Šta je novo?

Video kartica sa kvalitetnim TVout-om?

Marsovac

Mlađi referent
VIP član
Učlanjen(a)
16.11.2001
Poena
630
Posto sam preburlao po arhivi ovog foruma, a i nekih stranih nisam nasao bas zadovoljavajuce odgovore pa vas molim da mi preporucite video karticu sa kvalitetnim TV izlazom...
napisite za/protiv misljenja i cenu...
da li je neko mozda sa ovakvom vrstom kartice radio snimanje na VHS traku i da li je kvalitet zadovoljavajuci?
sve sugestije su dobrodosle...
jos jedna napomena, a to je da kartica (pretpostavka je neka GForce bla,bla model) treba da radi na Abit BF-6 maticnoj ploci...

hvala unapred svima
:wave;

Radio sam sa Inno mx400 i sa Gf3 ti200.Snimio shreka i deca a i ostali se odusevili.

Marsovac je napisao(la):
Posto sam preburlao po arhivi ovog foruma, a i nekih stranih nisam nasao bas zadovoljavajuce odgovore pa vas molim da mi preporucite video karticu sa kvalitetnim TV izlazom...
napisite za/protiv misljenja i cenu...
da li je neko mozda sa ovakvom vrstom kartice radio snimanje na VHS traku i da li je kvalitet zadovoljavajuci?
sve sugestije su dobrodosle...
jos jedna napomena, a to je da kartica (pretpostavka je neka GForce bla,bla model) treba da radi na Abit BF-6 maticnoj ploci...

hvala unapred svima

Jos neke stvari moras da napises da bi dobio konkretan odgovor.
Na kom monitoru ce se to gledati, kakav je TV, dijagonala, da li ima S-Video ulaz, ili ide preko videa. Da li mora nova graficka, ili moze i polovna??

Evo jos informacija...
Unutra je trenutno Matrox G400, a monitor je Samsung 753s.
TV je Sony 55 ekran, ima samo scart prikljucak no to i nije problem...
Poenta je da ja zelim signal da izbacim na video da bih snimio materijal na VHS traku...sad sta cu taki je poso...
Video materijal mi ulazi u komp preko firewire-a, znaci digitalni signal, al` posle editovanja materijal ce sigurno biti osakacen... krljavi VHS... :(
ovo je samo privremeno resenje...
E, sad kad vec uzimam graficku ne bih polovnu nego novu...
mozda bih i napravio neku menjazu uz doplatu...

drugarski pozdrav

Da li na video rekorderu imaš S-video konektor ili samo činč? Ako je SCART u pitanju proveri koji je ( kompozitni; Y/C; ili RGB ). Da imaš G400DH ne bi sada bilo problema. :)

Koliko para možeš da izdvojiš za karticu? U svakom slučaju su to ATi ili Matrox iz više razloga.

P.S. Kao privremeno rešenje možeš da iskoristiš kameru, tj njene konektore za output. Vrati materijal na praznu kasetu preko Firewire'a, a zatim kameru prikopčaj na video i to je to. Jeste da ti treba više vremena, ali je rezultat najbolji mogući. Inače ne moraš čak ni da menjaš grafičku, možeš stvar rešiti sa TV-tuner karticom jer i ona ima izlaz.

Cuj video je reklo bi se praistorija... ulaz za audio je cinc (in/out), a video signal je BNC (imam konverter za cinc).
SCART imam na Sony-ju... al` neznam da pogledam koji :(
Elem nije to toliko bitno posto sam ja vec preko videa pljunuo signal na TV,a i signal sa kamere direktno na TV preko SCARTA, poenta je u tome da kad ja prebacim materijal na komp i malko ga secnem u Premieru, treba da ga pljunem iz kompa na neku VHS traku i zato meni ustvari treba graficka sa TV out-om...
A kamera nazalost neradi DVin/out... zasad...
Razmisljao sam o tuner-u, ali nebi da trpam jos jednu PCI karticu u komp. iovako je vec prebukiran...
A za graficku ne bi da dajem vise od 250dm...

