije za preview device ( options->preferences->preview device ) stoji da je device aktivan...pustim snimak sa kasete rucno, nema preview-a u Vegasu...
ocigledno nesto ne radim kako treba tj. nesto nisam podesio...nadam se da sam dovoljno jasno objasnio problem
da dodam, instalirao sam prijatelju Vegas pre par dana, kod njega isti problem a druga kamere, cisto da napomenem

pozdrav i hvala :wave:

sa3ani je napisao(la):
ocigledno nesto ne radim kako treba tj. nesto nisam podesio...nadam se da sam dovoljno jasno objasnio problem
da dodam, instalirao sam prijatelju Vegas pre par dana, kod njega isti problem a druga kamere, cisto da napomenem

pozdrav i hvala :wave:

Ok mozemo i na PM da nastavimo da ne idemo off topic...reci mi koja je kamera i koja verzija vegasa.

stormwatch153 je napisao(la):
O cemu ti pricas brate??? Od kada se u ozbiljniji materijal ubraja DVD montaza?...Kako covek koji tvrdi da zna sta je ozbiljniji materijal moze da kaze da u ozbiljniju montazu ulazi gop montaza??!?!?!?!?!
Vegas 6.0 savrseno odradjuje posao u domenu gop montaze...(5.0 isto tako dobro obavlja posao ali nema nativnu HDV podrsku)...jedina prednost Premiera 2.0 pro u odnosu na ostale programe iz te branse (jos kratko vreme) je sto poseduje GPU real-time efekte, sve ostalo sto se tice Premiera pro je macka u dzaku...od *****skog nesting sistema, lose iskopiranog AVID interfejsa preko razlicitih bagova...o tome da je program sporiji u nekim stvarima i do 3 puta od prethodne verzije ne treba trositi reci....Avid Liquid ti je profi program ako bas zelis da radis sa DVD i HD(V) materijalom.
Moraš da počneš da čitaš, da nam svima ne oduzimaš vreme.
Pitanje je bilo šta to ima Premiere 2.0 a starije verzije nemaju. Kada sam rekao DVD, mislio sam da se podrazumeva Export to DVD.
Premiere je ozbiljan program za ozbiljne stvari i ljudi koji ga u te svrhe i koriste znaju da cene poboljšanja koja donose nove verzije. Ljudima koji treba samo da iseckaju neke svoje snimke bi toplo preporučio VirtualDub, jer za tako jednostavne stvari nema potrebe za glomaznim programima.
Nema svrhe raspravljati da li je bolji ovaj ili onaj program.
Kod nas je Premiere definitivno program broj 1 po zastupljenosti.

Vrh Dno