Marsovac je napisao(la):
A za graficku ne bi da dajem vise od 250dm...

matrox g400 misim da moze da se nadje i za 150 dm...a imas i varijantu ATI za te pare...

Ma ja tebe ništa ne razumem. Kao da si pao s' Marsa. :D

Zašto mešaš sada TV u celu priču? Kako to na kameri ne radi DV, pa šta će ti onda Firewire kartica? Je l' to znači da sa kamere možeš samo da eksporuješ u DV formatu, al' ne i da prebaciš na nju? Kada govoriš o "pljuvanju" video signala moraš navesti:
  • izvor signala iliti predajnik
  • vrstu konekcije
  • odredište signala iliti prijemnik [/list:u] Ako postoji više konekcija opiši svaku od njih u zasebnoj rečenici da bi bilo razumljivije.

Izgleda da ti mene nisi dobro razumeo, ja sam rekao da editovani materijal iz kompjutera ( sa HDD-a ) možeš vratiti na kameru, tj Hi8 ili miniDV kasetu, a potom iskoristiti analogne konektore na kameri da bi je povezao sa videom i to presnimio na VHS. Ovo jeste cimanje, ali ćeš dobiti najbolji mogući rezultat, verovatno bolji nego sa nekim TV-tunerom ili TV-outom na Nevidia kartici. :) Reko' možda će ti ta ideja nešto značiti dok se ne sastaviš za neku karticu sa TV-outom.

hmmm.... da, ocigledno se nismo najbolje razumeli...
kontam ja sta ti govoris, ali problem je u tome da Panasonic NV-DS27EG ima samo DV out, a ne radi DV in, odnosno ja mogu digitalni signal da prebacim sa kamere na komp (preko firewire-a, ili S-videa), ali nemogu posle da ga vratim na kameru odnosno miniDV kasetu...
postoji neki softver koji to odradjuje, ali ova kamera nije tako "otkljucana"...

ajd` marsovski :wave;

Marsovac je napisao(la):
hmmm.... da, ocigledno se nismo najbolje razumeli...
kontam ja sta ti govoris, ali problem je u tome da Panasonic NV-DS27EG ima samo DV out, a ne radi DV in, odnosno ja mogu digitalni signal da prebacim sa kamere na komp (preko firewire-a, ili S-videa), ali nemogu posle da ga vratim na kameru odnosno miniDV kasetu...
postoji neki softver koji to odradjuje, ali ova kamera nije tako "otkljucana"...
Da, tako sam i mislio. A šta je sa tom DV karticom? Je l' ti beše imaš Pinnacle Studio DV? Zar ona nema na sebi S-video konektor sa koga možeš da eksportuješ?

Konačno rešenje je ATi ili Matrox, sačekaj malo veliki M nešto sprema. ;)

magick je napisao(la):
Da, tako sam i mislio. A šta je sa tom DV karticom? Je l' ti beše imaš Pinnacle Studio DV? Zar ona nema na sebi S-video konektor sa koga možeš da eksportuješ?

Konačno rešenje je ATi ili Matrox, sačekaj malo veliki M nešto sprema. ;)

Ovo sa chekanjem je super. :D:D

Ma ta DV kartica je pozajmljena od frenda... neka innovision-ova sa 2 externa i 1 internim firewire prikljuckom... Agere odnosno Lucentov chipset...
Uzeo sam je samo na probu, a ja zelim da kupim neku sa texas instrument chipsetom... samo bas nije da se razbacuju sa njima odnosno niko nista nema...
E, a za Pinnacle neznam da li ima S-video, ako ima to bi bilo super... jedino sto List dere po pitanju cena... :(
ma necu zuriti nije mi hitno... samo da ne ostarim... :D

ajd` veliko hvala i :wave;

Nazad
Vrh Dno